Γιατί είναι απαραίτητο να καθαρίζεις τη βούρτσα των μαλλιών σου και πόσο τακτικά πρέπει να το κάνεις

20.09.2023
Γιατί είναι απαραίτητο να καθαρίζεις τη βούρτσα των μαλλιών σου και πόσο τακτικά πρέπει να το κάνεις
Η καθημερινότητα και ο χρόνος που μας πιέζει, ειδικά τα πρωινά που ετοιμαζόμαστε να πάμε στη δουλειά μας, μας κάνει πολλές φορές να ξεχνάμε να δώσουμε βάση σε θέματα υγιεινής όσον αφορά στη ρουτίνα της ομορφιάς μας.

Για παράδειγμα πόσες φορές χτενίζεις τα μαλλιά σου και αμελείς να καθαρίσεις τις τρίχες από τη βούρτσα; Φανταζόμαστε ότι σου συμβαίνει συχνά. Κι όμως υπάρχουν βίντεο και συμβουλές για τον αποτελεσματικό καθαρισμό των εργαλείων των μαλλιών σου. Μάλιστα υπάρχει μια συλλογή με περισσότερες από 50 εκατομμύρια προβολές με σχετικά hashtags, όπως το #CleanHairBrushes και το #HowToCleanHairBrush, για να αναφέρουμε μερικά.

Αλλά πώς να καθαρίσεις σωστά τη βούρτσα των μαλλιών σου και ποιος είναι ο κίνδυνος εάν δεν τηρείς τη σωστή υγιεινή της; Ο Todd Faulk, εκπαιδευτής κοσμετολογίας στο Ινστιτούτο Τεχνών & Επιστημών Aveda στο Ντάλας, δίνει συμβουλές μέσα από την εμπειρία του σχετικά με το πώς να καθαρίσεις μια βούρτσα μαλλιών με τον σωστό τρόπο.

Περιποίηση προσώπου: Με ποια σειρά χρησιμοποιώ τα καλλυντικά προϊόντα;

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να καθαρίζεις τις βούρτσες μαλλιών σου;

Υπάρχει ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο μια καθαρή βούρτσα μαλλιών είναι τόσο απαραίτητη: προστατεύει τόσο τη συνολική υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σου, όσο και το ίδιο το εργαλείο στο οποίο έχεις επενδύσει τα χρήματα σου.

Σύμφωνα με τον Faulk, μια βούρτσα μαλλιών που μένει άπλυτη για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να φιλοξενήσει πολλά βακτήρια, σκόνη, ακόμη και μούχλα. Ο λόγος; Το τακτικό βούρτσισμα σε βρεγμένα και βρώμικα μαλλιά τα οποία έχουν «φιλοξενήσει» πολλά προϊόντα μαλλιών, έχει την τάση να μεταφέρει βρωμιά από το κεφάλι σου στην εν λόγω βούρτσα, στη συνέχεια πίσω στο κεφάλι σου για άλλη μια φορά και ούτω καθεξής.

Έτσι λοιπόν, μια βρώμικη βούρτσα μαλλιών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση λιπαρών μαλλιών ακόμα πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, κάτι που δεν θέλεις με τίποτα.

Πώς να καθαρίσεις σωστά μια βούρτσα μαλλιών

«Πρώτα, φρόντισε να αφαιρέσεις όλες τις τρίχες και τα υπολείμματα τους», εξηγεί ο Faulk. Ίσως μπορείς να το κάνεις με τα χέρια σου, εναλλακτικά χρησιμοποίησε μια χτένα για την αφαίρεση των τριχών - ειδικά για εκείνες τις βούρτσες με εξαιρετικά πυκνές τρίχες.

Για μη πορώδη εργαλεία - όπως βούρτσες από ανοξείδωτο ατσάλι - ο Faulk λέει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό με σαπούνι για να τα καθαρίσεις, επιτρέποντας στα εργαλεία να μουλιάσουν έως και μία ώρα.

Από την άλλη πλευρά, για πιο πορώδη εργαλεία που διατρέχουν τον κίνδυνο να απορροφήσουν το σαπουνόνερο και να καταστρέψουν το εργαλείο με την πάροδο του χρόνου - όπως μια πολυτελής βούρτσα με χοντρές τρίχες αγριόχοιρου ή ακόμα και εργαλεία με ξύλινη λαβή καλής ποιότητας - ο Faulk λέει ότι αυτά μπορεί να τα καθαρίζεις με οινόπνευμα.

5 συμβουλές από τον hair stylist της Jennifer Lopez για να αποκτήσεις εύκολα όγκο στο μαλλί σου

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις τις βούρτσες μαλλιών σου;

Αν και η διαδικασία καθαρισμού των εργαλείων περιποίησης των μαλλιών σου δεν ακούγεται πολύ χρονοβόρος διαδικασία, ο Faulk λέει:

«Θα πρέπει να καθαρίζεις τα εργαλεία και τις βούρτσες μαλλιών σου τουλάχιστον μία φορά το μήνα για να αποτρέψεις τη συσσώρευση βακτηρίων και μούχλας», εξηγεί.

Όσο για την τόσο απαραίτητη συντήρηση ανάμεσα στο πλύσιμο των βουρτσών; Ο Faulk λέει ότι είναι σημαντικό να φροντίζεις να καθαρίζεις σχεδόν καθημερινά τυχόν τρίχες που έχουν μπλέξει στη βούρτσα μετά από κάθε χρήση.



{https://www.tiktok.com/@mattloveshair/video/7273559546218466602}



Τελευταία τροποποίηση στις 19.09.2023 - 18:45