Harry - Meghan: Τα πιο δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας στο TikTok αλλά όχι για καλό λόγο

Harry - Meghan: Τα πιο δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας στο TikTok αλλά όχι για καλό λόγο
O πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle είναι το πιο πολυσυζητημένο βασιλικό ζευγάρι στο TikTok, αλλά τα σχόλια γύρω από αυτούς έχουν συνήθως αρνητική διάσταση.

Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από την πρόσφατη έρευνα της πλατφόρμας διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης Hootsuite, η οποία έγινε για λογαριασμό του Newsweek.

Για το πιο «Τοk of the town» ζευγάρι, η social marketing specialist του Hootsuite, Eileen Kwok, δήλωσε: «Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πολύ επικριτικοί για τη σχέση τους». Η Kwok σημείωσε ότι στους TikTokers αρέσει να συγκρίνουν τη Markle και τον Harry με τον πρίγκιπα William και την Kate Middleton, με το κοινό να επιλέγει συχνά πλευρές.

«Η ενότητα σχολίων για τα βίντεο που περιστρέφονται γύρω από τη βασιλική οικογένεια είναι γεμάτη με υποστηρικτές και επικριτές κάθε κίνησής τους - από τη συμπεριφορά και την αίσθηση της μόδας μέχρι την εμφάνιση και τις αλληλεπιδράσεις τους», συνέχισε η Kwok.

Kate Middleton: Χαμός στα social με fans που πιστεύουν ότι υποδύθηκε ότι έπαιζε πιάνο στην εμφάνιση της στον τελικό της Eurovision

Ο αριθμός των ποστ ανά βασιλικό θέμα τον τελευταίο μήνα, στο διάστημα του οποίου πραγματοποιήθηκε η έρευνα, ήταν σχεδόν ίσος, με 6.000 για τον William, τον Ηarry και την Markle και 5.000 για την Middleton. Αλλά ο Ηarry είχε τα περισσότερα ποστ συνολικά, με 140.000 και τις περισσότερες προβολές με 13 δισεκατομμύρια, ενώ ακολουθούσε η Μarkle, η οποία είχε 115.000 ποστ και 11 δισεκατομμύρια προβολές συνολικά. Ο William είχε 79.000 ποστ, με 11 δισεκατομμύρια προβολές και η Kate 65.000 ποστ, με 10 δισεκατομμύρια προβολές.

Η μελέτη διερεύνησε επίσης κάποιους δημοφιλείς όρους με τους οποίους ο κόσμος αναζήτησε κάθε μέλος της βασιλικής οικογένειας. Μερικοί από τους όρους της Middleton περιελάμβαναν τις λέξεις «τένις», «αγενής», «παπαράτσι» και «στέψη» ενώ για την Markle ο κόσμος είχε αναζητήσει τις λέξεις «διαζύγιο», «πρίγκιπας Harry», «αγενής», «ναρκισσιστής» και «δύστροπη».

«Από αυτά τα δεδομένα, φαίνεται ότι ο κόσμος στο TikTok ψάχνει για αρνητική συμπεριφορά», είπε για τη Markle, η Kwok.

Τα δύο βίντεο με τα περισσότερα likes στο TikTok σχετικά με τη Markle ήταν θετικά - και τα δύο δημοσιεύτηκαν από τον λογαριασμό της Ellen DeGeneres ο οποίος πλέον είναι απενεργοποιημένος. Δύο από τα τρία βίντεο που ακολουθούν στη λίστα ήταν «σίγουρα αρνητικά» προς τη Μarkle και δημιουργήθηκαν από θαυμαστές.

{https://www.tiktok.com/@ellendegeneres/video/7254294210554203438}

Το βίντεο με τα περισσότερα likes στην πλατφόρμα για τη Middleton ήταν ένα βίντεο από τον λογαριασμό της Independent που την έδειχνε στο Wimbledon. «Το πλήθος στο TikTok λατρεύει να συγκρίνει αυτές τις δύο, αλλά γενικά φαίνεται να ευνοείται η Kate», είπε η Kwok.

Οι κύριοι όροι αναζήτησης για τον Harry ήταν «Meghan», «διαζύγιο», «δικαστική υπόθεση» και «audiobook».

«Τα τοπ βίντεο δείχνουν κλιπ του ίδιου και της βασίλισσας Ελισάβετ, εικασίες για διαζύγιο με τη Μeghan καθώς και διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για τη σχέση τους και κλιπ του ίδιου και της πριγκίπισσας Diana», είπε η Κwok στο Newsweek για τον Harry.

Ο William, εν τω μεταξύ, αποτυπώνεται «με θετικό τρόπο στα social media», με τις λέξεις-κλειδιά του TikTok να περιλαμβάνουν «νέος» και «Κate».

Πριγκίπισσα Κate: Αποκάλυψε μια καθημερινή της γυμναστική άσκηση που την κάνουν όλες οι μαμάδες

Πολλά από τα βίντεο που έγιναν για αυτόν, τονίζουν την «αφoσίωσή του ως μπαμπά» ή τη σχέση του με τον Μiddleton, ανέφερε το Newsweek. Η έρευνα στο TikTok αποτυπώνει σε ένα βαθμό τη διάθεση του κοινού απέναντι στα δύο βασιλικά ζευγάρια και σίγουρα θα προβληματίσει περισσότερο αυτούς που δέχονται τα αρνητικά σχόλια.

Τελευταία τροποποίηση στις 17.08.2023 - 20:36