Έδωσε 80.000 ευρώ για ένα... πιάνο

07.02.2008
Όταν κάποιος έχει πάθος με κάτι, δεν υπολογίζει το κόστος προκειμένου να το αποκτήσει. Όσο κι αν κοστίζει, όσο κι αν χρειαστεί να περιμένει. Σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων ανήκει και ο Σταμάτης Κραουνάκης

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ


Όταν κάποιος έχει πάθος με κάτι, δεν υπολογίζει το κόστος προκειμένου να το αποκτήσει. Όσο κι αν κοστίζει, όσο κι αν χρειαστεί να περιμένει. Σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων ανήκει και ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος δεν δίστασε να «σκάσει» 80.000 ευρώ προκειμένου να αποκτήσει ένα συλλεκτικό πιάνο της δεκαετίας του 50.

Το θέλω» ήταν η απάντηση του μουσικοσυνθέτη, όταν έμαθε πως στη Γαλλία βγήκε σε πλειστηριασμό ένα πιάνο συλλεκτικό, το οποίο, όταν δημιουργήθηκε, υπήρχε αυτό και άλλα δεκαεννέα κομμάτια σε ολόκληρη την υφήλιο. Δεν περιγράφεται η χαρά του καλλιτέχνη, ο οποίος θεωρεί πως είναι η πιο ουσιαστική αγορά στην οποία έχει προβεί την τελευταία δεκαετία. Ένα μουσικό όργανο που θα ήθελε να έχει στην κατοχή του κάθε μουσικός, πόσο μάλλον ο Κραουνάκης, που ζει για τη μουσική! Το απόκτημά του αυτό θα έρθει στην Ελλάδα από το Παρίσι μέσα στις επόμενες μέρες και ο Σταμάτης δεν βλέπει την ώρα να το αγγίξει και να παίξει σε αυτό. Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο μοντέλο πιάνου το έχει αποκτήσει και ο Elton John πριν από λίγα χρόνια, σε αντίστοιχο πλειστηριασμό, που είχε γίνει και πάλι στη Γαλλία. Για να καταλάβετε τη μεγάλη σημασία που έχει το πιάνο αυτό για τον Σταμάτη, εκμυστηρεύτηκε σε φίλους και συνεργάτες του πως ακόμα και τα διπλά χρήματα να χρειαζόταν να δώσει, θα το έκανε ευχαρίστως και ελαφρά τη καρδία. Επιβεβαιωνόμαστε, λοιπόν, σε αυτό που γράψαμε και στον πρόλογο, ότι δηλαδή όταν κάποιος θέλει πολύ να αποκτήσει κάτι, δεν σκέφτεται καθόλου το κόστος.