Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιο επάγγελμα θα ήθελε να κάνει αν δεν γινόταν ποτέ μονάρχης

09.09.2023
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιο επάγγελμα θα ήθελε να κάνει αν δεν γινόταν ποτέ μονάρχης
H αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε πέρυσι σε ηλικία 96 ετών αφού υπηρέτησε στον βρετανικό θρόνο για επτά δεκαετίες.

Τώρα, ένα χρόνο μετά το θάνατο της βασίλισσας, ο επί χρόνια φίλος της Gyles Brandreth αποκάλυψε ποια δουλειά θα ήθελε να κάνει η μονάρχης αν δεν βρισκόταν στον θρόνο.

Όπως αποκάλυψε ο 74χρονος Brandreth στο Times Radio, η βασίλισσα σε μια διαφορετική ζωή θα ήθελε να είναι μια κωμική μίμος.

Και αυτή την εναλλακτική καριέρα την εμπνεύστηκε από τον ηθοποιό και κωμικό George Formby, ο οποίος επισκέφτηκε το κάστρο του Ουίνδσορ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο συγγραφέας του «Elizabeth: An Intimate Portrait» ισχυρίστηκε ότι η βασίλισσα τραγουδούσε συχνά τη μελωδία του «When I'm Cleaning Windows» και υποδυόταν τον κωμικό. «Η βασίλισσα μου είπε ότι αν δεν ήταν βασίλισσα, ίσως της άρεσε πολύ να ήταν μίμος. Της είπα, “Αλήθεια; Τι μπορείτε να κάνετε;”».

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η ερώτηση παγίδα με την οποία «τρολάρει» τους συνομιλητές της

«Και είπε: “Μπορώ να κάνω τον George Formby”. Και εκεί, η βασίλισσα έκανε πως έπαιζε ένα φανταστικό γιουκαλίλι και μου τραγούδησε, “When I’m Cleaning Windows”», είπε ο συγγραφέας.

{https://www.youtube.com/watch?v=sfmAeijj5cM&ab_channel=Petey1308}

Άλλες φιγούρες που μπορούσε να μιμηθεί η Ελισάβετ ήταν τα ζώα και οι τοπικές προφορές.

Ο συγγραφέας θυμήθηκε: «Μπορούσε να μιμηθεί τον Ιταλό τζόκεϊ Frankie Dettori να πηδάει από ένα άλογο, το Concorde να πετάει πάνω από το κάστρο Windsor. Όλα σε μια κουβέντα. Ήταν μια καλή κουβέντα…».

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ήταν η πρώτη επέτειος από τον θάνατο της βασίλισσας. Η βασιλική οικογένεια την τίμησε στο εξοχικό της σπίτι στο Balmoral Castle στη Σκωτία.

Ο βασιλιάς Κάρολος βρέθηκε στη Σκωτία μαζί με τη βασίλισσα Camilla, τον αδελφό του πρίγκιπα Andrew, τον γιο του πρίγκιπα William και την Kate Middleton , τον πρίγκιπα Edward και άλλα μέλη της οικογένειας.

Τελευταία τροποποίηση στις 09.09.2023 - 19:51