6 πράγματα που δεν πρέπει να θυσιάσεις για χάρη ενός έρωτα - όσο μεγάλος κι αν είναι

6 πράγματα που δεν πρέπει να θυσιάσεις για χάρη ενός έρωτα - όσο μεγάλος κι αν είναι
Οι περισσότερες έχουμε ζήσει τις στγμές του απόλυτου έρωτα. «Πέφτεις με τα μούτρα» σε κάποιον και νιώθεις ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο στον κόσμο. Αλλά κάποια στιγμή έρχονται οι στιγμές όπου η αγάπη απαιτεί θυσίες.

Σίγουρα είναι δύσκολο να μη θέλεις να τα παρατήσεις όλα για αυτόν που λατρεύεις, αλλά ακόμη και στο όνομα της αγάπης, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να θυσιάσεις. Πράγματα που είναι αναπόσπαστα στοιχεία της ταυτότητάς σου, της ευτυχίας σου, της ίδιας σου της ύπαρξης.

Παρακάτω θα διαβάσεις για 6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να θυσιάσεις για κάποιον που είσαι ερωτευμένη – ναι, ακόμα και όταν είναι δύσκολο να μην το κάνεις.

Ο αυτοσεβασμός σου

Σίγουρα έχουμε ακούσει ιστορίες για ανθρώπους που υπομένουν κακομεταχείριση στο όνομα του έρωτα. Είναι αποκαρδιωτικό γιατί κανείς δεν πρέπει ποτέ να θυσιάσει τον αυτοσεβασμό του για μια σχέση.

Η αγάπη πρέπει να σε ενδυναμώνει, να σε κάνει να νιώθεις ότι σε εκτιμούν και να ενισχύει την αίσθηση της αυτοεκτίμησής σου. Αν συμβαίνει το αντίθετο, δεν είναι αγάπη.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνει κάθε ζώδιο στις σχέσεις (Μέρος B’)

Η οικογένειά σου

Η οικογένειά σου είναι η ρίζα σου, η καταγωγή σου, οι άνθρωποι που σε έχουν διαμορφώσει σε αυτό που είσαι σήμερα. Αν ο έρωτας απαιτεί να αποστασιοποιηθείς από αυτούς ή σε αναγκάζει να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτούς και τον σύντροφό σου, είναι μεγάλο προειδοποιητικό σημάδι.

Σίγουρα, μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες, αλλά αυτά δεν πρέπει ποτέ να οδηγήσουν σε πλήρη άρνηση των δεσμών σου.

Γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια: Οι πραγματικοί λόγοι βάσει επιστήμης

Η ευτυχία σου

Εδώ είναι μια μεγάλη αλήθεια - δεν μπορείς να κάνεις κάποιον άλλο ευτυχισμένο αν δεν είσαι ευτυχισμένη η ίδια. Η αγάπη πρέπει να φέρει χαρά και πληρότητα στη ζωή σου. Αν προκαλεί περισσότερο πόνο παρά ευχαρίστηση, ήρθε η ώρα για κάποια σοβαρή ενδοσκόπηση.

Το να θυσιάσεις την ευτυχία σου για την ευτυχία κάποιου άλλου δεν είναι μεγαλοψυχία. Είναι αυτοκαταστροφή.

Οι στόχοι σου

Οι στόχοι σου είναι μέρος αυτού που σε οδηγεί μπροστά. Είναι τα ορόσημα που έχεις θέσει για τον εαυτό σου, το μέλλον που οραματίζεσαι. Ο συμβιβασμός μαζί τους για μια σχέση μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι ανικανοποίητη και απογοητευμένη.

Ένας ερωτικός σύντροφος θα καταλάβει και θα υποστηρίξει τους στόχους σου και δεν θα σου ζητήσει να τους εγκαταλείψεις.

Η εσωτερική σου γαλήνη

Η εσωτερική γαλήνη είναι αυτό το γαλήνιο αίσθημα ικανοποίησης με το ποια είσαι και πού βρίσκεσαι στη ζωή. Είναι μια αίσθηση ισορροπίας και αρμονίας μέσα στον εαυτό σου. Η θυσία αυτής της γαλήνης για να κατευνάζεις διαρκώς κάποιον άλλο, μπορεί να είναι κουραστική και συναισθηματικά επιζήμια.

Μια υγιής σχέση θα συμβάλει στην εσωτερική σου γαλήνη και δεν θα τη διαταράξει.

Αυτός είναι ο πιθανότερος τρόπος να συναντήσεις το άλλο σου μισό

Οι φιλίες σου

Είναι αστείο το πώς στη φάση του... μέλιτος σχεδόν όλων των σχέσεων, παραμελούμε τις φιλίες μας. Παρά το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί για εμάς όλα αυτά τα χρόνια. Η αίσθηση του καινούργιου και ο ενθουσιασμός ενός νέου συντρόφου, μας τυφλώνει και παραμελούμε τους ανθρώπους που μας στήριξαν πραγματικά όλα αυτά τα χρόνια.

Ενώ οι ρομαντικές σχέσεις είναι σημαντικές, οι φιλίες είναι εξίσου σημαντικές. Είναι εύκολο να χαθείς στη δίνη του ρομαντισμού και να παραμερίσεις ακούσια τους φίλους σου, αλλά είναι απαραίτητο να διατηρήσεις αυτές τις σχέσεις. Άλλωστε, οι φίλοι μας ήταν πάντα εκεί μέσα από τα δύσκολα και τα εύκολα και αξίζουν να τους αγαπάμε.

Η αγάπη, όμως, δεν πρέπει ποτέ να σου κοστίσει τις φιλίες σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 12.10.2023 - 08:28