Οι 5 συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις αν θέλεις πραγματικά να αλλάξεις τη ζωή σου

Οι 5 συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις αν θέλεις πραγματικά να αλλάξεις τη ζωή σου
Αν θέλεις να βελτιώσεις τη ζωή σου, δεν φτάνει μόνο να προσθέσεις σε αυτή κάποιες καλές συνήθειες αλλά πρέπει να ξεφορτωθείς όσες σε χαλάνε. Νόμος!

Αφήνοντας πίσω κάποια πράγματα, ανοίγεις χώρο για περισσότερες θετικές εμπειρίες και ευκαιρίες και αλλάζεις τη ζωή σου προς το καλύτερο. Έτσι, παρακάτω, θα βρεις μια λίστα με 5 συνήθειες που ίσως σκεφτείς να αποχαιρετήσεις όταν τις διαβάσεις. Είσαι έτοιμη να κάνεις κάποιες αλλαγές;

Κάνεις αρνητικές σκέψεις

Ο αρνητισμός μπορεί να μετατρέψει τις μικρές αναποδιές σε καταστροφές και τις προκλήσεις σε κάτι αδύνατο να αντιμετωπίσεις. Ουσιαστικά προετοιμάζεις τον εαυτό σου για αποτυχία πριν καν ξεκινήσεις. Και μάντεψε τι; Αυτό δεν κουράζει μόνο εσένα αλλά και τους ανθρώπους γύρω σου. Το κλειδί για την αλλαγή αυτής της συμπεριφοράς είναι η επίγνωση.

Μόλις πιάσεις τον εαυτό σου σε ένα μοτίβο αρνητικής σκέψης, σταμάτα. Κάνε μια παύση. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Επεξεργάσου αυτήν την αρνητική σκέψη. Αναρωτήσου: «Είναι αλήθεια αυτό;» Τις περισσότερες φορές, θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι υπερβολή. Τώρα, αντικατάστησε αυτήν την αρνητική σκέψη με μια θετική ή, τουλάχιστον, μια ουδέτερη σκέψη.

Θέλεις να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στον εαυτό σου; Απαλλάξου από αυτές τις 5 συνήθειες

Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Το παιχνίδι της σύγκρισης. Κοιτάς τη ζωή κάποιου άλλου – είτε είναι η δουλειά του, η σχέση του ή ακόμα και το feed του στο Instagram – και σκέφτεσαι, «Γιατί δεν μπορώ να το έχω αυτό;». Εδώ είναι το πρόβλημα: Όταν συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους, δεν βλέπεις την πλήρη εικόνα.

Το πρώτο βήμα για να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια, είναι να εστιάσεις στο δικό σου μονοπάτι. Ξεκίνα προσδιορίζοντας τους δικούς σου στόχους, τις δικές σου αξίες και τι πραγματικά έχει σημασία για εσένα.

Όταν ξέρεις τι στοχεύεις, είναι πιο εύκολο να παραμείνεις συγκεντρωμένη και να μην αποσυντονιστείς από το ταξίδι κάποιου άλλου.

Αναζητάς επιβεβαίωση από άλλους

Τόσοι πολλοί άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα να χρειάζονται επιβεβαίωση από όλους τους γύρω τους. Τη μια στιγμή νιώθεις στην κορυφή του κόσμου λόγω των επαίνων που λαμβάνεις και την επόμενη, επιστρέφεις για να ζητήσεις περισσότερους.

Αντίθετα, δοκίμασε το εξής: Εστίασε στην αυτοεπιβεβαίωση. Αναγνώρισε τα δικά σου επιτεύγματα, όσο μικρά κι αν είναι. Απόλαυσε τις εργασίες που έχεις ολοκληρώσει ή την καλοσύνη που έδειξες στους άλλους.

Διάβασε αυτό αν αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι επιβεβαίωση για να νιώσεις ότι σε εκτιμούν

Αγνοείς τη σωματική υγεία

Ας μιλήσουμε για κάτι που συχνά θεωρούμε δεδομένο: τη σωματική μας υγεία. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι το να παραλείψεις μια προπόνηση ή να τρως junk food δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Μην ξεχνάς ποτέ ότι το σώμα σου είναι το όχημα για τη ζωή σου. Αν δεν είναι σε καλή κατάσταση, όλα τα άλλα υποφέρουν.

Οι μικρές επιλογές οδηγούν σε μεγάλες αλλαγές με την πάροδο του χρόνου. Κάνε το συνήθεια. Η συνέπεια είναι σημαντική.

Αποφεύγεις τις δύσκολες συζητήσεις

Ξέρεις γιατί αποφεύγεις κάποιες συζητήσεις; Σε κάνουν να αγχώνεσαι και μόνο που τις σκέφτεσαι. Λοιπόν, η αποφυγή τους δεν θα εξαλείψει τα προβλήματά σου. Στην πραγματικότητα, ίσως να τα χειροτερέψει. Μπορεί να είναι άβολο στην αρχή. Αλλά μόλις τελειώσει, θα νιώσεις πολύ καλύτερα. Σαν να έχει φύγει ένα βάρος από πάνω σου.

6 σημάδια ότι έχεις έλλειψη αυτοπεποίθησης και τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό

Συμπέρασμα

Το να αλλάξεις τη ζωή σου δεν έχει να κάνει με μεγάλες κινήσεις, έχει να κάνει με το να εγκαταλείψεις συνήθειες και συμπεριφορές που σε κρατούν πίσω και να τις αντικαταστήσεις με αυτές που σε πάνε μπροστά. Να θυμάσαι ότι κάθε βήμα που κάνεις σε φέρνει πιο κοντά στη ζωή που θέλεις να ζήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 22.09.2023 - 17:34