Πριγκίπισσα Diana: Το εφιαλτικό περιστατικό με τη βασίλισσα που δεν καταγράφηκε ούτε στο The Crown

23.11.2020
Πριγκίπισσα Diana: Το εφιαλτικό περιστατικό με τη βασίλισσα που δεν καταγράφηκε ούτε στο The Crown
Όσες από εσάς παρακολουθείτε την 4η σεζόν του The Crown θα ξέρετε από τώρα ότι η Olivia Colman ως Βασίλισσα Ελισάβετ χάνει την ευαισθησία της. Ενώ η βασίλισσα αρχικά συμπαθεί τη νεαρή Diana Spencer που γίνεται σύντομα πριγκίπισσα Diana, η υπομονή της με την πριγκίπισσα χάνεται σύντομα όταν γίνεται σαφές ότι η Diana δεν μπορεί να προσαρμοστεί καλά στη βασιλική ζωή. Όταν η Diana αναγκάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια της, η βασίλισσα έδειξε περισσότερο ενοχλημένη παρά συμπονετική. Και δυστυχώς, η ίδια η Diana επιβεβαιώνει την άσχημη σχέση της με τη μονάρχη, περισσότερο μάλιστα απ’ ότι η σειρά του Netflix μας κάνει να πιστέψουμε.

Πριν από το θάνατό της, η Diana ηχογράφησε μια σειρά κασετών με τον καθηγητή ορθοφωνίας Peter Settelen που κυκλοφόρησαν και μεταδόθηκαν για πρώτη φορά από το NBC το 2004 και στις οποίες αναφέρει λεπτομερώς ότι πήγε στη πεθερά της για βοήθεια και εκείνη αρνήθηκε να τη βοηθήσει, όπως βλέπουμε και στο The Crown.

«Πήγα λοιπόν στην Μεγαλειοτάτη, σπαράζοντας στο κλάμα και της είπα “Τι να κάνω; Έρχομαι σε εσένα, τι πρέπει να κάνω;”. Και εκείνη απάντησε: “Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις. Ο Κάρολος είναι απελπισμένος”. Και αυτό ήταν, αυτή ήταν η βοήθεια της, λέει. «Γι 'αυτό δεν επέστρεψα ξανά για τη βοήθεια της».

Ενώ αυτές οι πιο πρόσφατες κασέτες επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη συνάντηση με την Αυτής Μεγαλειότητα, παλαιότερες ηχογραφήσεις – από εκείνες που χρησιμοποίησε ο Andrew Morton για τη βιογραφία της Diana το 1993 «Diana: Her True Story» - περιγράφουν μια ανατριχιαστική στιγμή μεταξύ της Βασίλισσας Ελισάβετ και της Diana, η οποία ήταν έγκυος στον William εκείνη την εποχή. Είναι ένα περιβόητο περιστατικό, αλλά σπάνια συζητείται ο ρόλος της βασίλισσας.

«Έπεσα επίτηδες κάτω από τις σκάλες. Ο Κάρολος είπε ότι έκλαιγα ψεύτικα και του είπα ότι ένιωθα τόσο απελπισμένη που έκλαιγα γοερά και είπε: “Δεν πρόκειται να σε ακούσω. Το κάνεις πάντα αυτό. Φεύγω τώρα”. «Έτσι έπεσα επίτηδες κάτω από τις σκάλες», είπε η Diana. «Η Βασίλισσα βγήκε έξω, απολύτως τρομαγμένη, συντετριμμένη - ήταν τόσο φοβισμένη… Ο Kάρολος πήγε για ιππασία και όταν επέστρεψε, βιώσα απλά μια απόρριψη. Η απόλυτη απόρριψη».

Είναι σαφές τόσο από τις περιγραφές της Diana όσο και από την δραματοποιημένη σειρά «The Crown» ότι σε αυτήν την καταστροφική ασυμφωνία χαρακτήρων, υπήρχαν σημάδια παρακμής από τη Diana και αστάθειας να τα βρουν μεταξύ τους. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη βασίλισσα για την αποτυχία της νύφης της να προσαρμοστεί στη βασιλική ζωή. Όμως, κάνοντας εικόνα τη σκηνή που περιέγραψε η Diana, θα ευχόμασταν να μπορούσαν να γίνουν περισσότερα πράγματα από όλους στη βασιλική οικογένεια παρά το αντίθετο και μάλιστα εν όψει της δεύτερης εγκυμοσύνης της Diana.

Με άλλα λόγια, το «The Crown» είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στα θέματα που αφορούν στη σχέση της Diana και της Βασίλισσας.