Οι παντρεμένοι ζουν δύο χρόνια παραπάνω από τους singles σύμφωνα με έρευνα

Οι παντρεμένοι ζουν δύο χρόνια παραπάνω από τους singles σύμφωνα με έρευνα
Σε μια εποχή που τα διαζύγια αυξάνονται συνεχώς τα νέα που καταφτάνουν για τους παντρεμένους είναι ευχάριστα. Το ήξερες ότι όταν είσαι παντρεμένος ζεις περισσότερο;

Και εδώ είναι μια ενδιαφέρουσα ανατροπή: οι παντρεμένοι άνδρες συχνά βιώνουν ακόμη περισσότερα οφέλη μακροζωίας σε σύγκριση με τις παντρεμένες γυναίκες. Έτσι, ο γάμος όχι μόνο φέρνει συντροφικότητα και αγάπη, αλλά μπορεί επίσης να προσθέσει πολύτιμα χρόνια στη ζωή σου.

Η στενή σχέση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο φλεγμονής

Ο γάμος και η υγεία συνδέονται μέσω της φλεγμονώδους διαδικασίας του σώματος. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μοναξιά και η έλλειψη στενών σχέσεων συνδέονται με τη φλεγμονή, η οποία είναι η αντίδραση του οργανισμού σε ασθένειες ή τραυματισμούς. Ενώ και οι single ενήλικες μπορούν σίγουρα να έχουν ουσιαστικές στενές σχέσεις, ένας υγιής γάμος προσφέρει από τη φύση του περισσότερες ευκαιρίες για στενές σχέσεις και κοινωνικοποίηση.

Ο γάμος φέρνει την ευτυχία; Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Ο γάμος μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής σου

Κατά μέσο όρο, οι παντρεμένοι άνδρες και γυναίκες απολαμβάνουν δύο επιπλέον χρόνια ζωής σε σύγκριση με τους ανύπαντρους συνανθρώπους τους. Αποδεικνύεται ότι το να έχεις έναν σύντροφο στο πλευρό σου μπορεί να είναι ένα μυστικό μακροζωίας. Ένα από τα μυστικά πίσω από αυτό το πλεονέκτημα υγείας βρίσκεται στην αξιοσημείωτη δύναμη των συζυγικών συντρόφων να εμπνέουν και να ενθαρρύνουν υγιεινές συμπεριφορές. Μαζί, μπορούν να δημιουργήσουν ένα δυναμικό δίδυμο που αντιμετωπίζει υγιείς στόχους και υιοθετεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Οι παντρεμένοι βιώνουν μειωμένα συναισθήματα μοναξιάς

Ο γάμος παρέχει στους συντρόφους ένα αίσθημα ότι ανήκουν κάπου, έχουν περισσότερες ευκαιρίες για κοινωνική αλληλεπίδραση και λιγότερη μοναξιά. Αυτή η κοινωνική ένταξη, η οποία περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε κοινωνικές σχέσεις και δραστηριότητες, έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο καταστάσεων όπως η υπέρταση και οι καρδιακές παθήσεις.

Royal weddings: 5 ρομαντικές προτάσεις γάμου της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Οι παντρεμένοι τείνουν να έχουν πιο υγιεινές συνήθειες

Ο γάμος συχνά περιλαμβάνει αμοιβαία επιρροή στις υγιεινές συμπεριφορές μεταξύ των συντρόφων. Για παράδειγμα, οι σύζυγοι σε έναν γάμο μπορεί να παίζουν ενεργό ρόλο στην ενθάρρυνση πιο υγιεινών συνηθειών μεταξύ τους, λειτουργώντας ως πηγή υποστήριξης και δημιουργώντας ευκαιρίες για καλύτερες επιλογές. Από την άλλη πλευρά, οι παντρεμένοι άνδρες μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να επηρεάσουν άμεσα τις υγιεινές συμπεριφορές των συζύγων τους.

Σύμφωνα με έρευνες, η εμπειρία του να ερωτευτείς συμβαίνει εκπληκτικά γρήγορα, μέσα σε ένα πέμπτο του δευτερολέπτου. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τη μακροχρόνια επιτυχία ενός γάμου, η επιστήμη από μόνη της δεν μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα. Το πραγματικό μυστικό βρίσκεται στην αφοσίωση και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την καλλιέργεια της σχέσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 03.07.2023 - 23:40