H «αθώα» συνήθεια που προκαλεί τους ισχυρότερους τσακωμούς μεταξύ παντρεμένων ζευγαριών

29.12.2018
H «αθώα» συνήθεια που προκαλεί τους ισχυρότερους τσακωμούς μεταξύ παντρεμένων ζευγαριών
Όπως φαίνεται, οι καβγάδες δεν οφείλονται μόνο στο ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα καλά το ταίρι μας, μα και στο ότι το… παραγνωρίζουμε, φροντίζονται να επισημαίνουμε τα λάθη του και να διεκδικούμε όσα θεωρούμε πως πρέπει να διεκδικήσουμε.

Και αυτό συμβαίνει κυρίως με την πάροδο του χρόνου, όταν η σχέση έχει δοκιμαστεί και οι δύο εμπλεκόμενοι έχουν περάσει τη σχέση του στο επόμενο στάδιο: Αυτό της συμβίωσης.

Διαβάστε ακόμη: Έρευνα αποκαλύπτει: Υπάρχει κάτι χειρότερο και από το κακό σεξ που μπορεί να διαλύσει μία σχέση

Σύμφωνα με τους σύμβουλους σχέσεων τότε είναι που δοκιμάζεται πραγματικά η σχέση. Και τότε που αρχίζουν τα ουσιαστικά προβλήματα. Προβλήματα που στο 90% πηγάζουν από ένα και βασικό λάθος που κάνει το ζευγάρι όταν αποφασίζει να παντρευτεί ή απλά να συζήσει.

Ποιο είναι αυτό; Το κοινό ταμείο.

Βάσει αμερικανικών και αυστραλιανών ερευνών το να μοιράζεται ένα ζευγάρι τα χρήματά του προϋποθέτει και την πλήρη γνώση του ενός για το τι εισοδήματα έχει ο άλλος.

Πράγμα που πολλές φορές οδηγεί σε άσχημες καταστάσεις, κυρίως όταν κάποιος από τους δύο αποφασίζει να «κλέψει» μικροποσά για προσωπικά του έξοδα τα οποία ίσως να κρατά και κρυφά.

Διαβάστε ακόμη: Σε αυτές τις 20 χώρες οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι περισσότεροι καβγάδες μεταξύ παντρεμένων ζευγαριών προκύπτουν από τον «μπελά» του κοινού ταμείου!

Μήπως να το ξανασκεφτείς;