Οι νέοι τίτλοι του William και της Kate, η νέα θέση της Meghan και η πρώτη επαφή του βασιλιά με τους υπηκόους του

09.09.2022
Οι νέοι τίτλοι του William και της Kate, η νέα θέση της Meghan και η πρώτη επαφή του βασιλιά με τους υπηκόους του
Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, ενώ ταυτόχρονα πυροδοτεί διαδοχικές εξελιξεις σε αρκετά τυπικά ζητήματα μέσα στους κόλπους της οικογένειάς της.

Σε ηλικία 96 ετών και ενάμιση χρόνο μετά τον θάνατο του πολυαγαπημένου της συζύγου, η βασίλισσας Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στις 8/9/2022 στο αγαπημένο της κάστρο στο Balmoral.

Αμέσως συνέβησαν οι προβλεπόμενες από το πρωτόκολλο αλλαγές με τον πρωτότοκο της, πρίγκιπα Κάρολο, να αναλαμβάνει αμέσως τα καθήκοντα του βασιλιά -ως Κάρολος ΙΙΙ, όπως επέλεξε ο ίδιος- και η σύζυγός του, Καμίλα να στέκεται δίπλα του ως Βασιλική σύζυγος (Queen Consort) σύμφωνα με τις επιθυμίες της Ελισάβετ, όπως τις είχε εκφράσει δημόσια η ίδια πριν από μερικούς μήνες.

Ο Κάρολος αποδέχεται την τιμή να γίνει βασιλιάς και τιμά με τη σειρά του, δημόσια, τη γυναίκα της ζωής του

Μία από τις αλλαγές που έφερε ο θάνατος της Ελισάβετ ήταν οι νέοι τίτλοι που έλαβαν ο William (ο οποίος πια είναι ο διάδοχος του θρόνου) και η Kate, οι οποίοι εκτός από δούκες του Cambridge αναλαμβάνουν τη θέση αυτή και για την Κορνουάλη και αυτό έχει ήδη φανεί στα social media τους.

Στο επίσημο site της βασιλικής οικογένειας, πάντως, ιδιαίτερη σημασία έχει η σειρά με την οποία παραθέτονται τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ξεκινώντας από τον βασιλιά και τη βασιλική σύζυγο, περνάμε στον δούκα της Κορνουαλης και του Cambridge, μετά στη σύζυγό του και στη συνέχεια στη δούκισσα του Sussex πριν από τον Harry! Ενδιαφέρον.

Όσο για τον βασιλιά της Αγγλίας και τη σύζυγό του; Εκείνοι επέστρεψαν στο Λονδίνο και καθώς έφταναν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ σταμάτησαν στην είσοδο και δέχτηκαν ευχές από δεκάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να τιμήσουν τη βασίλισσά τους. Στο μεταξύ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στις 8μμ (ώρα Ελλάδας) ο βασιλιάς θα απευθυνθεί για πρώτη φορά στο λαό της Αγγλίας μέσω τηλεόρασης. Αναμένουμε.