5 λόγοι για τους οποίους οι γάμοι με μεγάλη διαφορά ηλικίας μπορούν να είναι πολύ επιτυχημένοι

29.09.2021
5 λόγοι για τους οποίους οι γάμοι με μεγάλη διαφορά ηλικίας μπορούν να είναι πολύ επιτυχημένοι
Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες σε σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας είναι οι πιο ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή. Ενώ η ωριμότητα του μεγαλύτερου σε ηλικία συντρόφου είναι ήδη γνωστός παράγοντας για την επιτυχία αυτών των σχέσεων, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Research Gate, για τους οποίους μια τέτοια διαφορά θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ευτυχισμένο γάμο.

Και οι δύο γνωρίζουν τι θέλουν και οι αντίστοιχες ηλικίες τους ταιριάζουν στις προτεραιότητες που έχουν μεταξύ τους

Οι άνθρωποι μπορεί να επιδιώκουν διαφορετικούς στόχους όταν φτάσουν σε μια ορισμένη ηλικία. Υπάρχουν νεότερες γυναίκες που είναι έτοιμες να κάνουν οικογένεια και άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας που μπορεί να θέλουν ακόμα να κάνουν παιδιά. Σε αυτήν την περίπτωση, η σύνδεση του μεγαλύτερου με τη μικρότερη έρχεται σε μια κατάλληλη στιγμή.

Για ζευγάρια όπου η γυναίκα είναι μεγαλύτερη από τον άντρα, ένα πλεονέκτημα είναι ότι η γυναίκα είναι ήδη σίγουρη για το τι θέλει στη ζωή. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να μην υπάρχει συνεννόηση και ο άντρας θα γνωρίζει ακριβώς πού βρίσκεται. Οι μεγαλύτερες γυναίκες τείνουν επίσης να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα πιο λογικά και δίκαια.

8 ζευγάρια celebrities με επιτυχημένους γάμους, παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας τους

Οι μεγαλύτεροι σύντροφοι καταλαβαίνουν τι χρειάζονται οι νεότερες σύζυγοί τους

Το να παντρευτείς ένα μεγαλύτερο σύντροφο μπορεί να σημαίνει περισσότερο χώρο για πράγματα που θέλεις να κάνεις. Ήταν κάποτε και αυτός νέος, οπότε τείνει να δείχνει μεγαλύτερη κατανόηση εάν πρέπει να αφιερώσεις λίγο προσωπικό χρόνο για τα χόμπι ή τα ενδιαφέροντά σου. Δεν θα σε κατηγορήσει ή θα υποθέσει ότι κάτι δεν πάει καλά με τη σχέση.

Ο γάμος τους έχει συνδυασμό σοφίας και ενέργειας

Το να υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα ωριμότητας μπορεί να είναι υγιές εάν παρέχει συμπληρωματικές προοπτικές για τα ζευγάρια. Μια γυναίκα περιγράφει πώς παίζει ρόλο η 15χρονη διαφορά ηλικίας με τον σύντροφό της στη σχέση τους, λέγοντας ότι αφού βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ζωής, φέρνουν διαφορετικά πράγματα στο τραπέζι όταν πρόκειται για συζητήσεις. Και ενώ ο μεγαλύτερος σύζυγος παρέχει σοφία, ο νεότερος μπορεί να λειτουργήσει σαν μια πηγή νεότητας, φέρνοντας ένα ιδιαίτερο είδος αυθορμητισμού στη σχέση.

Υπάρχει πολύ συναρπαστική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους

Μεγαλώνοντας σε διαφορετικές εποχές από την άποψη της κουλτούρας, σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές ιστορίες για να μοιραστεί ένα ζευγάρι με μεγάλη διαφορά ηλικίας . Όπως λέει στην έρευνα μια γυναίκα που βγαίνει με έναν άντρα 12 χρόνια μεγαλύτερό της και οι δύο μαθαίνουν πολλά από τη σχέση - «Του έμαθα σέρφινγκ και με διδάσκει οικονομικά, αφού προσπαθώ να αγοράσω το πρώτο μου σπίτι. Είναι ευεργετικό και με τους δύο τρόπους!».

Σχέσεις με διαφορά ηλικίας: Η επιστήμη έχει την απάντηση για το κατά πόσο αντέχουν στον χρόνο

Προσπαθούν περισσότερο για να κάνουν τη σχέση να λειτουργήσει

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικίας αντιμετωπίζουν αρκετές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του στίγματος και της κοινωνικής αποδοκιμασίας ή έλλειψης υποστήριξης από την οικογένεια και τους συνομηλίκους τους. Διαφορετικές διαδρομές σταδιοδρομίας και ανησυχίες για την υγεία είναι επίσης παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη σύνδεσή τους. Αυτά τα πράγματα τους αναγκάζουν να περιηγηθούν σε δύσκολα εμπόδια στις αρχές της σχέσης και ως αποτέλεσμα, είναι σε θέση να χτίσουν μια ισχυρή βάση.