Πόσο σύντομα είναι το «πολύ νωρίς» για να δεχτείς πρόταση γάμου από τον σύντροφό σου;

Πόσο σύντομα είναι το «πολύ νωρίς» για να δεχτείς πρόταση γάμου από τον σύντροφό σου;
Είσα πραγματικά έτοιμη για γάμο; Ιδού μερικά στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να το καταλάβεις!

Η πλειοψηφία των φίλων σου είναι παντρεμένες; Το Instagram σου κατακλύζεται συνέχεια από φωτογραφίες αρραβώνων, βίντεο με προτάσεις και λαμπερά μονόπετρα; Μάλλον για αυτό μπορεί να νιώθεις ότι ο γάμος έχει γίνει της μόδας αν και η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουν όλα τα ζευγάρια να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Αλλά αν έχεις μια σχέση, πώς θα καταλάβεις ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να δεχτείς πρόταση γάμου; Πόσο σύντομα είναι το «πολύ νωρίς» για να δεχτείς πρόταση γάμου από τον σύντροφό σου;

Υπάρχουν λοιπόν οι παρακάτω 5 παράγοντες για να κρίνεις το «πολύ νωρίς».

Δεν γνωρίζεις πολύ καλά τον σύντροφό σου

Ένα μικρό μυστήριο μπορεί να είναι σέξι σε μια σχέση, αλλά αν μόλις άρχισες να γνωρίζεις τον σύντροφό σου και δεν έχετε δημιουργήσει ακόμα γερά θεμέλια στη σχέση, μπορεί μια πρόταση γάμου να μην είναι η σωστή κίνηση. Εάν πιστεύεις ότι δεν τον γνωρίζεις αρκετά καλά για να δεσμευτείς ή ότι είσαι έτοιμη να συνδέσεις το μέλλον σου με αυτό το άτομο, μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να δεχτείς πρόταση γάμου. Το να κάνεις ερωτήσεις, να προσπαθήσεις να τον κατανοήσεις βαθύτερα και να δώσεις χρόνο στη σχέση να ανθίσει, μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις το πότε (και αν) είναι η σωστή στιγμή για μια τέτοια απόφαση.

Είστε ακόμα φρέσκο ζευγάρι

Η σύμβουλος σχέσεων Lori Kret, συνιστά να περάσετε τη φάση του «μήνα του μέλιτος» πριν υπάρξει συζήτηση για γάμο. «Στην πρώτη φάση πολλών σχέσεων - συνήθως έξι μήνες έως δύο χρόνια - μεγάλο μέρος της σύνδεσης καθοδηγείται από ορμονική λαγνεία», λέει. Τα πράγματα μπορεί να φαίνονται τέλεια και μπορεί να θέλετε να παντρευτείτε το συντομότερο δυνατόν, αλλά η καλή χημεία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είστε έτοιμοι για μια ισόβια δέσμευση.

Η σχέση σας είναι ανασφαλής ή ασταθής

Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι απόλυτα άνετα με τον σύντροφό σου όταν κληθείς να απαντήσεις σε πρόταση γάμου, λέει η Κret. Συγκεκριμένα, πρέπει να βεβαιωθείς ότι υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και αίσθηση ασφάλειας μεταξύ σας και ότι συμφωνείτε με τις βασικές αξίες. Εάν τα πράγματα είναι ασταθή - ή αν δεν είσαι πεπεισμένη ότι είσαι απόλυτα ασφαλής και σίγουρη για τη σχέση όπως είναι σήμερα - μπορεί να είναι πολύ νωρίς να υπάρξει συζήτηση για γάμο.

Δεν έχετε μιλήσει για το μέλλον λεπτομερώς

«Τα ζευγάρια πρέπει να αισθάνονται άνετα να συζητούν τα μελλοντικά τους σχέδια, σκέψεις, ανάγκες και επιθυμίες όταν σκέφτονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας», λέει η Lori Kret. «Τα ζευγάρια θα πρέπει να αναρωτηθούν εάν το μέλλον τους έχει κοινή πορεία και αν θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον», λέει, κάτι που μπορεί να περιλαμβάνει συγκεκριμένους στόχους και προσδοκίες σχετικά με την καριέρα, τα οικονομικά, τη συγκατοίκηση, το σεξ και πολλά άλλα.

Δεν έχεις γνωρίσει ακόμα την οικογένειά του ή τους φίλους του

Η δέσμευση συνήθως υποδηλώνει ότι θέλεις το αγόρι σου να είναι μέρος της ζωής σου - πράγμα που σημαίνει ότι η κοινωνική και η οικογενειακή σας ζωή θα αλληλεπιδράσουν. Αν δεν έχεις γνωρίσει ακόμα τους φίλους ή τους αγαπημένους του συντρόφου σου, μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να προχωρήσεις σε γάμο μαζί του.

«Όταν παντρευόμαστε, γινόμαστε μέρος της ζωής του συντρόφου μας και ενσωματωνόμαστε στα κοινωνικά και οικογενειακά του δίκτυα. Αν κάποια δεν έχει γνωρίσει τους ανθρώπους που είναι πιο σημαντικοί για τον σύντροφό της, θα είχα ανησυχίες ότι δεν έχει ακόμα εγκλιματιστεί στη ζωή του συντρόφου της» λέει η ειδικός.

Τελευταία τροποποίηση στις 01.07.2023 - 16:29