Κορίτσια, προσοχή! Σε ποιο χρόνο σχέσης απατά συνήθως ένας άνδρας;

28.07.2018
Κορίτσια, προσοχή! Σε ποιο χρόνο σχέσης απατά συνήθως ένας άνδρας;
Δύσκολα μπορεί κανείς να μιλήσει με βεβαιότητα για όλους εκείνους τους παράγοντες που οδηγούν έναν άνδρα στην απιστία.

Πόσω μάλλον να θεωρήσει πως γνωρίζει πολλά για την τάση αυτή των αρσενικών, τα οποία ανέκαθεν θεωρούνταν «μη μονογαμικά».

Αυτό συμβαίνει διότι ενώ στη περίπτωση των γυναικών τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα όσον αφορά στην απόφασή του να προχωρήσουν στην πράξη της απιστίας, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους άνδρες, οι οποίοι είναι αποδεδειγμένα ικανοί να απατήσουν την σύντροφό τους ακόμα και αν ο έρωτας δεν τους έχει «τελειώσει» Ακόμα και αν τους δεις να δηλώνουν πως… δεν μπορούν να ζήσουν μακριά της.

Νέα μελέτη, αφήνει στην άκρη τα πώς και τα γιατί της απιστίας και έρχεται να παρουσιάσει το έτος σχέσης κατά το οποίο ένα αρσενικό είναι πιο πιθανό να κοιτάξει αλλού. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στην «Επιθεώρηση της Σεξουαλικής Έρευνας» το πιο κρίσιμο έτος δεν είναι το 7ο –όπως πολλοί πιστεύουν- αλλά το 11ο!

Διαβάστε επίσης: Κορίτσια σπεύσατε! Αυτοί είναι οι πιο πιστοί άνδρες

Τα αποτελέσματα αυτά προήλθαν από τις απαντήσεις 423 ανδρών, οι οποίοι παρουσίασαν τον 11ο χρόνο σχέσεις ως το διάστημα που απάτησαν πρώτη φορά την σύντροφό τους ή τη χρονιά που απλά του έδωσαν και κατάλαβε. Ναι, η 2η κατηγορία είχε απιστήσει και στο παρελθόν αλλά όχι σε τέτοια συχνότητα.

Σημαντικό ήταν επίσης το γεγονός πως ως ανασταλτικός παράγοντας για της ανδρικής απιστίας παρουσιάστηκε ο αντίκτυπος που πιθανόν να έχει η πράξη αυτή στα παιδιά του ζευγαριού.

Οι ειδικοί από τη μεριά τους, υποστηρίζουν πως η ρουτίνα είναι αναπόφευκτη ωστόσο αν το ζευγάρι έχει καταφέρει να αναπτύξει τους δικούς του κώδικες επικοινωνίας και μεταξύ του υπάρχουν αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός, τότε τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα.