Αυτή η τεχνική είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσεις κίνηση σε λεπτά μαλλιά

23.01.2023
Αυτή η τεχνική είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσεις κίνηση σε λεπτά μαλλιά
Μια από τις καλύτερες τεχνικές για τη δημιουργία κίνησης και όγκου χωρίς να θυσιάζεις το πάχος των μαλλιών σου

Όπου κι αν κοιτάξεις, τα έντονα κουρέματα κυριαρχούν στις τάσεις ομορφιάς. Τι γίνεται όμως αν δεν θέλεις να αλλάξεις πολύ τα μαλλιά σου; Σε αυτήν την περίπτωση, τα στρώματα-φάντασμα είναι η καλύτερη επιλογή. Τα στρώματα φάντασμα σου δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση των μακριών, κομψών μαλλιών, ενώ εξακολουθούν να προσφέρουν όγκο και καδράρισμα όπου το χρειάζεσαι.

«Αυτή είναι μια από τις τεχνικές μου για τη δημιουργία κίνησης και όγκου χωρίς να θυσιάζει το πάχος των μαλλιών», επιβεβαιώνει η επαγγελματίας κομμώτρια, Hollie Rose Clarke. «Για κάποιον σαν εμένα που έχει πιο λεπτά μαλλιά, ένα πολυστρωματικό κούρεμα μπορεί να σε τρομάξει», λέει. «Στην πραγματικότητα, δεν ήμουν ποτέ λάτρης των υπερβολικά ορατών στρωμάτων, νομίζω ότι είνσι υπερβολικό. Πολλές από εμάς κάποια στιγμή θα έχουμε καθίσει σε μια καρέκλα κομμωτηρίου και θα έχουμε δείξει μια φωτογραφία ενός πολυεπίπεδου χτενίσματος, και καταλήγουμε με το ακριβώς αντίθετο, αλλά τα λεπτά μαλλιά μπορούν να φαίνονται ακόμη πιο λεπτά με τα στρώματα».

Οι αφέλειες Audrey Hepburn είναι η πιο μοντέρνα εκδοχή της πλαϊνής χωρίστρας

Λοιπόν, τι είναι τα στρώματα φάντασμα;
«Αυτή είναι μια τεχνική όπου μόνο το πάνω μέρος της τρίχας κόβεται σε φέτες, για να δημιουργηθεί η τέλεια προσαρμοσμένη στα μέτρα σου κίνηση», λέει η Hollie. Τα άκρα αφήνονται αμβλεία για να «δώσουν την ψευδαίσθηση ακόμη πιο πυκνών μαλλιών και μια απαλή, λεπτή κίνηση στην επιφάνεια», λέει.

Το ψαλίδι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί προσεκτικά και να επιλέξεις μακρύτερες, ελαφριές στρώσεις που υφαίνονται επιδέξια μέσα από νήματα. Μπορεί να θέλεις πιο κοντά κομμάτια να πλαισιώνουν το πρόσωπό σου, αλλά τα υπόλοιπα θα πρέπει να μπορούν να ενσωματωθούν στα μήκη.

Το κασμίρ ξανθό είναι το απαλό, ζεστό χρώμα μαλλιών που λατρεύουμε αυτόν τον χειμώνα

Ακολουθούν τέσσερις από τους καλύτερους τρόπους για να δοκιμάσεις τα στρώματα φάντασμα:

Μακρύ και κομψό

Από απόσταση, αυτά τα μαλλιά μπορεί να φαίνονται όλα σε ένα μήκος, αλλά οι απαλές στρώσεις βοηθούν στην προσθήκη διάστασης.

Μαλακή καμπύλη

Τα στρώματα με απαλές καμπύλες δημιουργούν όμορφη κίνηση και σκελετό γύρω από το πρόσωπο και στο πίσω μέρος των μαλλιών, χωρίς να αισθάνονται ασταθή.

Ανακατωμένα στρώματα

Αυτά τα μαλλιά θα μπορούσαν να είναι πολύ ίσια, αλλά τα glam waves και η λίγη υφή βοηθούν στη δημιουργία κίνησης.

Στρώματα καραμέλας

Οι όμορφες ανταύγειες βοηθούν στη δημιουργία της ψευδαίσθησης της ακόμα περισσότερης κίνησης στα μακριά μαλλιά.