Ένας καρμικός έρωτας στα χνάρια Λαμπέτη - Χορν

23.11.2006
Ο μεγάλος έρωτας Δημήτρη Χορν - Έλλης Λαμπέτη φαίνεται να αναβιώνει. Το ΛΟΙΠΟΝ μίλησε με τον Γιώργο Καραμίχο, ο οποίος με το «καλημέρα σας» και μη μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό του το επιβεβαίωσε: «Είμαι ερωτευμένος με τη Μαρίνα Καλογήρου».

Από τη Δέσποινα Σωτηροπούλου

Η έντονη ερωτική ατμόσφαιρα, που εκφράζεται με μοναδικό τρόπο στα πρόσωπα των Γιώργου Καραμίχου και Μαρίνας Καλογήρου στο σίριαλ-βιογραφία της ζωής της μεγάλης μας ηθοποιού, δεν είναι θέμα υποκριτικού ταλέντου, αλλά του έρωτα που χτύπησε τους δύο νεαρούς ηθοποιούς.

Η «Τελευταία παράσταση» φαίνεται ότι ήταν το κομβικό σημείο για να αποκαλυφθεί αυτό που, όπως φαίνεται, επεφύλασσε το κάρμα των δύο νέων ηθοποιών. Ο μεγάλος έρωτας των δύο αστέρων του θεάτρου και του κινηματογράφου του παρελθόντος δεν προβάλλεται απλώς, αλλά βιώνεται στην κυριολεξία από τους δύο πρωταγωνιστές. Όπως μας διευκρίνισε ο νεαρός ηθοποιός, γνωρίστηκαν με τη Μαρίνα σε ένα ταξίδι στην Πόλη του Φωτός. Η ρομαντική ατμόσφαιρα της γαλλικής πρωτεύουσας άναψε τη φλόγα στις καρδιές τους, η οποία φαίνεται ότι φούντωσε δύο χρόνια μετά μέσα από τις σκηνές του σίριαλ. «Με τη Μαρίνα γνωριστήκαμε πριν από περίπου δύο χρόνια σε ένα ταξίδι στο Παρίσι», μας είπε και ξεχείλιζε από έρωτα. Μάλλον ήταν γραφτό τους, αφού ο ενθουσιασμός του ενός για τον άλλο σ' εκείνο το ταξίδι ήταν έκδηλος. Και βέβαια η μοίρα τούς έφερε να συνδεθούν ακόμη περισσότερο. «Αργότερα ήρθε η συνεργασία στον κινηματογράφο, η φετινή συνεργασία στην τηλεόραση και παράλληλα στο θέατρο», μας επιβεβαίωσε της μοίρας το γραφτό ο γοητευτικός ηθοποιός.

Τόσες ώρες μαζί δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στη γοητεία της όμορφης Μαρίνας κι έτσι κι έγινε. Η γοητεία που εκπέμπει αλλά και ο ερωτισμός που εκφράζει μέσα από το ρόλο της ως Έλλη Λαμπέτη ήταν τα «όπλα» που έριξαν τον Γιώργο Καραμίχο, όπως συνέβη τότε και με τον Δημήτρη Χορν και τη μεγάλη μας πρωταγωνίστρια.

Ο έρωτας Χορν - Λαμπέτη μπορεί να ήταν παθιασμένος και τυραννικός και η ιδιωτική τους ζωή να ήταν σχεδόν μυθική, αλλά και ο νέος έρωτας που εκδηλώθηκε στο πρόσωπο του Γιώργου και της Μαρίνας φαίνεται ότι έχει μέλλον. Άλλωστε, κάπως έτσι ξεκίνησαν και οι δύο μοναδικοί μας ηθοποιοί στην εποχή τους.

Φουλ ερωτευμένοι, ο Γιώργος και η Μαρίνα περνούν πολλές ώρες της ημέρας μαζί απολαμβάνοντας τη ζωή των δύο μεγάλων του θεάτρου και φορώντας «Τριαντάφυλλο στο στήθος», ενώ για σχέδια γάμου μάλλον είναι πολύ νωρίς. Όσο για το αν η ιστορία επαναλαμβάνεται, καλύτερα να περιμένουμε να το δείξει η ίδια!

Σχέση ζωής
«Κάποιοι ρόλοι έχουν μεταφυσική επιρροή στην προσωπική και επαγγελματική ζωή αυτών που τους υποδύονται. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους δύο πρωταγωνιστές της «Τελευταίας παράστασης».

Η σχέση της Έλλης Λαμπέτη και του Τάκη Χορν, σε μια εποχή όπου εξέφρασαν το συναίσθημά τους τη δεκαετία του 50, ήταν μοιραία. Γι αυτό και είχε καταδικαστεί να μη διατηρηθεί, αλλά να γίνει πρότυπο τόσο μέσα στο χώρο της τέχνης όσο και στη ζωή των καθημερινών ανθρώπων.

Αναβιώνοντας σήμερα στην τηλεόραση την ιστορία μιας θρυλικής γυναίκας και ενός πολύ καλού ηθοποιού αλλά πιο συντηρητικού στην πορεία της ζωής του, λες και έγινε μια ανάσταση των ψυχών αυτού του ζευγαριού. Τα πνεύματα των δύο μεγάλων αυτών ηθοποιών της μεταπολιτικής Ελλάδας ενέπνευσαν το πάθος και τον έρωτα στους ηθοποιούς οι οποίοι τους ενσαρκώνουν στην οθόνη. Βέβαια τολμώ να πω ότι και αυτή η σχέση θα κουβαλήσει τα καλά και τα δύσκολα της υπάρχουσας ιστορικής και ότι δεν θα διαρκέσει για χρόνια. Οι δύο όμως ηθοποιοί θα ζήσουν μια πολύ σημαντική τριετία, όπου μαζί με τη σχέση τους θα επηρεαστούν ανάλογα θετικά και τα επαγγελματικά τους βήματα, κυρίως στο θέατρο και όχι τόσο στην τηλεόραση, γιατί οι δύο καλλιτέχνες θα διαπρέψουν στο σανίδι. Έτσι ολοκληρώνεται η ανανέωση της καρμικής αυτής σχέσης. Σ αυτό που αναφέραμε στην αρχή, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Φαίη Ντάναγουεϊ, που ενσάρκωσε το 1982 τη ζωή της Τζόαν Κρόφορντ στη μεγάλη οθόνη. Στην πορεία η ζωή της μέχρι και σήμερα έχει πολλά στοιχεία της αντίστοιχης πορείας της Κρόφορντ».

Κώστας Λεφάκης