Θέλεις να πιεις τσάι στο Balmoral όπως οι Βρετανοί royals; Τώρα μπορείς - Δες πόσο κοστίζει

03.04.2024
Θέλεις να πιεις τσάι στο Balmoral όπως οι Βρετανοί royals; Τώρα μπορείς - Δες πόσο κοστίζει
Είναι γεγονός! Μερικά τμήματα του Κάστρου Balmoral που χρησιμοποιούνται από τη βασιλική οικογένεια θα ανοίξουν για πρώτη φορά στο κοινό. Μπορείς να τα επισκεφτείς κι εσύ!

Το κάστρο Balmoral στη Σκωτία υπήρξε το αγαπημένο μέρος στης βασίλισσας Ελισάβετ, το καταφύγιό της και το μέρος που επέλεξε για να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Το μέρος (κομμάτι του, δηλαδή) ήταν ήδη ανοιχτό για το κοινό όμως τώρα έρχονται μερικές αλλαγές που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους royal fans που έχουν κάνει τα εισιτήρια ήδη ανάρπαστα και τις περισσότερες διαθέσιμες μέρες ήδη sold out.

Με 100£ (116€) για ένα εισιτήριο για ενήλικες – και επιπλέον 50£ (58€) για όσους επιθυμούν να απολαύσουν απογευματινό τσάι – προσφέρονται καλοκαιρινές ξεναγήσεις στο κάστρο στο Aberdeenshire, που περιορίζονται σε 40 άτομα την ημέρα και σε γκρουπ που περιορίζονται σε 10 άτομα.

Είναι η πρώτη φορά από την ολοκλήρωση του κάστρου το 1855 που θα ανοίξουν για τους επισκέπτες δύο τραπεζαρίες, το σαλόνι, το λόμπι και ο κόκκινος διάδρομος, όπου ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχτηκε τον Rishi Sunak.

Το τέλειο τσάι και οι αγαπημένες γλυκές απολαύσεις της Βασίλισσας Ελισάβετ!

Το tour περιλαμβάνει επίσης πρόσβαση στην αίθουσα χορού με μια συλλογή από τη συλλογή ακουαρέλας του Καρόλου που απεικονίζει τοπία στο Balmoral, το Highgrove και το Sandringham, καθώς και μια επιλογή από ρούχα που φορούσε το νυν βασιλικό ζεύγος, η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ και η βασιλομήτωρ. Οι προηγούμενες περιηγήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν, αφορούν τους κήπους και τους κήπους με πρόσβαση στο ίδιο το κάστρο εκτός από την αίθουσα χορού.

Οι περιηγήσεις, από την 4 Μαΐου έως τις 11 Αυγούστου, πριν φτάσουν ο βασιλιάς και η βασίλισσα για τις ετήσιες διακοπές τους, πραγματοποιούνται για μια δοκιμαστική περίοδο, ώστε το προσωπικό του κτήματος να μπορεί να κρίνει πώς το εύθραυστο κτίριο αντιμετωπίζει την αυξημένη επισκεψιμότητα.

Η τιμή των 150 λιρών το άτομο για περιηγήσεις και τσάι με συνοδευτικό το καθιστά την πιο ακριβή βασιλική κατοικία για τους επισκέπτες, όμως πραγματικά, δεν είναι και απαγορευτική για κάποιον που θέλει πραγματικά να γευτεί αυτή την αποκλειστική εμπειρία.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, τα οποία είναι από καιρό ανοιχτά στο κοινό τους καλοκαιρινούς μήνες, χρεώνουν 95£ για μια αποκλειστική ξενάγηση μακριά από τα πλήθη, αν και η γενική καλοκαιρινή είσοδος με τις μάζες κοστίζει μεταξύ 32 και 35 £. Το απογευματινό τσάι δεν περιλαμβάνεται, αλλά στο κοντινό Ritz, η «απογευματινή εμπειρία τσαγιού» ​​κοστίζει από 64 £.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιο επάγγελμα θα ήθελε να κάνει αν δεν γινόταν ποτέ μονάρχης

Το St James's Palace, το οποίο ξεκίνησε ξεναγήσεις το 2022 για 30 άτομα, κοστίζει 80 £ για έναν ενήλικα. Στο φθηνότερο τέλος των επισκέψεων στη βασιλική κατοικία, το Κάστρο του Windsor προσφέρει γενική είσοδο για ενήλικες με 30 £ εκ των προτέρων, ενώ το Sandringham House στο Norfolk κοστίζει 24 £ και το Κάστρο του Mey, το πρώην σκωτσέζικο σπίτι της μητέρας της βασίλισσας, είναι 14,50 £.

Ο ιστότοπος του Balmoral Castle αναφέρει ότι έμπειροι ξεναγοί «θα σας ταξιδέψουν σε ένα ιστορικό ταξίδι σε πολλά από τα όμορφα δωμάτια του Κάστρου Balmoral».

Προσθέτει: «Ταξιδέψτε στο χρόνο ξεκινώντας από τη στιγμή που το Balmoral αγοράστηκε από τη βασίλισσα Βικτώρια και τον πρίγκιπα Αλβέρτο μέχρι σήμερα, όπου μπορείτε να δείτε πώς χρησιμοποιούνται τα δωμάτια μέσα στο κάστρο σήμερα».

Ψήνεται κανείς;

Τελευταία τροποποίηση στις 03.04.2024 - 18:16