Cillian Murphy: Μια ματιά στη ζωή του εκρηκτικού Oppenheimer που μισεί το να είναι διάσημος

Cillian Murphy: Μια ματιά στη ζωή του εκρηκτικού Oppenheimer που μισεί το να είναι διάσημος
Ο Cillian Murphy είναι ένας ταλαντούχος Ιρλανδός ηθοποιός που έχει συναρπάσει το κοινό με την αξέχαστη ερμηνεία του αινιγματικού Thomas Shelby στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Peaky Blinders ενώ ερμήνευσε φέτος έναν από τους μεγαλύτερους ρόλους του μέχρι σήμερα, τον Oppenheimer.

Ωστόσο, παρά την τεράστια επιτυχία του και διαθέτοντας ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην υποκριτική, ο Cillian Murphy πίσω από τις κάμερες, είναι ένας άνθρωπος πολύ χαμηλών τόνων.

Ο Cillian Murphy είναι παντρεμένος με την ταλαντούχα εικαστικό καλλιτέχνη Yvonne McGuinness, η οποία έχει σημειώσει αξιοσημείωτη επιτυχία στην καριέρα της, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας πολλών ταινιών μικρού μήκους. Το ζευγάρι είναι παντρεμένο από το 2004 και μεγαλώνει δύο γιους, τον Malachy και τον Aran.

Η οικογένεια του Cillian είναι γνωστή για τη διατήρηση πολύ χαμηλού προφίλ όσον αφορά την προσωπική τους ζωή. Το ζευγάρι σπάνια εμφανίζεται μαζί δημόσια και κανένας από τους δύο δεν έχει ενεργή παρουσία στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της καλλιτέχνιδας συζύγου του, ο Cillian της έχει πιστώσει ανοιχτά πολλά από τα επιτεύγματά του. Ενώ έλειπε συχνά για τα γυρίσματα του Peaky Blinders, τα οποία συνήθως διαρκούσαν περίπου έξι μήνες, η Yvonne διαχειριζόταν με απόλυτη προσήλωση την οικογενειακή τους ζωή στην Ιρλανδία.

Matt Damon: Πώς αντιμετώπισε το γεγονός ότι η γυναίκα του ήταν θαυμάστρια του καλύτερου του φίλου πριν παντρευτούν

Παρά την τεράστια φήμη και επιτυχία του στον κόσμο της υποκριτικής, η καρδιά του Cillian Murphy βρίσκεται στο σπίτι του στην Ιρλανδία και όχι στη γοητεία του Χόλιγουντ ή του Λονδίνου.

Σε μια από τις συνεντεύξεις του, ο Murphy εξομολογήθηκε ότι δεν ένιωθε την ανάγκη να μείνει στο Λος Άντζελες, εξηγώντας: «Θα ήμουν πολύ μακριά από την οικογένειά μου και δεν θα τους έβλεπα ποτέ».

{https://www.youtube.com/watch?v=hwjBN-fysv4&t=116s&ab_channel=TheSkeleton}

Για τον ηθοποιό η μετακόμιση στην Ιρλανδία ήταν η «καλύτερη απόφαση» που πήρε ποτέ. Το Δουβλίνο έγινε το νέο σπίτι της οικογένειας, επιτρέποντας στους δύο έφηβους γιους να αγκαλιάσουν την ιρλανδική τους κληρονομιά. «Είχαμε 14 χρόνια στο Λονδίνο. Αλλά καθώς φτάνεις τα 30 σου και κάνεις παιδιά, το να ζεις σε μια μεγάλη μητρόπολη είναι λιγότερο συναρπαστικό», είπε. «Και είμαστε και οι δύο Ιρλανδοί. Θέλαμε τα παιδιά να είναι Ιρλανδοί. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη απόφασή μας».

Παρά τα εντυπωσιακά επιτεύγματά του στη βιομηχανία του κινηματογράφου, ο Cillian Murphy δεν απόλαυσε ποτέ τα προνόμια του Χόλιγουντ: «Για μένα, είναι μόνο η δουλειά. Αν συμπεριφέρεσαι σαν διασημότητα, θα σου φέρονται σαν να είσαι. Θαυμάζω ανθρώπους όπως ο Μat Damon ο οποίος απλώς συνεχίζει να κάνει εξαιρετική δουλειά, και αυτό είναι. Αυτό είναι το μοντέλο που θα ήθελα να ακολουθήσω».

Ο Cillian Murphy έχει εκφράσει ανοιχτά τη δυσφορία του για την προσοχή του κοινού που έρχεται με το να είναι κάποιος ηθοποιός και έχει παραδεχτεί ότι αισθάνεται αμήχανα γι' αυτό κατά καιρούς. «Είμαι πραγματικά τυχερός. Νιώθω, όμως, αμηχανία με αυτό μερικές φορές. Είμαι απλώς ηθοποιός».

«Υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές και άνθρωποι που εργάζονται. Παλεύω με αυτό. Δηλαδή, οι ηθοποιοί πληρώνονται υπερβολικά. Είναι ωραίο όταν πληρώνεσαι, όταν είσαι νέος και έχεις ξεφύγει από το να μην έχεις χρήματα, αλλά η Καθολική ενοχή εμφανίζεται άμεσα και λέω: “Όλα θα πάνε στραβά. Δεν το αξίζεις αυτό”. Και δεν το αξίζω».

Ο Murphy, ο οποίος θεωρείται ως σίγουρος υποψήφιος για Όσκαρ με το Oppenheimer, είναι γνωστός για την αδιαφορία του να ασχοληθεί με τη φήμη, πιστεύοντας ότι συχνά απογοητεύει τους θαυμαστές του όταν τον συναντούν από κοντά.

Peaky Blinders: Θυμάσαι την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στην οθόνη ο Thomas Shelby; [video]

«Δεν βγαίνω έξω. Είμαι στο σπίτι κυρίως ή με τους φίλους μου, εκτός αν έχω κάποια ταινία να προωθήσω. Δεν μου αρέσει να με φωτογραφίζουν άνθρωποι. Το βρίσκω προσβλητικό. Νομίζω ότι είναι το θέμα του Tommy Shelby. Οι άνθρωποι περιμένουν αυτή τη μυστηριώδη μαγκιά του Shelby, αλλά είναι απλώς ένας χαρακτήρας. Αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι απογοητεύονται λίγο. Ωραία, αυτό σημαίνει ότι κάνω τη δουλειά μου. Οι fans του Peaky είναι καταπληκτικοί. Μερικές φορές, όμως, αισθάνομαι λίγο λυπημένος που δεν μπορώ να προσφέρω αυτό το χάρισμα της μαγκιάς. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από εμένα».

Αναλογιζόμενος τις προκλήσεις της αναγνώρισης από το κοινό, πρόσθεσε: «Μπορεί να καταστρέψει τις εμπειρίες γιατί φετιχοποιεί τα πάντα: μπορεί να περπατάς στο δρόμο και κάποιος να τραβήξει μια φωτογραφία σαν να βρίσκεσαι σε event».

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Cillian Murphy είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός που φαίνεται ότι πατάει πολύ γερά στη γη.

Τελευταία τροποποίηση στις 22.10.2023 - 11:56