SEX

6 προβλήματα στο σεξ για τα οποία δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι

19.04.2015
Το σεξ μπορεί να είναι καλό, απίθανο, τέλειο αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν φορές που και οι καλύτεροι εραστές και οι πιο hot ερωμένες αποτυγχάνουν. Ιδού τα 6 προβλήματα για τα οποία δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι τόσο.

Δεν του σηκώθηκε

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια στο σεξ, είναι η στυτική δυσλειτουργία του καλού σου.

Οι περιπτώσεις είναι δύο: αν με τον αγαπημένο σου αντιμετωπίζετε πρόβλημα εξ' αρχής όσον αφορά τη στυτική του λειτουργία, καλό είναι να μιλήσετε ειλικρινά και να αποτανθεί σε ειδικό. Η ατάκα «δεν μου έχει ξανασυμβεί» σίγουρα θα ακουστεί από τα χείλη αλλά καλό είναι να μην την πάρεις στα σοβαρά.

Αν πάλι με τον αγαπημένο έχετε μια χαρά ερωτική ζωή αλλά κάποιες φορές υπάρχει πρόβλημα στύσης, μην χαλιέστε. Πάρτε το χαλαρά, και επικεντρωθείτε στην απόλαυση παρά στον οργασμό.

Αν δεν σας πτοήσει το πεσμένο του ηθικό, μπορεί και με το παιχνίδι και αφού του φύγει το στρες να σηκωθεί και πάλι Πάντως τη στιγμή του πεσμένου ηθικού, μπορείς και πρέπει να μην επικεντρωθείς στο μόριό του και να προωθήσετε την απόλαυση αλλού.

%PHOTO1%

2. Δεν συμπίπτει η ερωτική σας επιθυμία

Κι εδώ έχουμε δύο διαφορετικές κατηγορίες ανεβασμένη λίμπιντο. Υπάρχει η περίπτωση ο ένας από τους δυο σας να έχει μονίμως περισσότερη όρεξη για σεξ σε σχέση με τον άλλο. Ο σύντροφος που δεν έχει όρεξη για σεξ, είτε εσύ είτε ο καλός σου, είναι πιθανό να βλέπει το σεξ ως πίεση. Η λύση εδώ είναι η επικοινωνία. Αν δεν το συζητήσετε για να βρεθεί η αιτία του κακού, θα καταλήξετε συγκάτοικοι στο ίδιο σπίτι.

Αν πάλι η ερωτική σας επιθυμία απλά δεν συμπίπτει χρονικά, φταίνε τα ωράρια σας. Η πιο απλή λύση είναι να δίνετε ερωτικά ραντεβού όσο στημένο κι αν σου φαίνεται. Αν πάλι δεν τα καταφέρνετε με ραντεβού λόγω δουλειάς ή παιδιών, μπορείτε να πάτε ένα ωραιότατο ταξιδάκι.

%PHOTO1%

3. Δεν έχεις – έχει οργασμό

Σχεδόν κάθε γυναίκα νιώθει μια πίεση να ολοκληρώσει στη διάρκεια του σεξ. Οι άντρες συνήθως δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Η καλύτερη προσέγγιση στη μη ύπαρξη οργασμού κάθε φορά που κάνεις σεξ, είναι να σταματήσεις να πιέζεσαι να τον πετύχεις τον έρμο τον οργασμό και να μην φοβάσαι ότι κάτι πάει στραβά με σένα αν δεν έχεις βρει το σημείο G σου.

Άλλωστε, μόνο το 30% των γυναικών φτάνουν σε οργασμό με το κολπικό σεξ και το 70% χρειάζεται και την κλειτοριδική διέγερση.

Αν πάλι μόνη σου καταφέρνεις να έρθεις σε οργασμό αλλά με τον σύντροφό σου δεν το έχεις πετύχει, μιλήστε, χαλαρώστε και απλά απολαύστε το ερωτικό παιχνίδι με ή άνευ οργασμού ή δοκιμάστε κι άλλες μορφές οργασμού με το παιχνίδι στο στήθος ή στοματικό.

%PHOTO1%

4. Πονάς στη διάρκεια του σεξ

Ο πόνος στη διάρκεια του σεξ είναι ένα φαινόμενο που μελετήθηκε αρκετά νωρίς και ήδη γνωρίζουμε από το 1997 πως απασχολεί σε μικρό ή μεγάλο βαθμό πολλές γυναίκες. Φυσικά το επίπεδο του πόνου είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Αν μιλάμε για μέγεθος πέους κανονικό αλλά με μη δυνατότητα να εισέλθει ή να εισέρχεται στον κόλπο με μεγάλο πόνο, τότε ίσως υπάρχει κάποιο ανατομικό πρόβλημα στη μικρή σου περιοχή.

Κάποιες φορές, ειδικά στο ξεκίνημα της προσωπικής σου ζωής, ο πόνος είναι κυρίως συναισθηματικός και ψυχολογικός. Μπορεί βέβαια να μην υπάρχει και η κατάλληλη τεχνική η οποία με τον καιρό μπορεί να βελτιωθεί. Μια λύση είναι να κάνετε περισσότερα προκαταρκτικά ενώ και οι διαφορετικές στάσεις μπορεί να μειώσουν τον πόνο.

Aν πάλι εκείνος πονάει, ίσως υπάρχει κάποιος τραυματισμός στο πέος και πρέπει να χαλαρώσετε λίγο μέχρι να περάσει.

%PHOTO1%

5. Έχεις άγχος για επιδόσεις σου στο σεξ:

Σίγουρα το να είσαι καλή στο σεξ θα σε ταλαιπωρεί, ειδικά αν έχεις έναν καινούργιο αγαπημένο. Το βασικό είναι να θυμάσαι πως με την εξάσκηση με τον αγαπημένο σου θα βρεθούν τα κουμπιά απογείωσης του σεξ.

Θυμήσου πως αν επιμένεις στο άγχος του πώς τα πήγες στο κρεβάτι, μπορεί να μην ολοκληρώνεις και να κάνεις χερότερο σεξ τελικά σε σχέση με το σεξ που κάνεις στην πραγματικότητα.

%PHOTO1%

6. Ντρέπεσαι

Είτε ντρέπεσαι για το σεξ το ίδιο, είτε ντρέπεσαι για το σώμα σου και τις ατέλειές του, η λύση δεν είναι να κλείσεις τα φώτα (πίσσα σκοτάδι) αλλά ούτε και να αποφύγεις το σεξ εντελώς.

Σχέση χωρίς σεξ δεν υφίσταται. Ταυτόχρονα, αν το σεξ το βλέπεις ως κάτι κακό ίσως υπάρχει κάποιο παιδικό τραύμα που πρέπει να ξεπεράσεις. Αν πάλι ντρέπεσαι για την εικόνα του σώματός σου, προσπάθησε να αποδεχτείς τα μειονεκτήματά σου, να αγαπήσεις τις ατέλειές σου και μιλήσεις στον αγαπημένο σου για το αίσθημα ντροπής που νιώθεις.

Εκείνος σίγουρα μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα χωρίς τα σβηστά φώτα ή την αποχή από το τόσο απολαυστικό σεξ.