SEX

Τι συμβαίνει στο σώμα σου αν δεν κάνεις σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα

18.02.2019
Τι συμβαίνει στο σώμα σου αν δεν κάνεις σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα
Όποια και αν είναι η αιτία, η αποχή μπορεί να έχει βαθιές επιπτώσεις στο σώμα, την υγεία, τη διάθεσή σου και ακόμη και την απόδοση σου στη δουλειά.

Εδώ είναι τα 5 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν δεν κάνεις σεξ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα:

1. Αρρωσταίνεις πιο εύκολα
Πίστεψε το ή όχι, το σεξ μπορεί να σου κάνει κυριολεκτικά καλό. Εκτός από το γεγονός ότι αισθάνεσαι καλά, το σεξ δημιουργεί αντισώματα που βοηθούν το ανοσοποιητικό σου σύστημα να καταπολεμήσει τα κοινά κρυολογήματα. Όταν απέχεις, οι πιθανότητές σου να κρυολογήσεις μπορεί να είναι υψηλότερες από το συνηθισμένο.

Διάβασε επίσης: Τι δεν λείπει ποτέ από την τσάντα σου βάσει ζωδίου

2. Η αυτοπεποίθηση γίνεται πρόβλημα
Γενικά, η αποχή από το σεξ μπορεί να ξεγελάσει το μυαλό σου και να σκεφτείς ότι είσαι μη ελκυστική. Ή άχρηστη. Ή άσχημη.
Με αυτές τις σκέψεις να συσσωρεύονται, η αυτοεκτίμηση γίνεται ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο μπορεί να μειώσει περαιτέρω τις πιθανότητές σου να βρεις σύντροφο για σεξ.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι υγιείς σχέσεις έχουν σεξουαλικές δραστηριότητες τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα - η συνήθης συνουσία συμβάλλει στη δημιουργία ενός αίσθηματος ασφάλειας και αυτοπεποίθησης.

3. Η μνήμη σου γίνεται πιο αδύναμη
Το σεξ δεν σε κάνει μόνο πιο υγιή, σε κάνει και πιο έξυπνη. Οι συχνές σεξουαλικές επαφές δημιουργούν νέα κύτταρα στον κόμβο μνήμης του εγκεφάλου. Αν έχεις αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο αισθάνεσαι πιο εύστροφη μετά από μια θερμή νύχτα, είναι επειδή με το σεξ βοηθάς τη δημιουργία μικρών νευρώνων.

Διάβασε επίσης: Κοντεύεις τα 40; Να τι θέλει να σου πει ο δερματολόγος σου!

4. Το σεξ μπορεί να είναι πιο επώδυνο την επόμενη φορά
Και αυτό δεν συμβαίνει επειδή τα κολπικά τοιχώματα σου έχουν γίνει πιο σφιχτά από την τελευταία φορά που το έκανες. Η σύσφιξη των μυών μετά από μια μακρά περίοδο αποχής είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους στο σεξ.
Είναι αδύνατο για τα κολπικά τοιχώματα να γίνουν σφιχτά, εκτός εάν πρόκειται για χειρουργική επέμβαση.
Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι η μείωση της λίμπιντο, η οποία αλλάζει αποτελεσματικά το πώς το σώμα ανταποκρίνεται στα σεξουαλικά ερεθίσματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει τόση λίπανση, κάτι που είναι υπεύθυνο για τις οδυνηρές αισθήσεις μετά από μια μακρά περίοδο αποχής.

5. Σε παίρνει ο ύπνος πιο δύσκολα
Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί είναι τόσο εύκολο να κοιμηθείς μετά από μια βραδιά σεξ; Σίγουρα, η εξάντληση παίζει ένα ρόλο σε αυτό, αλλά αυτό συμβαίνει επίσης επειδή το σώμα μετά το σεξ απελευθερώνει μια ειδική ορμόνη που προκαλεί ύπνο που ονομάζεται προλακτίνη.
Αυτή η χημική ουσία αναγκάζει το σώμα να κοιμηθεί πολύ πιο γρήγορα, χαλαρώνοντας τους μυς και δημιουργώντας ένα κύμα ανακούφισης για τον εγκέφαλο. Χωρίς αυτό, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να κοιμηθείς.