Παραλειπόμενα ενός γάμου

23.11.2006
Κυνηγήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης όσο κανένα άλλο ζευγάρι της σόουμπιζ κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Το περασμένο Σάββατο σε μεσαιωνικό κάστρο της πόλης Μπρατσιάνο, λίγο έξω από το κέντρο της Ρώμης, ενώθηκαν και με τα δεσμά του γάμου και, όπως ήταν φυσικό, δεν δυσκολεύτηκαν να «τραβήξουν» σαν μαγνήτης το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσηςσε όλο τον κόσμο, τα οποία εύκολα «δώρισαν» στο γεγονός τον τίτλο του «γάμου της χρονιάς».

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη

Ο συγκεκριμένος γάμος αποτελεί τον τρίτο κατά σειρά για τον 44χρονο Τομ και είναι ο πρώτος για την 28χρονη Κέιτι Χόλμς.

1. Ο Τζόρτζιο Αρμάνι που επιμελήθηκε τις ενδυματολογικές εμφανίσεις τόσο της νύφης όσο και του γαμπρού αποκαλύπτει ότι ο Τομ ήταν απίστευτα φλογερός απέναντι στην Κέιτι: «Έδωσαν ένα πολύ παθιασμένο φιλί, που έδειχνε να μην έχει τέλος! Διήρκησε τόσο πολύ, που αρκετοί παρευρισκόμενοι φώναζαν: «Σταματήστε, σταματήστε»!

2. Η διακόσμηση του χώρου βασίστηκε σε 6.000 τριαντάφυλλα λευκού χρώματος. Το ζευγάρι επίσης είχε παραγγείλει να ανάψουν 6.000 λευκά κεριά που ανέδιδαν άρωμα καφέ! Όπως υπολογίζεται, τα κεριά μόνο και τα πυροτεχνήματα της τελετής κόστισαν στο ζευγάρι κάτι παραπάνω από 1.500.000 ευρώ.

3. Το ζευγάρι κάνει ήδη το μήνα του μέλιτος στις εξωτικές Μαλδίβες.

4. Η τελετή ξεκίνησε με τον Τομ να περπατάει πάνω σε μια πέτρινη ράμπα στις δύο πλευρές της οποίας ήταν παρατεταγμένοι δεκάδες μεγαλοστελέχη της σαϊντολογικής κάστας κρατώντας σημαίες με το σύμβολο της θρησκείας και φορώντας μεσαιωνικά κοστούμια.

5. Η Κέιτι έκανε την πρώτη της εμφάνιση κρατώντας ένα μπουκέτο από μπουμπούκια από το σπάνιο φυτό κάλα, ενώ συνοδευόταν από τον πατέρα της Μάρτιν.

6. Μόλις το ζευγάρι άρχισε να κόβει την πενταώροφη γαμήλια τούρτα, χιλιάδες ροδοπέταλα έπεσαν από την οροφή ραίνοντας τους καλεσμένους.

7. Μία εβδομάδα πριν από την «επίσημη ένωση» του ζευγαριού είχε προηγηθεί πολιτικός γάμος στο Λος Άντζελες προκειμένου να νομιμοποιήσουν και το γεγονός, αφού η σαϊεντολογική τελετή δεν αναγνωρίζεται νομικά στην Ιταλία και δεν επισφραγίζει την «αιώνια δέσμευση».

8. Πριν από την τελετή οι δύο νεόνυμφοι έμειναν και ετοιμάστηκαν σε διαφορετικά από τα εκατοντάδες δωμάτια του κάστρου Οντεσκάλτσι, το οποίο διατηρείται από το 15ο αιώνα. Η Κέιτι μάλιστα απαθανατίστηκε ουκ ολίγες φορές από τους παπαράτσι να κοιτά από το παράθυρο του δωματίου της κρατώντας στην αγκαλιά της τη μόλις 7 μηνών κόρη τους Σούρι.

9. Η Ρομπέρτα Αρμάνι, ανιψιά του διάσημου μόδιστρου, ήταν η πρώτη από τους επίσημους καλεσμένους που κατέφτασε στα ενδότερα του κάστρου.

10. Τα δαχτυλίδια του γάμου ήταν από λευκόχρυσο, ενώ ήταν στολισμένα από ανεκτίμητης αξίας διαμάντια.

11. Το ζεύγος χρησιμοποίησε για να απαθανατίσει τη γαμήλια τελετή τον ίδιο φωτογράφο Ρόμπερτ Έβανς, που είχε φωτογραφήσει το γάμο της Τζένιφερ Άνιστον και του Μπραντ Πιτ το 2000.

12. Τα φωτογραφικά δικαιώματα του γάμου δόθηκαν σε αμερικάνικο περιοδικό και το αντίτιμο αυτών 10 εκατομμύρια δολάρια.

13. Λέγεται ότι η Κέιτι Χόλμς χάρη στο προγαμιαίο συμβόλαιο που έχει υπογράψει θα λαμβάνει τρία εκατομμύρια δολάρια για κάθε χρόνο. θα πάρει μια έπαυλη στην Καλιφόρνια και φυσικά σε περίπτωση χωρισμού θα της ανήκει η μισή περιουσία του Τομ.