5 καθημερινές σκέψεις που μπορεί να σε κάνουν λίγο πιο αισιόδοξη

10.04.2024
5 καθημερινές σκέψεις που μπορεί να σε κάνουν λίγο πιο αισιόδοξη
Το μυαλό μας έχει τεράστια δύναμη και καλό είναι να το χρησιμοποιούμε προς τη σωστή/θετική κατεύθυνση.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κάθε άνθρωπος καθημερινά πολλές και σε κάθε επίπεδο. Τα προβλήματα, μικρά ή μεγάλα προσθέτουν στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει στο διάβα της ζωής. Όμως, το πώς θα επιλέξει να σταθεί ο καθένας απέναντί τους κάνει τη διαφορά.

Αν νιώθεις ότι δυσκολεύεσαι να δεις το ποτήρι μισογεμάτο, ιδού μερικές σκέψεις που αν κάνεις κάθε πρωί θα σε βοηθήσουν να βρεις τη χαμένη σου αισιοδοξία.

Ευγνωμοσύνη: Σκέψου τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων κάθε μέρα. Και μην ψάχνεις τα περίπλοκα. Στα απλά βρίσκεται η ουσία, όπως, για παράδειγμα στον ήλιο που λάμπει, στη γεύση του πρωινού καφέ σου ή στην αγάπη των φίλων και της οικογένειας. Η άσκηση της ευγνωμοσύνης σε βοηθά να εστιάσεις περισσότερο σε αυτό που έχεις παρά σε αυτό που σου λείπει! Σπουδαία κατάκτηση, πραγματικά!

Τα 5 χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που συνήθως είναι αγαπητοί στους γύρω τους

Να γιορτάζεις τις μικρές νίκες: Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να γιορτάσεις ακόμη και τα πιο μικρά επιτεύγματα και ορόσημα. Είτε πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας εργασίας στη δουλειά, την πρόοδο προς έναν στόχο, είτε απλώς το ότι πέρασε μια δύσκολη μέρα όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα, μην υποτιμάς τη σημασία του να αναγνωρίσεις και να γιορτάσεις τα επιτεύγματά σου. Η αναγνώριση των προσπαθειών και της προόδου σου, όσο μικρή κι αν είναι, ενισχύει τη θετική νοοτροπία και σε παρακινεί να συνεχίσεις να προχωράς με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Επικεντρώσου στις λύσεις: Αντί να στέκεσαι καιρό, άπραγος μπροστά στο όποιο πρόβλημα, διάλεξε να επικεντρωθείς στην εξεύρεση λύσεων. Εκπαίδευσε το μυαλό σου να βλέπει τα εμπόδια ως ευκαιρίες για ανάπτυξη και μάθηση. Κάθε πρόκληση παρουσιάζει μια ευκαιρία να αναπτύξεις νέες δεξιότητες ή να αποκτήσεις πολύτιμες γνώσεις. Η διατήρηση μιας νοοτροπίας επίλυσης προβλημάτων ενισχύει την αίσθηση ενδυνάμωσης και αισιοδοξίας και εσύ, μόνο κερδισμένη θα βγεις.

6 σημάδια ότι έχεις έλλειψη αυτοπεποίθησης και τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό

Πράξεις καλοσύνης: Είτε προσφέρεις μια αγκαλιά, έναν ώμο, ένα αυτί σε έναν φίλο που έχει ανάγκη, είτε είσαι εθελοντής στα κοινά είτε απλά χαμογελάς σε έναν άγνωστο, η διάδοση της καλοσύνης όχι μόνο αναζωογονεί τους άλλους αλλά φέρνει επίσης χαρά και ικανοποίηση σ' εσένα την ίδια και μάλιστα πολλαπλασιασμένη. Η αναγνώριση του θετικού αντίκτυπου που μπορεί να έχεις στον κόσμο μπορεί να εμπνεύσει αισιοδοξία και αίσθηση σκοπού. Είναι κρίμα να το χάσεις

Αυτοεπιβεβαίωση: Υπενθύμισε στον εαυτό σου τις δυνάμεις και τις δυνατότητές σου και δώσε ένα «Μπράβο» παραπάνω. Φυσικά είναι καλό (και ζητούμενο) να το ακούς από τους άλλους, όμως η αλήθεια είναι πως αν ο καθένας δίναμε στον εαυτό μας το credit που αξίζουμε δεν θα χρειαζόμασταν κανένα μπουστάρισμα εξωτερικό.

Τελευταία τροποποίηση στις 10.04.2024 - 16:05