Γιάννης Στάνκογλου: Επιστολή - κόλαφος προς τα media μετά τη φημολογία για την προσωπική του ζωή

07.12.2023
Γιάννης Στάνκογλου: Επιστολή - κόλαφος προς τα media μετά τη φημολογία για την προσωπική του ζωή
Photo: NDP Photo Agency
Παρότι ξεκίνησε με χαμηλούς τόνους στην αντιμετώπιση του σάλου που προκλήθηκε γύρω από το όνομά του, ο Γιάννης Στάνκογλου... απασφάλισε.

Ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής του Alpha, Happy Day, ανέφερε ότι 3,5 χρόνια μετά το διαζύγιό του (το οποίο, βέβαια, ο ίδιος δημοσιοποίησε μόλις πριν από τέσσερις μήνες) ο Γιάννης Στάνκογλου είναι ερωτευμένος ξανά.

Σύμφωνα με την Τίνα Μεσαροπούλου που είχε και την είδηση, η νέα σύντροφος του ηθοποιού ανήκε στον ευρύτερο χώρο της ελληνικής σόουμπιζ ενώ έδωσε μερικά ακόμη στοιχεία που οδήγησαν επόμενες εκπομπές, γιατί οι ίδιοι δεν ανέφεραν όνομα καμία φορά, η αλήθεια είναι, να αναφερθούν σε συγκεκριμένη παρουσιάστρια του Mega, τη Σίσσυ Χρηστίδου.

Η είδηση αναπαράχθηκε τρελα΄ με δύο εφημερίδες μάλιστα την επόμενη μέρα να μιλούν με τα ονόματα των δυο τους κανονικότατα, πλάι, μάλιστα σε φωτογραφίες τους στο πρωτοσέλιδο.

Αρχικά ο Γιάννης Στάνκογλου επικοινώνησε με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, διέψευσε την είδηση κι εκείνη μετέφερε το ζήτημα μέσω της εκπομπής της ζητώντας συγνώμη για την αναστάτωση, ενώ την είδηση διέψευσε με πάθος και η Σίσσυ Χρηστίδου, η οποία, όπως είπε χρειάστηκε να κάνει μία συζήτηση με τα παιδιά της που δεν ήθελε να είχε κάνει.

Το θέμα όμως πήρε κι άλλη έκταση και ο Γιάννης Στάνκογλου σήμερα, μίλησε μέσω επιστολής που έστειλε ο δικηγόρος του στα ΜΜΕ, θέλοντας να βάλει οριστικά τέλος σε αυτή την παραφιλολογία.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Στάνκογλου αναφέρει τα εξής:

Με ιδιαίτερη θλίψη, οργή και αγανάκτηση εδώ και τρείς ημέρες παρακολουθώ την (υποτιθέμενη) προσωπική μου ζωή να έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού, κριτικής, έως και χλευασμού από τις πρωϊνές σας εκπομπές. Τούτο είχε ως αποτέλεσμα, εν συνεχεία να αναλάβουν την δράση τους τα έντυπα, ήτοι εφημερίδες πανελλαδικής και μη κυκλοφορίας, με ΔΗΘΕΝ αποκλειστικά «ρεπορτάζ» για το ίδιο θέμα, δηλαδή την προσωπική μου ζωή και την ΔΗΘΕΝ σύναψη δεσμού με γνωστή τηλεοπτική παρουσιάστρια, αλλά και ιστοσελίδες με εππλέον ΔΗΘΕΝ πληροφορίες της ίδιας ως άνω ΔΗΘΕΝ σχέσης.

