Οι καλύτερες συμβουλές για την προστασία των μαλλιών στις διακοπές

13.08.2022
Οι καλύτερες συμβουλές για την προστασία των μαλλιών στις διακοπές
Πώς να αποτρέψεις τις προκλήσεις από την υγρασία, τη ζέστη και τις αλλαγές στην ποιότητα του νερού

Σε όλες μας έχει συμβεί επιστρέψουμε σπίτι από τις ηλιόλουστες διακοπές μας με ξεθωριασμένο χρώμα μαλλιών, ξεφλουδισμένο τριχωτό κεφαλής ή φθαρμένα άκρα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αλλά δεν είναι μόνο η ζέστη που διακυβεύει την κατάσταση των μαλλιών μας στις διακοπές, αλλά και οι πισίνες με χλώριο και οι αλλαγές στην ποιότητα του νερού στα ντους.

Το προϊόν που λείπει από το νεσεσέρ των διακοπών σου – αλλά σίγουρα χρειάζεσαι

Για να αποφύγεις αυτά τα κοινά προβλήματα, η επαγγελματίας τριχολόγος Sally-Ann Tarver μοιράζεται τις κορυφαίες συμβουλές της για την επιβίωση των μαλλιών στις διακοπές:

Πρόσεξε την ποιότητα του νερού
Οι περιοχές με μαλακό νερό θα κάνουν τα μαλλιά σου να έχουν μια μεταξένια και απαλή αίσθηση, ωστόσο αν έχεις μαλλιά που δεν αντιδρούν καλά στην υπερβολική ενυδάτωση, το μαλακό νερό μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου τον εφιάλτη των διακοπών σου. Σε συνθήκες σκληρού νερού, ωστόσο, τα μαλλιά μπορεί να γίνουν ξηρά, αφυδατωμένα και μη διαχειρίσιμα όταν εκτίθενται στη ζέστη, τον ήλιο, το χλώριο και το θαλασσινό αλάτι. Βεβαιώσου ότι έχεις συσκευάσει ενυδατικά προϊόντα μαλλιών για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου σε καλή κατάσταση. Το ιδανικό κιτ διακοπών περιλαμβάνει ένα βαθύ μαλακτικό σαμπουάν, λάδι μαλλιών και ένα ελαφρύ ή χωρίς σιλικόνη σαμπουάν και μαλακτικό.

Προστάτεψε τα μαλλιά σου
Άπλωσε ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά λάδι μαλλιών το πρωί πριν κατευθυνθείς στην παραλία ή για να προστατέψεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο, το θαλασσινό αλάτι και το χλώριο και μετά ξέπλυνε το όταν επιστρέψεις το απόγευμα.

Προστάτεψε το τριχωτό της κεφαλής σου
Είναι απαραίτητο να φοράς καπέλο ή να καλύπτεις το κεφάλι σου στον ήλιο. Αυτό όχι μόνο βοηθά στην πρόληψη της θερμοπληξίας, αλλά εμποδίζει επίσης τον ήλιο να λευκάνει τα μαλλιά σου και να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα. Το κεφάλι είναι το πιο εύκολο μέρος του σώματος που καίγεται στον ήλιο, ειδικά αν τα μαλλιά δεν είναι πολύ πυκνά. Όχι μόνο είναι επώδυνο, αλλά το τριχωτό της κεφαλής θα αρχίσει να ξεφλουδίζει. Αν συμβεί αυτό, εφάρμοσε τζελ αλόης βέρα για να καταπραΰνεις το τριχωτό της κεφαλής σου.

Εάν το τριχωτό της κεφαλής εξακολουθεί να ξεφλουδίζει μετά την άφιξή σου στο σπίτι, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας. Τρίψε το στο τριχωτό της κεφαλής και άφησε το για μια ώρα ή περισσότερο. Λούσε τα μαλλιά σου δύο φορές για να αφαιρέσεις τη λιπαρότητα και να καθαρίσεις το τριχωτό της κεφαλής σου.

Πάρε το δικό σου πιστολάκι μαλλιών
Για να αποφύγεις την πρόκληση ζημιάς από πιστολάκια μαλλιών κακής ποιότητας, πάρε μαζί το δικό σου. Εάν πηγαίνεις σε έναν προορισμό που έχει ηλεκτρικό ρεύμα 240 volt, όλες οι συσκευές σου θα λειτουργούν όπως θα λειτουργούσαν στο σπίτι. Εάν πρόκειται να πας κάπου με 120 volt, αγόρασε ένα πιστολάκι μαλλιών με εναλλασσόμενη τάση, αλλιώς το κανονικό, ισχυρό πιστολάκι μαλλιών σου θα λειτουργεί μόνο με τη μισή ισχύ.

Άφησε το ισιωτικό μαλλιών στο σπίτι
Στην υγρασία, το να διατηρείς τα μαλλιά ίσια μπορεί να είναι κάτι δύσκολο. Μόλις βγεις από το δωμάτιό σου σε υγρό αέρα, θα αρχίσουν να φουσκώνουν ξανά. Κάνε τη χάρη στα μαλλιά σου και δώσε τους ένα διάλειμμα μακριά από την έντονη ζέστη αφήνοντας τα ισιωτικά και άλλα ζεστά εργαλεία στο σπίτι.