Royal weddings: 5 ρομαντικές προτάσεις γάμου της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

31.07.2022
Royal weddings: 5 ρομαντικές προτάσεις γάμου της βρετανικής βασιλικής οικογένειας
Είτε απλές είτε υπερβολικές, όλες οι προτάσεις γάμου είναι ιδιαίτερες, καθώς σηματοδοτούν την αρχή μιας δέσμευσης ζωής. Αυτή η σύντομη και πολύ ρομαντική στιγμή, έχει τη δύναμη να δημιουργήσει αναμνήσεις, ένα ταξίδι άπειρης αγάπης και μια υπέροχη σύνδεση. Κι επειδή αγαπάμε τις ρομαντικές ιστορίες, πόσο μάλλον τα βασιλικά ειδύλλια, θα μοιραστούμε μαζί σου μερικές χαρακτηριστικές βασιλικές προτάσεις γάμου που έμειναν στην ιστορία για τον ρομαντισμό τους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' και ο πρίγκιπας Φίλιππος

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος είδαν ο ένας τον άλλον για πρώτη φορά το 1934 στον γάμο της ξαδέρφης του πρίγκιπα Φιλίππου, της πριγκίπισσας Μαρίνας της Ελλάδας και της Δανίας, με τον θείο της Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Γεώργιο, δούκα του Κεντ. Πέντε χρόνια αργότερα, ξανασυνάντησαν ο ένας τον άλλον και οι φήμες λένε ότι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

Πρίγκιπας Φίλιππος - Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη (1939) και η τελευταία (2020) κοινή τους φωτογραφία πριν το "αντίο"

Ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλον και ήθελαν πολύ να παντρευτούν. Μετά από χρόνια αλληλογραφίας, ο Φίλιππος έκανε πρόταση γάμου στην Ελισάβετ με ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι. Τα διαμάντια προέρχονταν από μια τιάρα που ανήκε στη μητέρα του, την πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάτενμπεργκ.

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο πανεπιστήμιο και είναι παντρεμένοι εδώ και 11 χρόνια και γονείς 3 πανέμορφων παιδιών. Οι δύο ήταν ζευγάρι από το 2003 πριν ο πρίγκιπας William γονατίσει για να ζητήσει από την Κate να γίνει γυναίκα του.

Kate Middleton: Η απίστευτη ιστορία πίσω από το δαχτυλίδι αρραβώνων της

Η πρόταση έγινε στην Κένυα. Ο πρίγκιπας επέλεξε αυτή τη χώρα επειδή κατέχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του, καθώς ήταν το μέρος όπου ο πατέρας του ταξίδεψε με τον ίδιο και τον αδελφό του, λίγο μετά τον θάνατο της μητέρας τους. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην ιδιωτική τους κατοικία, ο πρίγκιπας William, χρησιμοποίησε το δαχτυλίδι από ζαφείρι της πριγκίπισσας Diana για να ζητήσει από την Kate να γίνει γυναίκα του. Έχει επίσης αποκαλύψει ότι είχε μαζί του το δαχτυλίδι για περίπου 3 εβδομάδες.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle

Ο κόσμος απόλαυσε τη γλυκιά στιγμή του πρίγκιπα Harry και της Meghan, όταν το ζευγάρι στάθηκε στον κήπο του Παλατιού του Kensington για να μοιραστεί τα χαρούμενα νέα. Αργότερα αποκάλυψαν πώς έγινε η πρόταση γάμου.

Meghan και Harry - Συνέντευξη: Οι τάσεις αυτοκτονίας, το... χρώμα του Archie, το φύλο του μωρού, ο William, η Kate και άλλες αποκαλύψεις

Ο πρίγκιπας Harry μοιράστηκε ότι έθεσε την ερώτηση κατά τη διάρκεια μιας ζεστής βραδιάς στο Παλάτι του Kensington. Έψηναν κοτόπουλο προτού ο πρίγκιπας Harry διακόψει τη συζήτηση που είχε με τη Μeghan και γονατίσει για να της ζητήσει να τον παντρευτεί. «Ήταν απλώς μια απίστευτη έκπληξη, ήταν τόσο γλυκό και φυσικό και πολύ ρομαντικό», είπε αργότερα η Meghan.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Diana

Ο πρίγκιπας Κάρολος ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με την όμορφη μέλλουσα πριγκίπισσα Diana το 1981. Οι δύο τους γνωρίστηκαν ενώ ο πρίγκιπας έβγαινε τότε με τη μεγάλη αδελφή της Diana, η οποία ενθάρρυνε τη σχέση τους.

Πριγκίπισσα Diana: Πώς η Camilla Parker Bowles τη βασάνισε την ημέρα του γάμου της με τον Κάρολο

Η Diana έγινε αποδεκτή από την οικογένεια του πρίγκιπα Καρόλου, η οποία τον ενθάρρυνε να κάνει την πρόταση. Τελικά το έκανε μια μέρα όταν την προσκάλεσαν στο Κάστρο του Windsor. Ο πρίγκιπας την οδήγησε στο παιδικό δωμάτιο για να κάνει την πρόταση. Η μέλλουσα πριγκίπισσα ξέσπασε σε γέλια, από νευρικότητα, καθώς δεν το περίμενε.

Η πριγκίπισσα Eugenie και ο Jack Brooksbank

Το υπέροχο ζευγάρι έβγαινε 7 χρόνια πριν ο Jack γονατίσει για να της ζητήσει να γίνει γυναίκα του. Ο Jack ήξερε ακριβώς πότε να κάνει την πρόταση. Οι δύο τους ήταν στη Νικαράγουα απολαμβάνοντας ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα και όταν έγινε η πρόταση η πριγκίπισσα Eugenie σοκαρίστηκε και άρχισε να κλαίει.

Πριγκίπισσα Ευγενία: «Ήθελα το νυφικό μου να δείξει την ουλή μου»! [Photos]

«Η λίμνη ήταν τόσο όμορφη», είπε η Eugenie. «Το φως ήταν απλώς ένα ειδικό φως που δεν έχω δει ποτέ. Είπα πραγματικά, “Αυτή είναι μια απίστευτη στιγμή” και μετά έκανε την πρόταση». Ο Jack έκανε πρόταση γάμου χωρίς δαχτυλίδι γιατί ήθελε πρώτα να την αποδεχθεί η πριγκίπισσα.