SEX

Τι να -μην- κάνεις όταν δεν του σηκώνεται

31.05.2015
Ποια η θέση σου όταν ο ανδρισμός του αρνείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων; Από την Ελεονώρα Γαλάτη

Είναι αργά, τα φώτα έχουν χαμηλώσει και βρίσκεστε επιτέλους οι δυο σας μετά από ένα ραντεβού γεμάτο υποσχέσεις. Κι εκεί που όλα δείχνουν ότι το τέλος της βραδιάς θα οδηγήσει στο αποκορύφωμα αυτού του φλογερού και σπινθηροβόλου φλερτ, ένα μέλος της παρέας αποφασίζει να πέσει για ύπνο προκαλώντας ντροπή (σε εκείνον) και αμηχανία (σε σένα).

Είτε το έχεις ζήσει ήδη, είτε πρόκειται να το ζήσεις κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, καλό είναι να ξέρεις πώς ν’ αντιδράσεις σε ένα περιστατικό σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Άλλωστε συμβαίνει και στις καλύτερες… οικογένειες.

Ορίστε λοιπόν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις για να χειριστείς την κατάσταση με χάρη και -πιθανόν- αποτελεσματικότητα:

%PHOTO1%

Μην: Ρωτάς αν του έχει ξανασυμβεί

Δεν έχεις τίποτα να κερδίσεις από μια τέτοια πληροφορία. Αν μεν παραδεχτεί ότι του έχει ξανασυμβεί θ’ αρχίσεις να τον φαντάζεσαι με άλλες γυναίκες και να φρικάρεις. Αν πάλι δεν του έχει ξανασυμβεί μπορεί να αρχίσεις να πιστεύεις ότι του έκανες ζημιά. Όμως, πολύ πιθανότερο είναι η ζημιά να έγινε από τα δεκαπέντε σφηνάκια που κατέβασε εκείνος μονορούφι λίγη ώρα νωρίτερα.

Από τη δική του πλευρά, επίσης αυτή η ερώτηση δεν βοηθάει. Αν το πρόβλημα παρουσιάστηκε επειδή εκείνος είναι υπερβολικά αγχωμένος, η αναδρομή στο σεξουαλικό ιστορικό του απλά θα χειροτερέψει τα πράγματα. Άλλωστε, όποια σκέψη κι αν είναι αυτή που τον φτιάχνει, τα υπαρξιακά ερωτήματα σχετικά με τον ανδρισμό του σίγουρα δεν θα κάνουν τη δουλειά.

Μην: Το παίρνεις προσωπικά

Η σεξουαλική δυσλειτουργία δεν έχει καμιά σχέση με εσένα σαν άνθρωπο ή σαν σεξουαλική σύντροφο. Κανένας άντρας δεν πέφτει μαζί σου στο κρεβάτι με την ελπίδα να σε θέλει αρκετά ώστε να του σηκωθεί. Για να φτάσετε μέχρι εκεί σημαίνει ότι σε θέλει –τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή- ακόμη κι αν το πέος του φαίνεται να έχει αντιρρήσεις.

Μην: Παρακάμψεις το προφυλακτικό

Αν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό και εκείνος έχει πρόβλημα στύσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ρίξει το πρόβλημα εκεί. Σ’ αυτή την περίπτωση ρώτα τον αν τον βολεύει καλύτερα κάποιο άλλο είδος προφυλακτικού, χωρίς να βγάλεις αυτόματα το συμπέρασμα ότι θέλει να το κάνετε χωρίς. Το πιθανότερο είναι ότι απλά γκρινιάζει αλλά ταυτόχρονα γνωρίζει καλά την αξία των προφυλακτικών.

Επειδή όμως κι εσύ γνωρίζεις καλά την αξία των προφυλακτικών μην του κάνεις το χατίρι να τον αφήσεις να δοκιμάσει χωρίς. Αργά ή γρήγορα, θα το πάρει απόφαση. Άλλωστε, καλύτερα να ακούς τη γκρίνια του κάθε φορά, παρά τα κλάματα ενός μωρού εννιά μήνες αργότερα...

%PHOTO1%

Τι να κάνεις

Δείξε του ξεκάθαρα ότι θέλεις να βοηθήσεις: αντί να το ρίχνεις στη θεωρία και να ρωτάς τι φταίει και γιατί, ρώτα τον συγκεκριμένα τι μπορεί να κάνεις εσύ ή εκείνος που θα βοηθήσει την κατάσταση πρακτικά. «Θέλεις να σου κάνω… [συμπλήρωσε κάτι ερεθιστικό που θα έκανες με χαρά];» είναι από τα καλύτερα πράγματα που θα μπορούσες να του πεις σε μια τέτοια φάση. Ή, ακόμα πιο καλά –αν είσαι αρκετά ανοιχτή και περιπετειώδης- δώσε την επιλογή σ’ εκείνον λέγοντας του κάτι σαν «Τι μπορώ να κάνω για να ερεθιστείς;». Απλά να ξέρεις ότι κατά 90% θα σου ζητήσει να του κάνεις στοματικό.