Πώς να φτιάξεις dry shampoo με υλικά από το σπίτι σου

08.10.2023
Πώς να φτιάξεις dry shampoo με υλικά από το σπίτι σου
Το dry shampoo δεν αντικαθιστά το λούσιμο με νερό και «κανονικό» σαμπουάν, όμως είναι εξαιρετικά δημοφιλές για... φρεσκάρισμα, ιδιαίτερα για λιπαρά μαλλιά.

Όταν το dry shampoo κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά τη δεκαετία του 1940, προσέφερε την τέλεια λύση για τα λιπαρά μαλλιά. Και όντως παραμένει μέχρι και σήμερα μια λύση. Ένας ψεκασμός μπορεί να αναζωογονήσει το στυλ σου χωρίς να χρειαστεί καν να μπεις στο ντους.

«Το dry shampoo κατασκευάστηκε για να απορροφά τυχόν υπερβολικά λίπη από το τριχωτό της κεφαλής σου και με αυτόν τον τρόπο παρατείνεις τη “διάρκεια ζωής” του χτενίσματος σου μεταξύ των λουσιμάτων», λέει ο κομμωτής Devin Toth από τη Νέα Υόρκη. Ως αποτέλεσμα, το dry shampoo έχει γίνει τόσο απαραίτητo για το styling όσο και για την καθαριότητα των μαλλιών σου.

4 ιδανικά χτενίσματα για την ώρα της γυμναστικής σου

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αμέτρητες φόρμουλες διαθέσιμες για κάθε τύπο και ανάγκη μαλλιών. Kαι μάλιστα πολλές γυναίκες αναζητούν σπιτικές λύσεις για κάθε μέρος της ρουτίνας ομορφιάς τους, συμπεριλαμβανομένου του dry shampoo. Πρόσφατα, ο κομμωτής Matt Newman δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram περιγράφοντας το πώς χρησιμοποιεί μόνο δύο συστατικά για να δημιουργήσει μια φόρμουλα για dry shampoo DIY.

Πόσο αποτελεσματικές είναι όμως αυτές οι σπιτικές εκδοχές, αλήθεια; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να πετύχεις το κόλπο.

Λειτουργεί το σπιτικό dry shampoo;

Έχουμε ακούσει για πολλές σπιτικές συνταγές για την απορρόφηση της λιπαρότητας των μαλλιών. «Η πιο κοινή σπιτική συνταγή θα ήταν μια βρεφική πούδρα με βάση το κορν φλάουρ», λέει ο Toth. Οι μεμονωμένες πούδρες ή το κορν φλάουρ λειτουργούν ως μια πρόχειρη εκδοχή, ενώ υπάρχουν πολλοί που βάζουν αιθέρια έλαια στα μείγματά τους ή ακόμα και αποξηραμένα βότανα. «Μια άλλη εκδοχή είναι η αποξηραμένη λεβάντα μαζί με το κορν φλάουρ», προσθέτει. «Το μείγμα έχει λευκό χρώμα, επομένως μπορεί να ταιριάζει σε αρκετά περισσότερα χρώματα μαλλιών και έχει επίσης πολύ καλύτερο άρωμα».

{https://www.instagram.com/reel/Cvp4ZKsP3Xq/}

Τα καλύτερα tricks των κομμωτών για τέλεια μαλλιά

Υπάρχουν συνταγές που προσθέτουν και μαγειρική σόδα στο μείγμα (από ¼ του φλιτζανιού μαγειρική σόδα και ¼ φλιτζανιού κορν φλάουρ). Κάποιοι προσθέτουν και μια κουταλιά της σούπας σκόνη καρύδας ενώ για πιο σκούρα καστανά μαλλιά, προσθέτουν άλλη μια κουταλιά της σούπας σκόνη καρύδας και κάνει το μείγμα πιο σκούρο.

Το τελευταίο μέρος της εξίσωσης είναι κάποιο είδος μπουκαλιού ή δοχείου που ψεκάζει την πούδρα. «Είναι σημαντικό όποια μέθοδο αποθήκευσης και ψεκασμού κι αν χρησιμοποιήσεις, να διασκορπίζει τη σκόνη με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μην δημιουργείται μια έντονη κηλίδα αφύσικου χρώματος στα μαλλιά σου», λέει ο Toth.

Λαδωμένα μαλλιά λίγο μετά το λούσιμο; Να τι φταίει

Είτε αποφασίσεις να δοκιμάσεις αυτό το κόλπο είτε όχι, μια DIY συνταγή για dry shampoo είναι πάντα μια καλή επιλογή για να έχεις σαν εναλλακτική. Παίξε με τα συστατικά της κουζίνας σου για να δημιουργήσεις μια αποτελεσματική φόρμουλα ή μείνε στην έκδοση ενός δοκιμασμένου κόλπου που μπορείς να βρεις στα social media. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο μυστικό ομορφιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις 08.10.2023 - 09:06