Κάρολος: Στο πρώτο διάγγελμα ως βασιλιάς τίμησε την Καμίλα, επιβεβαίωσε William και Kate ως πρίγκιπες της Ουαλλίας και έστειλε την αγάπη του στον Harry και τη Meghan

09.09.2022
Κάρολος: Στο πρώτο διάγγελμα ως βασιλιάς τίμησε την Καμίλα, επιβεβαίωσε William και Kate ως πρίγκιπες της Ουαλλίας και έστειλε την αγάπη του στον Harry και τη Meghan
Όπως όριζε το πρωτόκολλο, ένα 24ωρο μετά την επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο γιος της και νέος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, Κάρολος, απευθύνθηκε στο έθνος από το νέο του αξίωμα για πρώτη φορά. Και το έκανε με ιδιαίτερη συγκίνηση, ενώ αναφέρθηκε σε όλα, ανεξαιρέτως, τα μέλη της οικογένειάς του.

"Την υπόσχεση της μητέρας μου για μία δια βίου υπηρεσία ανανεώνω μαζί σας σήμερα" είπε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του ο πρίγκιπας Κάρολος, απέτισε φόρο τιμής στην "πολυαγαπημένη του mama" την οποία στο τέλος ευχαρίστησε με την ευχή να συναντήσει επιτέλους τον "papa", μίλησε για την "τρυφερή βοήθεια" από την "αγαπημένη του σύζυγο Camilla", επιβεβαίωσε τους νέους τίτλους του William και της Kate ως πρίγκιπας και πριγκίπισσα της Ουαλλίας, και εξέφρασε την αγάπη του για τον Harry και τη Meghan "που συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό".

Στο πρώτο του διάγγελμα ως βασιλιάς, ο Κάρολος άφησε περίτρανα να γίνει αντιληπτό τι είδους μονάρχης θα είναι: Πρώτα απ' όλα άνθρωπος!

Εμφανώς συγκινημένος, ο 73χρονος πια Κάρολος που έζησε ως "διάδοχος" από την ηλικία των 5 ετών (1953) όταν η μητέρα του ανέβηκε στον θρόνο, έδειξε ένα προσιτό και, τελείως, ανθρώπινο πρόσωπο στον κόσμο του, όπως ακριβώς κάνει τα τελευταία χρόνια, βέβαια...

"Η ζωή μου φυσικά θα αλλάξει καθώς αναλαμβάνω τα νέα καθήκοντά μου", είπε ο βασιλιάς ξεκαθαρίζοντας πως παρόλο που ο ίδιος δεν θα μπορεί να ασχολείται ενεργά με τις Φιλανθρωπίες και τα Ιδρύματα που είχε αναλάβει, είναι σίγουρος ότι τα χέρια που θα τα αναλάβουν θα είναι ικανότατατα, ενώ μιλησε και για τις αλλαγές που θα ζήσει όλη η οικογένειά του.

"Ποντάρω στην τρυφερή βοήθεια της αγαπημένης μου συζύγου, Camilla. Σε αναγνώριση της δικής της πιστής δημόσιας προσφοράς τα 17 χρόνια που είμαστε παντρεμένοι, γίνεται η βασιλικη σύζυγός μου (Queen Consort). Ξέρω ότι θα ανταποκριθεί στο νέο της ρόλο με τη στιβαρή αίσθηση του καθήκοντος στην οποία έχω μάθει να βασίζομαι τόσο πολύ", είπε με πολλή αγάπη ο βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ και στη συνέχεια πέρασε στα παιδιά του ξεκινώντας από τους Cambridges και επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήθελαν την Kate να λαμβάνει, τελικά τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλλίας ο οποίος δεν πέρασε στην Καμίλα μετά τον θάνατο της Diana.

Στη συνέχεια, ο Κάρολος μίλησε για τον διάδοχό του, William, ο οποίος αναλαμβάνει τους σκοτσέζικους τίτλους του -που σημαίνουν τόσα πολλά για εκείνον (και είχαν ήδη ανακοινωθεί- και προχώρησε, φυσικά,ένα βήμα παραπέρα.

"Σήμερα είμαι περήφανος να τον ορίσω πρίγκιπα της Ουαλλίας, της χώρας της οποίας τον τίτλο κρατώ με περηφάνεια τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου. Με την Catherine δίπλα του, οι νέοι μας πρίγκιπας και πριγκίπισσα της Ουαλλίας, είμαι σίγουρος, ότι θα συνεχίσουν να εμπνέουν και να καθοδηγούν το έθνος μας στις συζητήσεις και στο σημείο όπου χρειάζεται κάθε φορά", δήλωσε συγκεκριμένα ο μονάρχης ενώ στο τέλος αναφέρθηκε και στους... μικρούς!

"Θέλω επίσης να εκφράσω την αγάπη μου για τον Harry και τη Meghan καθώς συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό", είπε ο Κάρόλος να στο τέλος αναφέρθηκε στη στιγμή του τελικού αποχαιρετισμού της μητέρας του, την οποία και ευχαρίστησε ξανά.

Ιδού το βίντεο και αναμένουμε συνέχεια...