Τα 4 πράγματα που πρέπει να προσέξεις εάν είσαι πάνω από 50 και αναζητάς νέα σχέση

22.09.2021
Τα 4 πράγματα που πρέπει να προσέξεις εάν είσαι πάνω από 50 και αναζητάς νέα σχέση
Οι σχέσεις μπορεί να είναι δύσκολες, αλλά έχεις τη δύναμη να πάρεις αυτό που θέλεις είτε πρόκειται για σύντροφο, εραστή, σύζυγο είτε κάτι άλλο. Αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβεις κάτι: Mήπως σαμποτάρεις τις δικές σου προσπάθειες ψάχνοντας να βρεις την αγάπη; Συνέχισε να διαβάζεις αν θες να μάθεις τα πιο συνηθισμένα λάθη γνωριμιών που κάνουν άτομα άνω των 50 ετών, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Κρατάς τους ανθρώπους σε απόσταση

«Οι πελάτες μου άνω των 50 ετών, συχνά έχουν εκφράσει την άποψή τους ότι δεν θέλουν να μοιάζουν με « γερο-ανόητο» σε μία νέα σχέση, λέει στο Considerable η ειδική επί σχέσεων Tarra Duford.

Αντί για αυτό: «Το να είσαι ειλικρινής με τις προθέσεις, τις συμπάθειες, τις αντιπάθειές σου και αυτό που ψάχνεις σε μια σχέση, δεν θα σε παρασύρει ποτέ», λέει η Duford.

«Είτε θα βρεις αυτό που ψάχνεις είτε θα διαπιστώσεις ότι το άτομο που σε ενδιαφέρει δεν είναι το καλύτερο για σένα. Για να λάβεις αγάπη, πρέπει να είσαι ανοιχτή και έτοιμη να την αποδεχτείς».

Συμβουλές ευτυχίας για γυναίκες 50+ -Και όχι μόνο δηλαδή!

Επιλέγεις έναν «τύπο» συντρόφου και μένεις πιστή σε αυτόν

«Το Νο 1 λάθος που κάνουν τα άτομα άνω των 50 ετών είναι ότι συνεχίζουν να αναζητούν τον "υποτιθέμενο τύπο" τους», λέει η ειδικός γνωριμιών.

«Ρώτησε τον εαυτό σου, “πώς πήγε μέχρι τώρα το να στοχεύω σε αυτόν τον τύπο”; Εάν η απάντηση είναι «όχι τόσο καλά», τότε άρχισε να σκέφτεσαι να αλλάξεις το προφίλ του ανθρώπου που αναζητάς».

Αντί για αυτό: Δοκίμασε να συναντήσεις κάποιον που μοιάζει απλά με έναν ενδιαφέροντα, ευγενικό, διασκεδαστικό, επιτυχημένο άνθρωπο, προτείνει η ειδικός. «Αφού έχεις ζήσει μισό αιώνα ή περισσότερο, ξέρεις ότι αυτό που μετράει είναι το εσωτερικό ενός ανθρώπου» λέει.

«Σταμάτα να ανησυχείς για το αν είναι χαριτωμένος ή πόσο ψηλός ή κοντός είναι ή αν έχει ξανθά μαλλιά και μακριά πόδια. Και, με κάθε τρόπο, σταμάτα να λες ότι δεν είναι ο τύπος σου πριν καν δώσεις στο άτομο αυτό την ευκαιρία να αποδείξει το αντίθετο ».

Δεν αφιερώνεις αρκετό χρόνο

Όσοι είναι άνω των 50 ετών και έχουν χρόνια να βγουν ραντεβού δεν μπορούν να υπολογίσουν πάντα πόσο χρόνο μπορεί να χρειάζεται μια σχέση. Μέχρι τη μέση ηλικία, μπορεί να έχεις ήδη μια πλήρη κοινωνική ζωή, δουλειά και οικογενειακές απαιτήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να αφήσεις χώρο για κάποιο νέο άτομο.

Αντί για αυτό: Προσπάθησε να ισορροπήσεις τη ζωή σου και να δημιουργήσεις χρόνο για τον πιθανό σύντροφό σου, προτού βουτήξεις πολύ στα βαθιά και ανακατευτούν οι οικογένειες στη μέση.

Ανακρίνεις τον πιθανό σύντροφο σου

«Πόσα παιδιά έχεις;» «Έχεις το δικό σου σπίτι;» «Έχεις καλή σχέση με την πρώην σου;»

Εάν πιάνεις τον εαυτό σου να έχει μπει σε μια διαδικασία συνέντευξης που θα μπορούσε να κάνει ακόμα και ένας ανακριτής, κάνε ένα βήμα πίσω. «Αυτές οι ερωτήσεις δεν είναι καλές για όσους βρίσκονται στις πρώτες φάσεις του ραντεβού», λέει η Duford.

«Το να κάνεις πάρα πολλές ερωτήσεις σε ένα πρώτο ραντεβού συχνά βάζει το άλλο άτομο σε αμυντική θέση».

Αντί για αυτό: Εστίασε σε ερωτήσεις για ενδιαφέροντα, συμπάθειες, αντιπάθειες και σε αυτό που ψάχνουν. Χρησιμοποίησε την αρχή μιας σχέσης για να καθορίσεις αν σου αρέσει πραγματικά το άτομο με το οποίο βγαίνεις και δώσε στον πιθανό σύντροφό σου τον χώρο να είναι ο εαυτός του χωρίς το άγχος να ανταποκριθεί σε αυτό που πιστεύει ότι θέλεις.