SEX

Αλήθεια, γιατί του κάθεσαι (μεταξύ μας τώρα);

09.09.2009
Αν νομίζεις ότι όλες οι άλλες γυναίκες κάνουν σεξ μόνο για να έρθουν σε μια ανώτερη και βαθύτερη επαφή με τον αγαπημένο τους, κάνεις λάθος. Όπως κι εσύ, που μπορεί να λες το ναι με βαριά καρδιά κάποιες φορές, έτσι κι όλες οι άλλες γυναίκες γνωρίζουν πολύ καλά το γιατί δέχονται να "κάτσουν" σε ένα άντρα, παρότι δεν είναι πολύ ερεθισμένες και θα μπορούσαν κάλλιστα να πουν όχι.

Αν νομίζεις ότι όλες οι άλλες γυναίκες κάνουν σεξ μόνο για να έρθουν σε μια ανώτερη και βαθύτερη επαφή με τον αγαπημένο τους, κάνεις λάθος. Όπως κι εσύ, που μπορεί να λες το ναι με βαριά καρδιά κάποιες φορές, έτσι κι όλες οι άλλες γυναίκες γνωρίζουν πολύ καλά το γιατί δέχονται να "κάτσουν" σε ένα άντρα, παρότι δεν είναι πολύ ερεθισμένες και θα μπορούσαν κάλλιστα να πουν όχι.

Τουλάχιστον, σύμφωνα με το νέο βιβλίο, "Γιατί κάνουν σεξ οι γυναίκες" -που αποκαλύπτει τα πραγματικά και όχι τόσο ρομαντικά κίνητρα που κάνουν μια γυναίκα να ενδώσει στην ερωτική πρόσκληση- η βαρεμάρα, ένας πονοκέφαλος, ή το αντάλλαγμα ενός ακριβού δώρου είναι από τους πλέον δημοφιλής λόγους που μας οδηγούν στο κρεβάτι με ένα αρσενικό.

Οι γυναίκες στις οποίες έγινε η ερώτηση ''γιατί κάνεις σεξ'' , έφτασαν τις 1000, άνηκαν σε διαφορετικές ηλικίες και είχαν διαφορετικά ενδιαφέροντα και κοινωνική θέση. Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς λόγους (που αξίζει να αναφερθούν), συγκαταλέγονται οι παρακάτω:

1. Οι περισσότερες κοπέλες είπαν ναι στο σεξ απλά επειδή βαριούνταν ή δεν είχαν να κάνουν κάτι άλλο. Το ίδιο ψηλά στις λίστες ήταν και λόγοι όπως η διασκέδαση ή η προσδοκία ενός ανταλλάγματος (ή δώρου) από τον παρτενέρ τους. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ενώ τα αρσενικά θεωρούν πως μια μεθυσμένη γυναίκα είναι εύκολος στόχος, πολύ μικρό ποσοστό γυναικών παραδέχονται ότι έπεσαν στο κρεβάτι με κάποιον, απλά γιατί είχαν πιει λιγάκι (ή πολύ) παραπάνω.

2. Άλλο ένα εύρημα της έρευνας είναι ότι η φυσική έλξη των γυναικών απέναντι στο αντίθετο φύλο δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αυτή των ανδρών. Με λίγα λόγια, μπορεί να σε ενθουσιάσει η ιδέα να βρεθείς οριζοντίως στο κρεβάτι με ένα ψηλό γεροδεμένο γαλανομάτη, αλλά μόλις το πρώτο πάθος παρέλθει, κάποια στιγμή θα αποφασίσεις να πας μαζί του απλά για να πάει τα σκουπίδια μέχρι τον κάδο ή για να σταματήσει να ζητάει φαγητό.

3. Όμως μην σκας. Δεν φταις εσύ, η γυναικεία φύση σου τα φταίει. Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, πολύ λίγες γυναίκες ερεθίζονται μόνο οπτικά ή τόσο γρήγορα (όπως τα αρσενικά) από το άλλο φύλο. Κι ενώ ένας άντρας μπορεί να έλκεται από πολλές γυναίκες, το κωμικό είναι ότι μια γυναίκα πολύ δύσκολα θα νιώσει να έλκεται από κάποιο αρσενικό. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που το 84% των γυναικών παραδέχεται ότι κάνει σεξ απλά για να κρατήσουν το σύντροφό τους ήσυχο ή για να τους κάνει μια χάρη.

4. Ορισμένες γυναίκες με πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση ή εκείνες που έχουν βγει πληγωμένες από μια κακή σχέση, κάνουν σεξ ακόμα και με αγνώστους απλά για να επιβεβαιωθούν. Ο ερωτικός θαυμασμός τις κάνει να νιώθουν ότι κάποιος τις εκτιμά. Ακόμα και το δυστυχές ''του έκατσα για να με ποθήσει', φιγουράρει ψηλά στις γυναικείες λίστες. Πρόκεται για ένα είδος "ανταλλακτικού" σεξ, με αντίκρισμα λίγη αγάπη.

5. Ένα ποσοστό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσε ότι επιδίδεται χωρίς δισταγμούς στο σεξ λόγω αντεκδίκησης ή ζήλιας. Με λίγα λόγια, απιστούν μέσα στη σχέση τους, για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον του συντρόφου τους. Ταυτόχρονα, κάποιες επιθυμούν να τονώσουν τον εγωισμό τους, κλέβοντας τον άντρα κάποιας άλλης γυναίκας, στο ίδιο πλαίσιο ζήλειας και αντεκδίκησης.

6. Τέλος, ένα ποσοστό των γυναικών της έρευνας, αποκάλυψε ότι ενέδωσαν σε έναν νέο σύντροφο απλά από περιέργεια, για να δουν πώς το κάνει. Για παράδειγμα, δεν είναι λίγοι οι μύθοι που κυκλοφορούν για τους έγχρωμους άντρες. Να μην δοκιμάσεις να δεις πόση αλήθεια κρύβουν;