Οι πρίγκιπες έκαναν πάσα το δώρο του γάμου τους

06.09.2011
Μαθήματα αλτρουισμού και φιλανθρωπίας δίνουν ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ τέσσερις γάμους μετά τον γάμο τους.


Μαθήματα αλτρουισμού και φιλανθρωπίας δίνουν ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ τέσσερις γάμους μετά τον γάμο τους.

Πριν από την τελετή της 29ης Απριλίου, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William) και η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) είχαν ζητήσει από όσους είχαν τη διάθεση να τους προσφέρουν κάποιο δώρο να κάνουν δωρεές σε διάφορες φιλανθρωπίες που είχαν επιλέξει οι ίδιοι.

Το "γενικό πρόσταγμα" τηρήθηκε στο σύνολο, με το σύνολο των δωρεών διαδικτυακά να έχει φτάσει στο 1 εκατομμύριο λίρες, αλλά υπήρξαν φυσικά και κάποιες εξαιρέσεις. Αυτές, οι πρίγκιπες φρόντισαν να "τακτοποιήσουν" αναλόγως.

Σε αυτό το μήκος κύματος, λοιπόν, ο Γουίλιαμ και η Κάθριν αποφάσισαν να δωρίσουν με τη σειρά τους ένα τζιπ Mountain Rescue Team Land Rover που είχαν λάβει ως γαμήλιο δώρο. Ποιος όμως θα είναι ο τυχερός;

Η επιλογή έγινε με… κλήρο, ανάμεσα σε 26 διαφορετικές ομάδες ορεινής διάσωσης στην Αγγλία και την Ουαλία. Μάλιστα, το τυχερό χαρτάκι τράβηξε μέσα από ένα κράνος (!) ο πρίγκιπας Χάρι (prince Harry) σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κλάρενς Χάουζ.

Τελικά, το τζιπ πήγε στην ομάδα Πάτερντεϊλ (Patterdale team) της Λέικ Ντίστρικτ, η οποία με τη σειρά της το δώρισε στην ομάδα διάσωσης Γκλόσοπ Μάουντεν (Glossop Mountain Rescue Team), που και το δέχτηκε με ευγνωμοσύνη.

"Το όχημα θα εκτιμηθεί δεόντως", δήλωσε ο Κιθ Μοντγκόμερι (Keith Montgomery), γραμματέας της ομάδας τονίζοντας ότι καθώς το παλιό τους αυτοκίνητο είχε χαλάσει, βρισκόταν σε διαδικασία συγκέντρωσης χρημάτων για την αγορά νέου. Οπότε, τους ήρθε… κουτί!

Στο μεταξύ, η έκθεση με το νυφικό της Κέιτ που πραγματοποιείται στο παλάτι του Μπάκινχαμ μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου έσπασε όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας με περισσότερους από 355.000 ανθρώπους να την έχουν δει μέχρι σήμερα.

Ζωή Κίττα