Οι πλεκτές τούφες είναι η πιο περιζήτητη τάση στα μαλλιά του καλοκαιριού

01.08.2022
Οι πλεκτές τούφες είναι η πιο περιζήτητη τάση στα μαλλιά του καλοκαιριού
Χρειάζονται λιγότερο από 10 λεπτά για να τα φτιάξεις και εσύ

Celebrities όπως η Jennifer Lopez, η Kendall Jenner, η Tracee Ellis Ross, η Millie Bobby Brown και άλλες, έχουν αγαπήσει την τάση των πλεκτών τουφών, εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '90 και το Y2K έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα από την επανεμφάνισή του κατά τη διάρκεια της σεζόν των φεστιβάλ του 2022.

Η Jennifer Lopez έκανε το boho trend στα μαλλιά της με τον καλύτερο τρόπο

«Η τάση αυτή ήταν πάντα ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσεις μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια σε κάθε χτένισμα», λέει η Erinn Courtney, ειδικός στα μαλλιά και στυλίστρια διασημοτήτων. Τυπικά φτιαγμένα ως ένα σετ μικρότερων πλεξούδων που πλαισιώνουν το πρόσωπο, οι πλεκτές τούφες είναι ένας εύκολος τρόπος για να αναβαθμίσεις έναν κότσο ή αλογοουρά. Μπορείς επίσης να προσθέσεις ένα δεύτερο ζευγάρι πλεξούδες κοντά στα αυτιά για ένα καλοκαιρινό, ανέμελο look στα μαλλιά.

Όσον αφορά τα βασικά στοιχεία του styling που απαιτούνται, οι επαγγελματίες λένε ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στα προϊόντα και τα εργαλεία που πρέπει να έχεις στη διάθεση σου. «Η αναδημιουργία αυτού του look στο σπίτι είναι πολύ απλή», λέει η celebrity stylist και καλλιτέχνιδα των Mane Addicts Irinel de León, η οποία επιμελείται stars όπως η Bella Hadid, η Chrissy Teigen και η Hailey Bieber. «Θα χρειαστείς λίγο τζελ, μια χτένα για την ουρά και δύο μικρά λαστιχάκια — ή περισσότερα αν θέλεις να προσθέσεις πλεξούδες σε όλα τα μαλλιά».

Ο De Leon συνιστά να ξεκινήσεις κάνοντας χωρίστρα στη μέση και δημιουργώντας δύο τριγωνικά μέρη στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά. Ανάλογα με το πάχος των μαλλιών σου και το επιθυμητό μέγεθος της πλεξούδας, συμβουλεύει να χρησιμοποιήσεις περίπου μια ποσότητα τζελ σε μέγεθος νομίσματος για να δημιουργήσεις κάθε πλεξούδα. «Μου αρέσει να χρησιμοποιώ μια μικρή βούρτσα για να λειαίνω τα μαλλιά σε έναν χαριτωμένο κότσο ή αλογοουρά», προσθέτει. «Συνιστώ επίσης να εφαρμόσεις τζελ γύρω από την περίμετρο των μαλλιών, να τα βουρτσίζεις προς τα πάνω και μετά να τα στερεώνεις με ένα λαστιχάκι μαλλιών».