Πώς μπορείς να αναθερμάνεις τη σχέση σου αλλάζοντας την πλευρά στην οποία κοιμάσαι στο κρεβάτι

Πώς μπορείς να αναθερμάνεις τη σχέση σου αλλάζοντας την πλευρά στην οποία κοιμάσαι στο κρεβάτι
Είναι δυνατό κάτι τόσο απλό να είναι και τόσο σημαντικό; Έτσι λένε οι ειδικοί. Ας τους ακούσουμε!

Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν στις σχέσεις τους: πού να πάνε για φαγητό, πότε να φύγουν από ένα πάρτι, σε ποιο μέρος να κλείσουν τις διακοπές τους, ποιος είναι υπεύθυνος για τις δουλειές και η λίστα συνεχίζεται. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που και τα δύο μέρη δεν είναι πάντα έτοιμα και πρόθυμα να θυσιάσουν. Και αυτό είναι η πλευρά του κρεβατιού στην οποία κοιμούνται.

Η θέση στο κρεβάτι είναι συχνά ένα καυτό θέμα για τα ζευγάρια, ειδικά στα πρώτα στάδια μιας σχέσης καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αναπτύξει μια προσκόλληση σε μια συγκεκριμένη πλευρά του στρώματος πολύ πριν συναντήσουν τους συντρόφους τους.

Αν και οι προτιμήσεις μπορεί να φαίνονται ανεξήγητες, σύμφωνα με τον Δρ. Shelby Harris, Διευθυντή Υγείας του Ύπνου στο Sleepopolis, διάφοροι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν αυτήν την επιλογή, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών όπως το πού βρίσκεται το κρεβάτι στο δωμάτιο.

«Οι άνθρωποι μπαίνουν σε μια ρουτίνα ύπνου σε μια συγκεκριμένη πλευρά του κρεβατιού και οι διαταραχές σε αυτή τη ρουτίνα μπορεί να κάνουν πιο δύσκολο για κάποιους να αισθανθούν άνετα να κοιμηθούν από την άλλη πλευρά. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιδεινώσει την ποιότητα του ύπνου», είπε ο ειδικός στο Bustle. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι λογικό γιατί οι άνθρωποι προτιμούν συγκεκριμένη πλευρά του κρεβατιού τους. Όμως, σύμφωνα με την coach οικειότητας, Courtney Hurin, η αλλαγή πλευράς με τον σύντροφό σου μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη βελτίωση της οικειότητας στη σχέση σας.

Πέντε αναπάντεχες συνήθειες που πρέπει να κόψεις για να κοιμάσαι καλύτερα το βράδυ

Μπορεί η αλλαγή πλευράς στο κρεβάτι να είναι ευεργετική για τη σχέση σου;

Ίσως είναι καιρός να τολμήσεις να κοιμηθείς στην άλλη πλευρά του κρεβατιού, επειδή είτε το πιστεύεις είτε όχι, η αλλαγή πλευράς με τον σύντροφό σου μπορεί ενδεχομένως να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για τη σχέση σας.

Και οι λόγοι είναι οι παρακάτω:

Προθυμία για συμβιβασμό

Οι σχέσεις έχουν να κάνουν με συμβιβασμούς και το να μπορείς να προσαρμοστείς στις ανάγκες του συντρόφου σου είναι βέβαιο ότι θα σε φέρει πιο κοντά μαζί του, ανεξάρτητα από την κατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση, η Hurin λέει ότι το να συμφωνήσετε να αλλάξετε πλευρά με το άλλο σας μισό δείχνει την επιθυμία σου να «κάνεις την άνεση του συντρόφου σου προτεραιότητα», που είναι ένας σίγουρος τρόπος για να κάνεις τον αγαπημένο σου να νιώσει ξεχωριστός.

Ενισχύεις την οικειότητα

Το να μοιράζεσαι κάτι τόσο προσωπικό όσο η θέση ύπνου σου με ένα άλλο άτομο είναι μεγάλη υπόθεση. Για αυτόν τον λόγο, οι ανταλλαγές θέσεων με τον σύντροφό σου στο κρεβάτι μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν αυτή την οικειότητα στη σχέση σας, καθώς μπορεί να σημαίνει ένα επίπεδο εμπιστοσύνης και άνεσης μεταξύ σας.

Ακούς μουσική πριν κοιμηθείς; Ποιο είδος είναι το κατάλληλο για να σε πάρει ο ύπνος πιο εύκολα

Μπορεί να αναθερμάνει και τη σχέση στο κρεβάτι

Σπάζοντας τη συνηθισμένη ρουτίνα ύπνου σου μπορεί να αναζωπυρώσει τη σπίθα στη σχέση και να σας ωθήσει να δοκιμάσετε μια νέα στάση στο σεξ με τον σύντροφο σου. «Αυτός ο ενθουσιασμός μπορεί να διαχυθεί και σε άλλες πτυχές της σχέσης», λέει η Hurin. «Αλλαγή πλευράς και ποιος ξέρει πού αλλού μπορεί να οδηγήσει αυτός ο αυθορμητισμός».

Για να διατηρήσεις όμως τον αυθορμητισμό, η Hurin λέει ότι δεν χρειάζεται να εφαρμόσεις μια ρουτίνα αλλαγής θέσης στην κρεβατοκάμαρα. Δεν χρειάζεται καν να αλλάζετε θέσεις πολύ συχνά, γιατί σύμφωνα με την ειδικό, η ανταλλαγή κάθε λίγες εβδομάδες είναι αρκετή για να κρατήσει τα πράγματα ενδιαφέροντα.

Και πού ξέρεις; Μετά από τόσες αλλαγές μπορεί να καταλήξεις ξανά στην αγαπημένη σου θέση ύπνου.

Τελευταία τροποποίηση στις 20.10.2023 - 18:30