Τα "ρομαντικά" σημάδια που μπορεί να κρύβουν παγίδες

11.10.2018
Τα "ρομαντικά" σημάδια που μπορεί να κρύβουν παγίδες
Οι κινήσεις που μπορεί να σε γοητεύουν, αλλά στην πραγματικότητα ενέχουν κινδύνους

Οι περισσότεροι από εμάς αναζητούν ένα σύντροφο που μας δίνει σημασία, μας φροντίζει και έχει δεσμευτεί πραγματικά σε εμάς. Παρ' όλο που όλα αυτά είναι πολύ όμορφα στοιχεία, πολλές γυναίκες θολώνται από φαινομενικά ρομαντικές κινήσεις που, στην πραγματικότητα, ενέχουν μεγάλους κινδύνους για το μέλλον.

Παρακάτω θα βρεις τις έξι κινήσεις που θα πρέπει να προσέξεις:

1. Είπε το "σ'αγαπώ" πολύ νωρίς

Εάν ήσουν κάποτε με κάποιον που δε μπορούσε να εκφράσει τα συναισθήματά του, και ξαφνικά συναντάς κάποιον που λέει γρήγορα και με αυτοπεποίθηση ότι του αρέσεις πολύ, το πιο πιθανό είναι ότι θα νιώσεις τυχερή.

Διάβασε ακόμη: "Σ' αγαπώ" - 5 σημάδια ότι δεν πρέπει να το πεις ακόμη

Παρ'όλα αυτά, όλα εξαρτώνται από το πώς το λέει, σύμφωνα με τη Dr. Mariana Bockarova, καθηγήτρια ψυχολογίας και σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι κολακευμένη όταν κάποιος που σου αρέσει σου λέει γρήγορα πόσο τον έχεις ενθουσιάσει. Αν όμως πει κάτι πολύ βαρύγδουπο όπως, «είμαι απόλυτα ερωτευμένος μαζί σου» ή «ξέρω ότι είσαι η αδερφή ψυχή μου και θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μαζί σου" μόνο λίγες εβδομάδες από την αρχή της σχέσης σας, θα πρέπει να κάνεις μερικά βήματα πίσω.

"Παρόλο που δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, αυτό το είδος συμπεριφοράς είναι αρκετά συνηθισμένο, δυστυχώς, μεταξύ των ανθρώπων που κακοποιούν συναισθηματικά και είναι ναρκισσιστές", λέει η Dr. Bockarova.

2. Έκανε πολλές προσωπικές αποκαλύψεις στο πρώτο ραντεβού
"Είναι εύκολο να σκεφτείς ότι κάποιος που αποκαλύπτει πολλά στο πρώτο ραντεβού απλώς αισθάνεται άνετα και οικεία με εσένα - ειδικά όταν μοιράζεται λεπτομέρειες για την παιδική του ηλικία ή την οικογένειά του. Ωστόσο, θα πρέπει να είσαι προσεκτική εάν η συζήτηση πάει σε προηγούμενες σχέσεις", υποστηρίζει η Bockarova.

Αν απλά σου πει μια ιστορία και μέσα σε αυτή αναφερθεί μια πρώην του επειδή ήταν μέρος της, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά αν αρχίσει να μιλάει για ώρα για τις προηγούμενες εμπειρίες του ή μιλάει άσχημα για τις σχέσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα, κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι έτοιμος να προχωρήσει στη ζωή του.

Δες και αυτό: H «αθώα» συνήθεια που προκαλεί τους ισχυρότερους τσακωμούς μεταξύ παντρεμένων ζευγαριών

3. Σου μιλάει συνέχεια
Όταν γνωρίζεις κάποιον που σε ενδιαφέρει, είναι απολύτως φυσικό (και υπέροχο!) να μιλάτε για ώρες. Αλλά αν το παρακάνει με τις ατελείωτες συζητήσεις, είναι κακό σημάδι.

"Μάλλον δένεται γρήγορα με τις κοπέλες που τον ενδιαφέρουν και δεν έχει καταλάβει ότι η υπερβολή στην επικοινωνία είναι κουραστική", τονίζει η Bockarova.

4. Θέλει να είναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ μαζί σου
Θεωρητικά, το "δεν μπορώ να σε χορτάσω" ακούγεται κολακευτικό. Αλλά αν εκείνος ζητάει να είστε μαζί κάθε βράδυ, ακυρώνει σχέδια με φίλους και αγνοεί το γεγονός ότι έχεις και εσύ υποχρεώσεις, πρόσεχε.

"Αν σου ζητάει να περνάτε όλο και περισσότερο χρόνο μαζί, μπορεί αυτό να γίνει τοξικό και ανθυγιεινό, ειδικά όταν αισθάνεσαι πιεσμένη ή νιώθεις ένοχη επειδή θέλεις να περάσεις το χρόνο σου και κάνοντας τα χόμπυ σου ή βλέποντας άλλους ανθρώπους εκτός από εκείνον", λέει η Bockarova. "Οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, φροντίδα, αξιοπιστία και αγάπη, όχι στον εξαναγκασμό, την χειραγώγηση και τον φόβο".

Αυτό το διάβασες; 10 σημάδια που φανερώνουν ότι σε αγαπάει -ακόμη κι αν δεν το λέει

5. Είναι υπερβολικά προστατευτικός
«Η ζήλια είναι μια φυσιολογική αντίδραση σε μια πραγματική απειλή για τη σχέση», λέει η Bockarova. Ωστόσο, η παράλογη ζήλια μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι ο σύντροφός σου σε ελέγχει.

"Αν παρατηρήσεις ότι υπερασπίζεσαι μια εντελώς αθώα συμπεριφορά, τα πράγματα δεν είναι καλά", λέει η ίδια.

6. Κάνει μεγαλοπρεπείς υποσχέσεις
Όχι ότι φράσεις όπως το "ποτέ δεν θα σου έκανα κακό", είναι εγγενώς κακές, αλλά μερικές φορές, οι άνθρωποι που υπόσχονται ότι ποτέ δεν θα φύγουν ή δε θα βλάψουν το άλλο άτομο, είναι ακριβώς αυτοί που το κάνουν.

"Είναι καλύτερο να δώσουμε προσοχή στις ενέργειες και τις αξίες ενός ατόμου, προτού κρεμαστούμε από τα λόγια τους", προειδοποιεί η Bockarova.