Οι τάσεις ομορφιάς που θα δούμε παντού το 2023

04.01.2023
Οι τάσεις ομορφιάς που θα δούμε παντού το 2023
Όσα θα επικρατήσουν τη νέα χρονιά σε μαλλιά, μακιγιάζ και νύχια

Αν σου αρέσει να μένεις μπροστά από τις τάσεις, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος.

Οι πιο cool τρόποι να φορέσεις το eyeliner

Επειδή μας αρέσει να ξέρουμε τι να περιμένουμε από τις τάσεις ομορφιάς του 2023, κορυφαίοι ειδικοί μοιράζονται όσα θα επικρατήσουν στο μακιγιάζ, τα μαλλιά και τα νύχια τους επόμενους 12 μήνες.

Πλαϊνή χωρίστρα

Πολλές celebrities —συμπεριλαμβανομένων των Kim Kardashian, Zendaya και Megan Fox— φαίνεται να επιστρέφουν σταθερά στην πλαϊνή χωρίστρα. Όπως και με πολλές άλλες τάσεις από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, «η αναγέννηση της πλαϊνής χωρίστρας θα είναι σε πλήρη εξέλιξη το επόμενο έτος», λέει η ειδικός μαλλιών Nicole Petty.

Επίπεδα πλαισίωσης προσώπου

Οι αναζητήσεις για το «ακατάστατο κούρεμα» έχουν αυξηθεί και πρόκειται να κυριαρχήσουν το νέο έτος. «Οι πολυεπίπεδες στρώσεις μπορούν να λειτουργήσουν για κάθε τύπο και υφή μαλλιών», λέει η Nicole. «Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στυλιζάρεις τα μαλλιά για να φαίνονται αβίαστα, αφήνοντας κομμάτια μαλλιών χαλαρά γύρω από το μπροστινό μέρος του προσώπου και προσθέτοντας όγκο στην κορυφή του κεφαλιού», εξηγεί.

Το Amelie καρέ

Το Amelie καρέ κούρεμα είναι μια statement επιλογή που προσφέρει ευελιξία καθώς λειτουργεί υπέροχα με απαλούς κυματισμούς ή χαλαρή υφή. «Είναι μια επανάληψη του κλασικού καρέ που λειτουργεί υπέροχα για λεπτά μαλλιά, καθώς μπορεί να προσθέσει υφή και πληρότητα στα μαλλιά που διαφορετικά μπορεί να φαίνονται επίπεδα, μειώνοντας το βάρος των μαλλιών», λέει η Nicole.

Grunge Glam

Ακόμη και πριν το "Wednesday" κυκλοφορήσει στο Netflix και μας δώσει ένα goth-glam inspo, η αισθητική του μακιγιάζ grunge επέστρεφε δυναμικά. Τον περασμένο χρόνο, οι αναζητήσεις για το «μακιγιάζ Avril Lavigne» αυξήθηκαν κατά 39% και συνεχίζουν να αυξάνονται. Θα δούμε μουντζούρες, βαριές γραμμές, ψεύτικες φακίδες και βαθύτερα χρώματα χειλιών.

Πώς να δημιουργήσεις το viral makeup της Jenna Ortega στο "Wednesday"

Μεταλλικό Ombre

Τα νύχια Ombré άρχισαν να γίνονται ξανά trend το 2022, αλλά πρόκειται να γίνουν ακόμα πιο περίπλοκα. «Τα ombre nails είναι ένα στυλ τέχνης νυχιών όπου δημιουργείται μια χρωματική κλίση. Συνήθως, αυτό αποτελείται από μια πιο ανοιχτή απόχρωση στην κορυφή του νυχιού, η οποία σταδιακά αναμειγνύεται άψογα σε μια πιο σκούρα απόχρωση προς την άκρη», λέει ο Tinu Bello, ανώτερος πρεσβευτής της Mylee. Για το 2023, όλα έχουν να κάνουν με ένα nude που μεταμορφώνεται σε μεταλλικό.

3D νύχια

«Η τέχνη των νυχιών θα έχει να κάνει με την υφή και τις διαστάσεις για το 2023. Σκέψου μανικιούρ με διαμάντια, μοτίβα, αυτοκόλλητα, κοσμήματα νυχιών και πολύτιμους λίθους», λέει ο Tinu. «Προηγουμένως είχαμε δει μακρύτερα σχήματα νυχιών να υιοθετούν αυτό το στυλ, αλλά για το 2023, η τάση θα στραφεί προς ένα μικρότερο μήκος νυχιών, με τετράγωνο και οβάλ σχήμα.