Meghan και Harry: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το παιδί τους

15.10.2018
Meghan και Harry: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το παιδί τους
Η είδηση για την εγκυμοσύνη της Meghan Markle έχει προκαλέσει "φρενίτιδα" στους Βρετανούς αλλά και στους απανταχού θαυμαστές της που ανυπομονούσαν να τη δουν έγκυο από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο αρραβώνας με τον πρίγκιπα Harry.

Η Meghan και ο Harry πρόκειται να γίνουν γονείς την ερχόμενη Άνοιξη -στα τέλη Μαρτίου το υπολογίζουμε εμείς, αν υποθέσουμε πως για να γίνει σήμερα (15/10/2018) η ανακοίνωση έχει περάσει για τα καλά το πρώτο τρίμηνο ασφαλείας της κύησης.

Όλο αυτό τον καιρό, η 37χρονη δούκισσα του Sussex κατάφερε να καμουφλάρει ωραιότατα την όποια κοιλίτσα είχε προκύψει και, λογικά από εδώ και πέρα δεν έχει λόγο να το κάνει.

Με τα βλέμματα στραμμένα προς το ζεύγος, λοιπόν, ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε μερικά από τα ερωτήματα που προκύπτουν ενόψει της νέας... άφιξης στη γαλαζοαίματη οικογένεια της Βρετανίας.

Αρχικά, όσον αφορά στη σειρά διαδοχής του μωρού, για τον βρετανικό θρόνο: Το παιδάκι που θα γεννηθεί θα βρεθεί στην 7η θέση της διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο, μετά τον παππού Κάρολο, τον θείο William, τα τρία ξαδελφάκια του -George, Charlotte και Louis- και τον μπαμπά Harry, ενώ θα είναι -με το καλό- το έβδομο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ και του συζύγου της, δούκα του Εδιμβούργου. Βέβαια, όπως και ο πατέρας του, δεν αναμένεται να φτάσει πιο ψηλά στη σειρά, ποτέ!

Θα είναι πριγκιπόπουλο; Όχι.Αντίθετα με τα πρώτα του ξαδέλφια, George, Charlotte και Louis, το παιδί της Meghan και του Harry δεν θα είναι πρίγκιπας ή πριγκίπισσα, ούτε θα αποκαλείται Αυτού Εξοχότης (HRH). Και αυτό γιατί ο βασιλιάς Γεώργιος V, προπάππος του Harry, μείωσε τους τίλτους στη βασιλική οικογένεια το 1917, περιορίζοντάς τους μόνο στα παιδιά του εγγονού του Μονάρχη που είναι στην ουσία διάδοχος του θρόνου. Του William στην προκειμένη περίπτωση.

Αυτό το διάβασες; Kate και Meghan: Οι "κοινές θνητές" νύφες του Buckingham και οι προίκες τους

Και πάλι όμως, αυτό "παίζεται" γιατί με τα όσα όριζε ο βασιλιάς Γεώργιος V, τον τίτλο του πρίγκιπα θα έπρεπε να λάνει μόνο ο πρωτότοκο του διαδόχου. Όμως με ειδική νομοθεσία, η βασίλισσα Ελισάβετ, φρόντισε ώστε όλα τα παιδιά του εγγονού της να ονομαστούν πρίγκιπες ή πριγκίπισσες.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να κάνει το ίδιο και για τα παιδιά του Harry η γιαγιά του. Μέχρι να γίνει όμως κάτι τέτοιο, πρέπει να θεωρούμε πιο πιθανό το παιδί να λάβει κάποιον από τους "μικρότερους" τίτλους του πατέρα του.

Και ποιος θα είναι ο τίτλος του, δηλαδή;

Αν είναι αγόρι, μια πιθανή επιλογή θα ήταν κόμης του Dumbarton -τίτλο τον οποίο επίσης κατέχει ο Harry- και αν είναι κόρη, θα μποορούσε να αποκαλείται Lady (το πρώτο της όνομα) Mountbatten-Windsor. Σε λίγους μήνες θα γνωρίζουμε.

Διάβασε επίσης: Kate και William: Η τρυφερή στιγμή μέσα στην εκκλησία που δεν πρόσεξε κανείς [photo]

Πιθανά ονόματα;

Είναι βέβαιο ότι τα γραφεία στοιχημάτων θα κάνουν χρυσές δουλειές με τις εικασίες σχετικά με την ονοματοδοσία και αυτού του γαλαζοαίματου μωρού.

Ο William και η Kate έδωσαν και στα τρία παιδιά τους, βασιλικά ονόματα και το ίδιο αναμένεται να συμβεί σε γενικές γραμμές και από τον Harry και τη Meghan αν και με δεδομένα αφενός την αμερικανική καταγωγή της δούκισσας τους Sussex, αφετέρου το γεγονός ότι αυτό το μωράκι αποκλείεται να φορέσει ποτέ το στέμμα, δεν αποκλείεται η επιλογή ονόματος να έρθει πιο... χαλαρή!

Ίσως ήρθε η ώρα για μια Diana; Για να δούμε..

Ζωή Κίττα