Πριγκίπισσα Diana: Το εμβληματικό πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο και η απίστευτη τιμή που πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's

Πριγκίπισσα Diana: Το εμβληματικό πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο και η απίστευτη τιμή που πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's
Το στυλ της αείμνηστης Diana, θα αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης για πολύ κόσμο. Τώρα, όμως, κάποιος που ζει ανάμεσά μας θα έχει στην πραγματικότητα ένα από τα πιο διάσημα κομμάτια της πριγκίπισσας της Ουαλίας: το πουλόβερ «μαύρο πρόβατο», που κάποτε ήταν μέρος της καθημερινής της γκαρνταρόμπας.

Το special αυτό αντικείμενο από τη μάρκα πλεκτών Warm & Wonderful, πωλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην εντυπωσιακή τιμή των 1,14 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 916.700 λιρών) από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's στη Νέα Υόρκη, ξεπερνώντας κατά πολύ την αρχική εκτιμώμενη αξία των 40.000 έως 70.000 λιρών.

Το πιο ακριβό βασιλικό νυφικό της σύγχρονης ιστορίας δεν είναι αυτό που νομίζεις

Το εμβληματικό jumper της Diana βγήκε προς πώληση μαζί με δύο γράμματα που περιγράφουν λεπτομερώς την αγάπη της για το συγκεκριμένο ρούχο. Σε ένα από τα γράμματα, η πριγκίπισσα αναφερόταν σε αυτό ως το «πολύ αγαπημένο της πλεκτό». Το δεύτερο ήταν ένα ευχαριστήριο γράμμα για το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας της.

{https://www.instagram.com/p/CxLZvIuAIGE/?hl=el}

«Προς μεγάλη μας έκπληξη, μάθαμε ότι η Lady Diana Spencer φορούσε το πουλόβερ όταν την είδαμε στο πρωτοσέλιδο μιας από τις κυριακάτικες εφημερίδες», θυμούνται οι ιδρύτριες της Warm & Wonderful, Sally Muir και Joanna Osborne. «Η επιρροή της ήταν εντυπωσιακή σχεδόν αμέσως μετά, οδηγώντας σε αύξηση των πωλήσεων και στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη μικρή μας εταιρεία, κάτι για το οποίο θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες».

Η Warm & Wonderful σταμάτησε την παραγωγή του πουλόβερ το 1994, αλλά το επανέφερε ξανά το 2019 όταν ο Jack Carlson, creative director της αμερικανικής εταιρείας ρούχων Rowing Blazers, πλησίασε τις Muir και Osborne και τους ζήτησε να το επαναφέρουν. Η αγάπη του Carlson για το στυλ της Diana ξεκίνησε ως παιδί, όταν η οικογένειά του ζούσε στο Hampstead στις αρχές της δεκαετίας του '90 και η μητέρα του αγόρασε ένα αυθεντικό jumper από το κατάστημα της Warm & Wonderful στο Covent Garden.

Το στυλ που επαδημιουργήθηκε εξαντλήθηκε αμέσως και φορέθηκε από την Emma Corrin στη δημοφιλή σειρά του Netflix, The Crown, στην οποία υποδύθηκε την Diana σε νεαρή ηλικία.

{https://www.instagram.com/p/CwTKL6Sg6fg/?hl=el}

Μήπως το αστρονομικό ποσό που συγκέντρωσε στη δημοπρασία, θα δώσει μια ιδέα για επανακυκλοφορία;

Τελευταία τροποποίηση στις 18.09.2023 - 18:10