5 χτενίσματα για πιο άνετο κολύμπι με μακρύ μαλλί

5 χτενίσματα για πιο άνετο κολύμπι με μακρύ μαλλί
(photo: @zendaya)
Aν είσαι από τις γυναίκες που έχουν μακριά μαλλιά θα ξέρεις καλά ότι το καλοκαίρι είναι ταυτόχρονα η καλύτερη και η χειρότερη εποχή για τα μαλλιά σου. Από τη μια υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για να "παίξεις", είτε πρόκειται για ακατάστατα waves είτε για χαλαρές πλεξούδες. Από την άλλη τα μακριά μαλλιά κάνουν τη ζέστη του καλοκαιριού ανυπόφορη και όταν αποφασίσεις να δροσιστείς σε μια πισίνα ή στην θάλασσα, οι μπερδεμένες τρέσες είναι ότι χειρότερο.

Σοβαρά τώρα, ανησυχούμε που ανησυχούμε για το χλώριο και το αλμυρό νερό που στεγνώνουν και ξηραίνουν τα μαλλιά μας, αλλά να έχουμε και κόμπους; Δεν είναι αστείο. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά χτενίσματα που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με τα μακριά μαλλιά, όταν πρόκειται για βουτιές στο νερό.

Οι πλεκτές τούφες είναι η πιο περιζήτητη τάση στα μαλλιά του καλοκαιριού

Γαλλική πλεξούδα

{https://www.instagram.com/p/4ss_I1G4MH/}

Η βασική ιδέα μιας γαλλικής πλεξούδας είναι να προσθέτεις μαλλιά καθώς πλέκεις προς τα κάτω. Αρχικά, μαζεύεις τα μαλλιά σου στο επάνω μέρος (σαν να πρόκειται να κάνεις ένα μισό-πάνω μισό κάτω στυλ) και μετά χωρίζεις τα μαλλιά σε τρία μέρη. Στη συνέχεια, άρχισε να πλέκεις κανονικά αυτά τα τρία τμήματα μία φορά. Μετά, θα χρειαστεί να πιάσεις ένα τμήμα μαλλιών από τη μία πλευρά του κεφαλιού σου και να το ενσωματώσεις στην πλεξούδα. Επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

Πλεξούδα ψαροκόκκαλο

{https://www.instagram.com/p/w9txrpsaHl/}

Εάν δεν ανησυχείς πολύ μήπως η πλεξούδα σου γίνει πιο χαλαρή, αλλά θέλεις απλά τα μαλλιά σου να μην είναι στο πρόσωπό σου, το ψαροκόκκαλο είναι ο καλύτερος τρόπος. Επιπλέον, είναι ότι πρέπει για την παραλία.

Η hairlstylist των celebrity Annagjid "Kee" Taylor τονίζει επίσης τη σημασία της χρήσης ενός μαλακτικού πριν μπεις στο νερό. «Αυτό παρέχει έναν προστατευτικό φραγμό μεταξύ των μαλλιών σας και των χημικών ουσιών και των στοιχείων», λέει.

Οι καλύτερες συμβουλές για την προστασία των μαλλιών στις διακοπές

Πλεγμένος κότσος

{https://www.instagram.com/p/4uMjBCDRSy/}

Δοκίμασε μια ανάποδη πλεξούδα σε κότσο.

Αυτό το χτένισμα στην πισίνα μπορεί να φαίνεται πιο περίπλοκο, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό μόλις το καταφέρεις. Απλώς γύρισε το κεφάλι σου προς τα κάτω και ξεκίνα να πλέκεις από τον αυχένα σου. Μόλις φτάσεις περίπου στη μέση την πλεξούδα σου, στερέωσέ την κάνοντας ένα δέσιμο και μετά μάζεψε τα υπόλοιπα μαλλιά σου σε έναν κότσο.

Πλεξουδάκια

{https://www.instagram.com/p/CE2s0w9Azux/}

Για φυσικά σγουρά μαλλιά, η Taylor συνιστά ένα στυλ όπως οι μικρές πλεξούδες. «Αυτά είναι υπέροχα όταν σκοπεύεις να κολυμπήσεις, γιατί δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το ξέμπλεγμα αμέσως μετά», λέει.

Carolina Herrera: «Δεν είναι “κλασάτο” για μια γυναίκα να φοράει τζιν μετά τα 30 και να έχει μακριά μαλλιά μετά τα 40»

Πλεξούδα «δράκου»

{https://www.tiktok.com/@natalieae_david/video/7146675666619026694}

Για εκείνες που δεν το έχουν με τις πλεξούδες, μια πλεξούδα σε στυλ «δράκου» είναι πιο εύκολη στην εκτέλεση. Πάρε μια χούφτα μαλλιών (συν ένα κλιπ που θα σε βοηθήσει να κρατήσεις τα μαλλιά σου) και ακολούθησε το βίντεο της TikToker @natalieae_david.

Τελευταία τροποποίηση στις 07.06.2023 - 08:39