Όσα θα τον κερδίσουν από την πρώτη σας συνάντηση

26.07.2018
Όσα θα τον κερδίσουν από την πρώτη σας συνάντηση
Πέντε πράγματα που αξίζει να θυμάσαι όταν γνωρίζεις κάποιον, σύμφωνα με τον dating coach Matthew Hussey

Πόσο καιρό λες πως χρειάζεται ένας άντρας για να αποφασίσει αν του αρέσεις ή όχι;

Μερικές εβδομάδες?

Μερικά ραντεβού;

Δύο ώρες με ένα μπουκάλι κρασί;

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον dating coach Matthew Hussey, όταν συναντάς για πρώτη φορά έναν άντρα, έχεις συνήθως περίπου 60 δευτερόλεπτα για να κάνεις μια θετική (ή αρνητική) εντύπωση.

Σε αυτό το χρόνο, προλαβαίνεις να μπεις στο χώρο, να παρουσιάσεις τον εαυτό σου και ίσως να πεις μια-δύο προτάσεις. Μέχρι εκείνο το σημείο, εκείνος θα σκέφτεται είτε κάτι σαν "Θέλω να την γνωρίσω", είτε "Δεν είναι ο τύπος μου". Όπως τονίζει και ο Hussey, δεν πρόκειται για κάτι σεξιστικό, αφού ο καθένας, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, κρίνει βασισμένος/η σε μερικές βασικές στιγμές της πρώτης αλληλεπίδρασης.

Αυτά είναι πέντε πράγματα, σύμφωνα με τον Hussey, που πρέπει να θυμάσαι εάν θέλετε να κερδίσεις την εντύπωση ενός άντρα όταν συναντηθείς μαζί του:

1. Οι άνδρες έλκονται από τις γυναίκες με χαρά για τη ζωή

Τον χαιρετάς θερμά; Χαμογελάς και δείχνεις ότι είσαι ενθουσιασμένη για το ραντεβού σας; Φαίνεσαι σαν κάποια που έχει μια παθιασμένη ζωή; Ένας άντρας παρατηρεί όλα αυτά τα πράγματα όταν παρουσιάζεις τον εαυτό σου.

Εάν του δώσεις μια αδύναμη χειραψία και φαίνεσαι ουδέτερη και αδιάφορη, θα υποθέσει ότι χαλάς εύκολα τη διάθεση του άλλου και δεν είσαι κάποια που φέρνει στον κόσμο του θετικότητα.

2. Θέλει να δει ότι ενδιαφέρεσαι

Ένα πράγμα που οι άνδρες παρατηρούν πολύ γρήγορα, είναι αν μια γυναίκα είναι εγωκεντρική ή αν ενδιαφέρεται πραγματικά να γνωρίσει τον άλλο καλύτερα.

Εάν δεν κάνεις ερωτήσεις ή δεν θέλεις να ακούσεις περισσότερα για το ποιος είναι, θα τον κάνεις να αισθάνεται αποστασιοποιημένος. Είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα του να απαντάς παθητικά σε ερωτήσεις χωρίς να δείχνεις γνήσιο ενδιαφέρον. Πρόσεξε αυτήν την παγίδα σε οποιαδήποτε αλληλεπίδραση.

Δες ακόμη: Ερωτεύεσαι συνέχεια το λάθος άτομο; 8 τρόποι για να μη σου ξανασυμβεί

3. Οι άνδρες θέλουν μια γυναίκα που είναι εκφραστική

Πόσο κλειστή είναι η γλώσσα του σώματός σου; Έχεις την τάση να μην εκφράζεσαι ελεύθερα;

Όταν ένας άντρας αισθάνεται ότι συγκρατείσαι, νιώθει σαν να μην φτάνει στο πιο ευάλωτο κομμάτι της προσωπικότητάς σου, που αποκαλύπτει τον αυθεντικό εαυτό σου. Αν έχεις άμυνες ή δυσκολεύεσαι σε μια πιο σοβαρή συζήτηση, ίσως αυτό ερμηνευτεί ως ανασφάλεια, και μπορεί να καταστρέψει το πρώτο ραντεβού.

Εάν θέλεις να είσαι με έναν άντρα με αυτοπεποίθηση, είναι σημαντικό να δείξεις ότι αισθάνεσαι άνετα με το να εκφράζεσαι και να δείχνεις τον αυθεντικό σου εαυτό.

4. Οι άντρες ενδιαφέρονται για την προσοχή σου στη λεπτομέρεια

Ούτε στις γυναίκες αλλά ούτε και στους άντρες δεν αρέσει μια πρόχειρη, απεριποίητη εμφάνιση.

Όταν θα σε δει λοιπόν για πρώτη φορά, θα αναρωτηθεί αν έκανες μια προσπάθεια να φανείς ελκυστική.

Δεν χρειάζεται να εμφανίζεσαι πάντα φορώντας ένα μικροσκοπικό κόκκινο φόρεμα, αλλά αν επιλέξεις να τον συναντήσεις φορώντας το πιο πρόχειρο σου τζιν και ένα φούτερ, ανεξάρτητα από το πόσο όμορφη σε θεωρεί, θα αναρωτηθεί αν είσαι κάποια που θα του αρέσει για πολύ ακόμα.

5. Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνεις έναν άντρα να σε θέλει είναι η σεξουαλική αυτοπεποίθηση

Η σεξουαλική αυτοπεποίθηση δεν είναι πάντα εύκολο να οριστεί, αλλά είναι πολύ εύκολο να εντοπίσουμε όταν κάποιος δεν την διαθέτει. Είναι το στοιχείο που θα σε κάνει να παρατηρήσεις κάποιον ως κάτι άλλο από φίλο. Είναι η ελαφριά λάμψη στα μάτια ή η ζεστή αγκαλιά, που σε κάνει να δώσει σημασία στο σώμα του για μερικά δευτερόλεπτα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτό που σε βγάζει από τη θέση μιας πιθανής μελλοντικής φίλης και σε βάζει στη θέση κάποιας που θα σκέφτεται σεξουαλικά.