Το πιο ακριβό βασιλικό νυφικό της σύγχρονης ιστορίας δεν είναι αυτό που νομίζεις

20.06.2020
Το πιο ακριβό βασιλικό νυφικό της σύγχρονης ιστορίας δεν είναι αυτό που νομίζεις
Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει μερικά εκπληκτικά βασιλικά νυφικά. Τι να πρωτοθυμηθούμε! Από την εκπληκτική δαντέλα της Kate Middleton μέχρι το απλό φόρεμα A-line της Meghan Markle, αλλά δεν θα πιστέψεις ποιας πριγκίπισσας το φόρεμα κόστισε περισσότερο.

Το νυφικό της πριγκίπισσας Diana στο γάμο της με τον Πρίγκιπα Κάρολο το 1981, ήταν δημιουργία της Elizabeth Emanuel και έγινε μέρος της ιστορίας της μόδας.

Το φόρεμα από ταφτά και δαντέλα με έξι μέτρα ουρά(!) ήταν κεντημένο στο χέρι, με πάνω από 10.000 πούλιες και μαργαριτάρια.

Ο γάμος του Kαρόλου και της Diana έγινε πριν από περίπου τέσσερις δεκαετίες, οπότε ο πληθωρισμός μπήκε στο παιχνίδι με τα χρόνια, ωστόσο για να έχεις μια εικόνα, πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το φόρεμα κόστισε περίπου 90.000 λίρες.

Η Meghan Markle από την άλλη, επέλεξε ένα απλό αλλά εκπληκτικό φόρεμα, που σχεδιάστηκε από την Clare Waight Keller για τον Givenchy. Όπως αποκαλύφθηκε, το φόρεμα που φορούσε για τη φωτογράφηση των αρραβώνων της έκανε 56.000 λίρες.

Η Δούκισσα του Sussex συμπλήρωσε την εμφάνισή της με την τιάρα της βασίλισσας Μαρίας και ένα περίπλοκο πέπλο με κεντημένα λουλούδια, καθώς για την ίδια ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να συμβολίσει με το νυφικό της το σημαντικό έργο που θα πραγματοποιούσε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία. Μάλιστα η σχεδιάστρια είχε πει τότε: «Είχαμε πολλές συνομιλίες για το πώς θα τιμούσαμε τις κοινοπολιτείες και μετά από πολλές ιδέες καταλήξαμε ότι θα αντιπροσωπεύονταν η κάθε μια από τις 53 κοινοπολιτείες μέσω της χλωρίδας της και της πανίδας της. Και οι δυο αγαπούσαμε την ιστορία τους. Επίσης, με το να κεντήσουμε ένα λουλούδι από κάθε κοινοπολιτεία στο πέπλο της ήταν σαν όλες αυτές οι χώρες να περπατούσαν μαζί της στην εκκλησία».

Πριν από τον βασιλικό γάμο της Meghan Markle το 2018, η συντάκτρια βασιλικών θεμάτων Katie Nicholl είχε προβλέψει: «Δεν νομίζω ότι θα θέλει να ξεκινήσει την αρχή της βασιλικής της ζωής με επικρίσεις για δαπάνες περίπου 400.000 λιρών για ένα νυφικό».

Αν και η ακριβής τιμή του νυφικού της Meghan δεν αποκαλύφθηκε, τα δημοσιεύματα λένε ότι κόστισε τελικά 100.000 λίρες, καθιστώντας το ένα από τα φθηνότερα βασιλικά νυφικά τα τελευταία χρόνια.

Όταν η Kate Middleton βγήκε από το αυτοκίνητο για να παντρευτεί τον πρίγκιπα William στο Westminster Abbey, ήταν η απόλυτη πριγκίπισσα νύφη.

Το φόρεμα της Sarah Burton για τον Alexander McQueen, διέθετε ένα σατέν μπούστο και λεπτή δαντέλα στα μανίκια ενώ σχεδόν 10 χρόνια μετά συνεχίζει να εμπνέει τις νύφες.

Το φόρεμα της Δούκισσας του Cambridge είχε μία από τις υψηλότερες τιμές και κόστισε μεταξύ 250-280.000 λιρών θέτοντας πολύ υψηλά τα στάνταρ για την μελλοντική βασίλισσα!

Ίσως νομίζεις ότι έχουμε τελειώσει με όλες τις γνωστές βασιλικές νύφες, αλλά ένα φόρεμα ξεπερνάει τα όρια του πιο ακριβού.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Felipe και η βασίλισσα Letizia παντρεύτηκαν το 2004. Η νύφη φορούσε ένα λευκό φόρεμα από μετάξι με μακριά μανίκια και ψηλό γιακά, κεντημένο με χρυσές λεπτομέρειες, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Iσπανό σχεδιαστή Manuel Pertegaz. Το φόρεμα της πρώην δημοσιογράφου κόστισε 8 εκατομμύρια δολάρια!