Απίστευτος πόλεμος κατηγοριών για το μνήμα του Μπάρκουλη

25.08.2016
Σήμερα (25/8/2016) το απόγευμα θα τελεστεί η κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη κι ακόμα δεν έχει καταλαγιάσει ο πόλεμος κατηγοριών ανάμεσα στην οικογένεια του ηθοποιού και το Δήμο Πειραιά.

Η κόρη του Ανδρέα Μπάρκουλη, Βίκυ, επανήλθε σήμερα με νέο ποστάρισμα στο Facebook, όπου συνεχίζει να κατηγορεί τα κόμματα, για αδιαφορία σχετικά με την ταφή του διάσημου ηθοποιού.

«Βγαλανε ανακοινωσεις ολα τα κομματα . ε και;;; εχθεσ ψαχναμε μια γωνια για τον πατερα μου.λυπαμαι», έγραψε η Μπάρκουλη για να συνεχίσει να τονίζει την δυσαρέσκειά της και στην εφημερίδα Freddo, αφήνοντας υπονοούμενα για αδιαφορία της πολιτείας απέναντι σε έναν ηθοποιό που έχει προσφέρει πολλά στον χώρο της τέχνης.

Εν το μεταξύ, στις κατηγορίες της οικογένειας του Μπάρκουλη, απαντά ο Δήμος Πειραιά, από όπου καταγόταν ο γνωστός ηθοποιός, τονίζοντας πως έκανε αλεπάλληλες προσπάθειες και πολλές αντιπροτάσεις οι οποίες όμως δεν έγιναν δεκτές από την οικογένεια.

Όπως αναφέρει το piraeuspress.gr, η οικογένεια Μπάρκουλη απευθύνθηκε πριν λίγες μέρες στο Δήμο Πειραιά, ζητώντας να ταφεί στο νεκροταφείο της Ανάστασης. Ο Δήμος Πειραιά ενημέρωσε την οικογένεια, ότι το εν λόγω νεκροταφείο αποτελεί πλέον μνημείο και δεν επιτρέπονται νέες ταφές, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Ο Δήμος επιθυμούσε να τιμήσει τον Πειραιώτη ηθοποιό και με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Πειραιά, προτάθηκε να «φιλοξενηθεί»' ο Ανδρέας Μπάρκουλης σε οικογενειακό τάφο ενός επίσης διάσημου Έλληνα ηθοποιού.

Η οικογένεια του ήταν από την αρχή αρνητική και απάντησε όχι στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του piraeuspress.gr, η νέα εναλλακτική πρόταση ήταν να πραγματοποιηθεί η κηδεία του αείμνηστου Ανδρέα Μπάρκουλη στο νέο νεκροταφείο του Πειραιά στο Σχιστό, δημοσία δαπάνη ως ύστατο φόρο τιμής στον Πειραιώτη ηθοποιό.

Και πάλι η οικογένεια αρνήθηκε. Έτσι, για άγνωστο λόγο αποφάσισε να ταφεί ο Ανδρέας Μπάρκουλης στο Νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης.