Jackie Kennedy: Η άγνωστη πρόταση που ανέτρεψε τα σχέδια της να ζητήσει διαζύγιο από τον John F. Kennedy εξαιτιας των απιστιών του

Jackie Kennedy: Η άγνωστη πρόταση που ανέτρεψε τα σχέδια της να ζητήσει διαζύγιο από τον John F. Kennedy εξαιτιας των απιστιών του
Οι απιστίες του Προέδρου των ΗΠΑ, John F. Kennedy ήταν κοινό μυστικό μέχρι τη δολοφονία του το 1963, αλλά η σύζυγός του, Jackie Kennedy έμεινε δίπλα του μέχρι το τέλος.

Αν και πολλές εικασίες έχουν γίνει για την αντίδραση της Jackie στις απιστίες του συζύγου της - οι οποίες αντιδράσεις περιλάμβαναν τσακωμούς με τη Marilyn Monroe, τους γραμματείς του Λευκού Οίκου και άλλα - η πρώην Πρώτη Κυρία δεν αναφέρθηκε ποτέ δημόσια στους ισχυρισμούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια βιογραφία του 2014, η Jackie ήταν πολύ πιο ενεργή στα παρασκήνια και, κάποια στιγμή, σχεδίαζε να υποβάλει αίτηση διαζυγίου από τον JFK. Οι συγγραφείς του βιβλίου «Jacqueline Kennedy Onassis: A Life Beyond Her Wildest Dreams», Danforth Prince και Darwin Porter ισχυρίζονται ότι η οικογένεια Kennedy μεσολάβησε σε μια συμφωνία με την Jackie για να αποτρέψει την αμαύρωση της φήμης του από αυτό που σίγουρα θα ήταν ένα διαζύγιο πολύ υψηλού προφίλ.

Jacqueline Kennedy Onassis: A Life Beyond Her Wildest Dreams: Porter, Darwin, Prince, Danforth: 9781936003396: Amazon.com: Books

Το βιβλίο ισχυρίζεται ότι πριν ο JFK γίνει πρόεδρος το ζευγάρι πέρασε μια δύσκολη περίοδο όταν η Jackie αντιλήφθηκε τις απιστίες του συζύγου της, λίγο πριν αποβάλει. Απογοητευμένη από την κατάσταση του γάμου της, η Jackie βρισκόταν στα όρια της όταν ο πεθερός της, Joe Kennedy, όπως λέγεται, παρενέβη για να διατηρήσει τις πιθανότητες του γιου του να φτάσει στον Λευκό Οίκο.

Jackie Kennedy: Το μυστικό της ομορφιάς της αποκαλύπτεται πρώτη φορά

«Υπάρχει κίνδυνος να αντιμετωπιστείς ως διαζευγμένη καθολική γυναίκα», φέρεται να είπε ο πατριάρχης της οικογένειας Kennedy στην Jackie, σύμφωνα με το βιβλίο , συμβουλεύοντας την «Σου προτείνω να βγάλεις από το μυαλό σου το διαζύγιο». Οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι ο Joe πρόσφερε στην Jackie 1 εκατομμύριο δολάρια για να παραμείνει στον ταραγμένο γάμο της.

{https://www.instagram.com/p/CzdQS8to7Qx/?img_index=1}

Σε απάντηση, η Jackie λέγεται ότι είπε στον πεθερό της, σύμφωνα με τους συγγραφείς, ότι η αμοιβή της θα αυξηθεί στα 20 εκατομμύρια δολάρια «αν φέρει στο σπίτι κάποια αφροδίσια ασθένεια από κάποια από τις πόρνες του». «Δεν ήταν καθόλου ευτυχισμένη με τον γάμο της με τον JFK», αναφέρει το βιβλίο. «Συμφώνησε να μείνει παντρεμένη όσο οι υποθέσεις του Jack παρέμεναν ιδιωτικές, αλλά εκείνος την ταπείνωνε συνεχώς. Ο ευτυχισμένος γάμος τους, ήταν μύθος».

Η επίγνωση της Jackie για τις υποθέσεις του συζύγου της έχει επιβεβαιωθεί και από άλλους βιογράφους, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς συγγραφέα J. Randy Taraborrelli.

«Υπήρχαν πολλοί γερουσιαστές και άνθρωποι που εργάζονταν για τον πρόεδρο και γνώριζαν πολύ καλά τις συνομιλίες που είχε η Jackie με τον JFK, στις οποίες κατέστησε πραγματικά σαφές ότι ήξερε τι συνέβαινε», είπε ο Taraborrelli στο People το 2018. «Δεν ήταν αφελής. Είχαν όντως πολλές συζητήσεις γι' αυτό, και εκείνη του έλεγε ότι την είχε αηδιάσει αυτό και δεν της άρεσε».

{https://www.instagram.com/p/ConrTYgIRd2/}

Στην πιο πρόσφατη βιογραφία της Jackie, «Jackie: Public, Private, Secret», ο Taraborrelli έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η Jackie μίλησε με την πιο διάσημη υποτιθέμενη ερωμένη του Kennedy, Marilyn Monroe, όταν η ηθοποιός τηλεφώνησε στο σπίτι τους για να ζητήσει τον JFK. Αν και ο Taraborrelli λέει ότι η Jackie δεν ήρθε σε αντιπαράθεση με την ηθοποιό, φέρεται να προειδοποίησε τον σύζυγό της να σταματήσει την επαφή με την Monroe.

Τελευταία τροποποίηση στις 12.11.2023 - 16:25