Γενάρης- ο μήνας του χωρισμού: οι τοπ αιτίες!

22.01.2014
Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται ο πρώτος μήνας του 2014! Μαζί του, φεύγουν και οι πρώτες υποσχέσεις που δώσαμε για τη νέα χρονιά και τις παρατήσαμε αλλά και πολλές σχέσεις που ναυάγησαν στα ανοιχτά του 2014.

Πρόσφατη έρευνα που έγινε για λογαριασμό του διαδικτυακού τόπου Vouchercloud αποκαλύπτει πως ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που προκύπτουν οι περισσότεροι χωρισμοί σε ποσοστό 1/5 όσων συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα.

Εν το μεταξύ, ο δεύτερος σε ψήφους μήνας του χωρισμού είναι ο Δεκέμβριος και την τριάδα κλείνει ο Μάρτιος.

Όπως φαίνεται, ο Ιανουάριος προτιμάται για του χωρισμού την ώρα, εξαιτίας της πίεσης που δέχονται οι άνθρωποι μέσα στις γιορτές αλλά και της ελπίδας για μια φρέσκια αρχή το νέο χρόνο. Τα άτομα που συμμετείχαν παραδέχτηκαν σε ποσοστό 62% πως το σημείο αυτό του χρόνου τους επηρέασε να πάρουν την απόφαση.

Κι εκεί που θα ξενερώσεις είναι πως από εκείνους που χώρισαν τον Γενάρη, το 48% είχε ήδη μπει σε νέα σχέση.

Στις 5 τοπ αιτίες χωρισμού το Γενάρη πάντως, η λίστα έχει ως εξής:

Α. Στρες μετά τις γιορτές

Β. Νέα αρχή- Νέα Χρονιά

Γ. Οικονομικά προβλήματα

Δ. ο καταθλιπτικός καιρός

Ε. Οικογενειακή πίεση

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τον Ιανουάριο λαμβάνει χώρα και η Blue Monday, η καταθλιπτική τρίτη Δευτέρα του Γενάρη (φέτος η 20η Ιανουαρίου) που θεωρείται βάσει μαθηματικών αλγορίθμων ως η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου.

Εκπρόσωπος της Vouchercloud, ανέφερε σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας:

''Τα Χριστούγεννα γεμίζουν με στρες τους ανθρώπους, κάτι που επηρεάζει τις σχέσεις τους με το που υποδεχτούν τη νέα χρονιά. Σε συνδυασμό με την κατάθλιψη που φέρνει ο Γενάρης, οι άνθρωποι τείνουν να κάνουν μια ενδοσκόπηση του δεσμού και του συντρόφου τους και να αποφασίσουν πιο εύκολα αν όντως είναι χαρούμενοι ή όχι.

Και μπορεί ο χωρισμός να μην έχει ιδανική στιγμή για να τον βιώσεις, πάντως, αν το δούμε από τη θετική του πλευρά ως γεγονός, έχουμε μπροστά μας μια γεμάτη χρονιά για να το ξεπεράσουμε, να το αποδεχτούμε και να προχωρήσουμε''.

Αν σκεφτείς πάντως πως ζούμε στην Ελλάδα -χώρα του φωτός με 20 βαθμούς τον μήνα Γενάρη, τα οικονομικά προβλήματα που έτσι κι αλλιώς διαθέτουμε ως χώρα της κρίσης, την οικογενειακή πίεση που λαμβάνει χώρα κάθε μήνα, το μόνο κίνητρο για χωρισμό είναι πραγματικά η νέα αρχή με τη νέα χρονιά.

Κατερίνα Πατούλια