Βutterfly καρέ: Το απόλυτο φθινοπωρινό trend για κοντά μαλλιά

Βutterfly καρέ: Το απόλυτο φθινοπωρινό trend για κοντά μαλλιά
Καθώς το φθινόπωρο πλησιάζει, η επιθυμία για αλλαγή είναι πιο έντονη.

Όσον αφορά στα φθινοπωρινά χρώματα μαλλιών, ειδικοί λένε ότι οι πιο δημοφιλείς αποχρώσεις αυτή τη στιγμή είναι: οι φλογερές χάλκινες, οι ξανθές εμπνευσμένες από τη Barbie και οι πλούσιες καστανές σοκολατένιες. Όσο για εκείνες που ενδιαφέρονται περισσότερο να κάνουν ένα κούρεμα για αλλαγή, δεν είναι μυστικό ότι τα bobs (τα καρέ, δηλαδή) πάνω από τους ώμους είναι μια trendy πρόταση, με διασημότητες όπως τις Kim Kardashian, Halsey, Hailey Bieber, Zendaya να έχουν τολμήσει αυτή την αλλαγή στα μαλλιά τους.

Οι τάσεις ομορφιάς που θα δούμε παντού το 2023

Και με βάση αυτό να πούμε ότι δεν είναι όλα τα bob κουρέματα ίδια. Το «power καρέ» περιγράφει ένα κόψιμο που είναι ομοιόμορφο παντού, χωρίς πολλές κινήσεις ή φιλάρισμα. Το «micro καρέ» (όπως φοριέται από την Kourtney Kardashian Barker) είναι κουρεμένο σε πολύ μικρότερα μήκη ενώ το «French girl καρέ» έχει συχνά κάποια πονηρή φράντζα.

{https://www.instagram.com/p/CrwAh0Kv5O1/?img_index=1}

Η ανερχόμενη, όμως, τάση στο κούρεμα είναι το «butterfly καρέ» για το οποίο η hair guru, Ryan Austin, από το IGK Salon της Νέας Υόρκης, λέει:

«Ένα butterfly καρέ είναι πιο πολυεπίπεδο και έχει πολύ περισσότερη υφή από το παλαιότερo δημοφιλές blunt καρέ». Αντί για πιο έντονες γραμμές, αυτό το κούρεμα έχει αέρινα στρώματα. Τις περισσότερες φορές, προστίθενται μικρότερες στρώσεις και αφέλειες στο μπροστινό μέρος για να πλαισιώσουν το πρόσωπο, επιτρέποντας κάποια κίνηση.

Το μακρύτερο «butterfly», που έχει φανατικές θαυμάστριες όπως τις Jennifer Lopez και Hailee Steinfeld, έχει αναφορές στα shag κουρέματα της δεκαετίας του '70 με την Austin να λέει ότι η κοντή εκδοχή του butterfly καρέ είναι ομοίως μια διασταύρωση μεταξύ ενός shag και ενός καρέ.

Θες, λοιπόν, να μάθεις αν το Butterfly καρέ είναι κατάλληλο για εσένα;

{https://www.instagram.com/p/Cu4P7N2ODCw/}

Το κούρεμα τύπου butterfly καρέ συνδυάζεται καλύτερα με ελαφρώς πιο πυκνούς τύπους μαλλιών οποιουδήποτε ίσιου, κυματιστού και σγουρού σχεδίου. Ωστόσο, η Austin σημειώνει ότι υπάρχει μια μεγάλη γκάμα υφών και πυκνότητας μαλλιών που μπορούν να ταιριάξουν με αυτό το κούρεμα - και ειδικά όταν συνδυάζονται με προϊόντα styling που επικεντρώνονται στον όγκο, καθώς αυτό το ανάλαφρο κούρεμα μπορεί να ταιριάξει ακόμη και σε μαλλιά με εξαιρετικά λεπτές τρίχες.

Τελευταία τροποποίηση στις 07.09.2023 - 10:18