Το τέλειο τσάι και οι αγαπημένες γλυκές απολαύσεις της Βασίλισσας Ελισάβετ!

15.11.2018
Το τέλειο τσάι και οι αγαπημένες γλυκές απολαύσεις της Βασίλισσας Ελισάβετ!
Ο πρώην προσωπικός της ζαχαροπλάστης αποκαλύπτει πως η Βασίλισσα είναι...γλυκατζού!

Όταν είσαι η Βασίλισσα της Αγγλίας, το απογευματινό τσάι είναι, οριακά, πιο σημαντικό από κάθε μεγαλύτερο ή πιο επίσημο γεύμα. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που ο πρώην ζαχαροπλάστης της δίνει συνεντεύξεις για το πώς η Βασίλισσα Ελισάβετ παίρνει το τσάι της αλλά και για το ποια είναι τα αγαπημένα της γλυκά!

Σύμφωνα με τον Darren McGrady, λοιπόν, η βασίλισσα ξεκινά τη μέρα της παίρνοντας ένα απλό πρωινό από τσάι μαζί με μερικά μπισκότα. Αγαπημένο της δεν είναι άλλο από το περίφημο Earl Grey αλλά και το πιο βαρύ Darjeeling, το οποίο και απολαμβάνει χωρίς ζάχαρη με "μια σταξιά" γάλα. Όπως περιμέναμε από εκείνη, απεχθάνεται το τσάι σε φακελάκια και πίνει μονάχα άριστης ποιότητας χύμα! Κάθε Βρετανός που σέβεται τον εαυτό του κάνει το ίδιο, φυσικά.

Αυτός είναι ο λόγος που η Βασίλισσα Ελισάβετ φοράει πάντα ζωηρά χρώματα!

Κάθε απόγευμα στις 16.00 σερβίρεται το απογευματινό τσάι που μοιάζει περισσότερο με ένα ακόμα γεύμα παρά με "σνακ". Μαζί με το τσάι σερβίρονται πάντα δύο είδη σάντουιτς. Τα αλμυρά finger sandwiches με αγαπημένες της γεύσεις τις εξής: καπνιστός σολομός, ζαμπόν με μουστάρδα, αυγοσαλάτα και αγγούρι με τυρί κρέμα. Αν τύχει να σερβίρεις ποτέ τσάι στην Βασίλισσα Ελισάβετ, αφαίρεσε την κόρα από το ψωμί και κόψε το σάντουιτς σε τετράγωνα.

Το άλλο είδος σάντουις που λατρεύει η Βασίλισσα είναι τα γλυκά "jam pennies" που είναι μικροσκοπικά στρογγυλά σάντουιτς, γεμιστά με μαρμελάδα σμέουρου και βούτυρο. Λέγεται ακόμα πως δεν αγαπά ιδιαίτερα τα scones, αλλά ζητά να της τα σερβίρουν γιατί τα ταϊζει στα αγαπημένα της corgi!

Κι όμως, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει χαιδευτικά! Πώς την φωνάζει η Meghan Markle;

Αγαπημένα γλυκά της Ελισάβετ δεν είναι άλλα από το παραδοσιακό fruitcake με τζίντζερ, το λευκό κέικ με μέλι και κρέμα και το biscuit cake που θυμίζει το αγαπημένο και εμάς μωσαικό! Περισσότερο απ’ όλα, όμως, η Βασίλισσα έχει αδυναμία στο σοκολατένιο κέικ ζενουάζ με επικάλυψη γκανάς και γι'αυτό το απολαμβάνει κάθε χρόνο στα γενέθλιά της.

Και το κάθε δείπνο, όμως, έχει το δικό του επιδόρπιο! Σύμφωνα με τον σεφ της, η βασίλισσα Ελισάβετ λατρεύει τη σοκολάτα, τις φράουλες, τα σμέουρα αλλά και τα λευκά ροδάκινα ενώ επιμένει να τρώει μονάχα εποχιακά.

Επειδή όμως καταβάθος η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι ένας... απλός άνθρωπος, δεν λέει όχι και στις απλές σοκολάτες περιπτέρου όπως τη Nestlé και την περίφημη βρετανική Cadbury!

Φυσικά αυτά τα διαλείμματα δεν αρκούν ποτέ πολύ μιας που η μονάρχης της Αγγλίας, κλείνει κάθε της ημέρα με ένα ποτήρι σαμπάνια! Αν ζήσουμε και εμείς μέχρι τα 92 υποψιαζόμαστε ότι θα κάνουμε το ίδιο.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Συγκίνησε στα 92α γενέθλιά της