Καθαρή Δευτέρα: 3 λόγοι για να πετάξεις χαρταετό -και ας μην έχεις παιδιά

01.03.2020
Καθαρή Δευτέρα: 3 λόγοι για να πετάξεις χαρταετό -και ας μην έχεις παιδιά
Ναι. Σε περίπτωση που δεν το έχεις πάρει είδηση, η αυριανή Δευτέρα είναι η Καθαρή. Ετοιμάσου αναλόγως λοιπόν.

Και μην αρχίσεις τα "Μα δεν έχω παιδιά δεν με νοιάζει τι Δευτέρα είναι". Κούλουμα χωρίς χαρταετό δε γίνονται! Και ιδού τρεις σοβαρότατο λόγοι για να τηρήσεις το έθιμο με την παρέα σου. Γιατί σε περίπτωση που έχεις οικογένεια τα πράγματα είναι πιο απλά. Είναι πολύ όμορφο να φτιάχνεις αναμνήσεις με τα παιδιά σου. Και η Καθαρή Δευτέρα σου δίνει την τέλεια ευκαιρία.

Ιδού λοιπόν γιατί είναι καλό να πεις ναι στο έθιμο του χαρταετού φέτος

1. Σε φέρνει πιο κοντά στη φύση
Δεν έχουμε πολλές ευκαρίες για υπαίθριες δραστηριότητες έτσι όπως είναι η ζωή μας. Και ως τέτοια πρέπει αρχικά να δούμε το πέταγμα του χαρταετού. Είτε επιλέξεις παραλία, κάποιο λόφο ή ακόμη και μια απλή πλατεία, μόνο και μόνο που θα βρεθείς "έξω" και θα χαρείς τη φύση, το μπλε του ουρανού και τον ορίζοντα, τα σύννεφα, τον άνεμο, τα δέντρα.... αρκεί!

Διάβασε επίσης: Στρες στη δουλειά; 4 τρόποι για να το διώξεις χωρίς να φύγεις από το γραφείο σου

2. Θα σε ηρεμήσει χωρίς να το καταλάβεις
Η επαφή με τη φύση, το γαλάζιο του ουρανού αλλά και το παιχνίδι θα σε κάνουν να ξεχάσεις έγνοιες και προβλήματα και να διασκεδάσεις. Πες για λίγο όχι στο στρες! Το έχεις σίγουρα μεγάλη ανάγκη.

3. Μια καλή ευκαιρία για άθληση
Δεν είναι απλό πράγμα το όλο εγχείρημα. Πρέπει να τρέξεις, να τεντωθείς, να ποσπαθήσεις πολύ για να τα καταφέρεις. Και, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, εσύ τη γυμναστική σου θα την έχεις κάνει.

Άντε... και Καλή Σαρακοστή να πούμε με υγεία!