Σα να μην έφτανε όλο αυτό, που ΜΟΝΟΙ σας δημιουργήσατε, εν συνεχεία η μία εκπομπή αναλώθηκε στο να «ψέγει» άλλη εκπομπή άλλου τηλεοπτικού σταθμού για το πώς διαχειρίστηκε την εν λόγω ΔΗΘΕΝ πληροφορία της ΔΗΘΕΝ σχέσης μου, ενώ φτάσατε στο ανεκδιήγητο κάποιες εξ υμών παρουσιάστριες να αρχίσετε να δηλώνετε δημοσίως ότι «δεν είμαι εγώ η γνωστη παρουσιάστρια που βρίσκεται σε σχέση με τον κ. Στάνκογλου»!! Παράλληλα, άλλοι εξ υμών άρχισαν να αναζητούν αδέσμευτες, χωρισμένες ή φαινομενικά αδέσμευτες τηλεοπτικές παρουσιάστριες, ώστε να μου τις «χρεώσουν» ως συντρόφους. Προφανώς, αδιαφορώντας για τις συνέπειες αυτών σας των πράξεων που ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την πραγματικότητα είχαν ή έχουν, δεν σταματήσατε αυτή την συμπεριφορά σας ακόμη κι όταν αναγκάστηκα (κάτι το οποίο ανέκαθεν απέφευγα στην ζωή μου μέχρι σήμερα) να τοποθετηθώ δημόσια λέγοντας ότι όσα λέγονται δεν είναι αληθή και παρακαλούσα να σεβαστείτε τα ανήλικα τέκνα μου.

Αποτέλεσμα αυτής της παράνομης, προκλητικής, ανεξήγητης και παράλογης συμπεριφοράς σας, ήταν ακολούθως να ξεκινήσει σωρεία δυσμενών σχολίων για την προσωπικότητά μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από ανθρώπους που ούτε καν με γνωρίζουν, κάποιοι δε εξ αυτών προχωρούσαν σε ευθεία κριτική στο πρόσωπό μου σα να έχω προκαλέσει εγώ αυτήν την αναστάτωση στον εαυτό μου (;;;) για να νιώσω, μάλλον, σημαντικός.

Αλήθεια, σας είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθείτε ότι η προσωπική ζωή ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ είναι απαραβίαστη; Ακόμη και εκείνων που ΕΣΕΙΣ θεωρείτε ως δημόσια πρόσωπα, ιδιότητα την οποία ούτε έχω ούτε επιθυμώ να αποκτήσω. Έτι περισσότερο, αδυνατείτε να αντιληφθείτε τί σημαίνει να πρέπει εξαιτίας της συμπεριφοράς σας, να αναγκάζομαι να μιλήσω με τα ανήλικα τέκνα μου, να πρέπει να τα καθησυχάζω, να τα ηρεμώ, να προσπαθώ να τους βοηθήσω να αντεπεξέλθουν στα όποια σχόλια δυσμενή και μη δέχθηκαν μετά από την συμπεριφορά σας στο σχολείο τους ή από τους φίλους τους ή ακόμη και από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν; Μα πραγματικά, γιατί όλα αυτά;; Ακόμη και αν θεωρηθεί δημοσιογραφία αυτό που κάνετε (κάτι το οποίο προφανώς και δεν υιοθετώ, αντιθέτως το θεωρώ φθηνό «κουτσομπολιό»), τί απέγινε άραγε η βασική αρχή της διασταύρωσης μίας είδησης ή πληροφορίας πριν την όποια δημοσίευση; Το πιο λυπηρό, είναι ότι πολλοί από εσάς έχετε παιδιά και μάλιστα ανήλικα και αυτό που τους διδάσκετε δια του παραδείγματός σας είναι η δημόσια απαξία της προσωπικότητας.

Τούτων δοθέντων, επειδή μου έχετε προξενήσει ήδη μεγάλη ζημία και αναστάτωση στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή, σας καλώ όπως από της λήψεως της παρούσας, ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ ΡΗΤΩΣ όσα έχετε αναφέρει για την δήθεν σχέση μου με τηλεοπτική παρουσιάστρια, ζητήσετε ευθέως συγγνώμη από τα ανήλικα τέκνα μου για την αναστάτωση που τους προκαλέσατε, παραδεχθείτε ότι η όποια δήθεν είδηση που εμφανίσατε είναι αναληθής και αποκαταστήσετε το όνομά μου ως προς την δημόσια έκφανση αυτού, όπως εγώ το προσδιορίζω όλα τα χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας.

Την ίδια επιστολή ο Γιάννης Στάνκογλου δημοσίευσε και στο Instagram του με τη λεζάντα: «Για την αποκατάσταση της αλήθειας».

{https://www.instagram.com/p/C0jizRLNNpn/}

Τελευταία τροποποίηση στις 07.12.2023 - 17:00