Jackie Kennedy: Το μυστικό της ομορφιάς της αποκαλύπτεται πρώτη φορά

04.06.2020
Jackie Kennedy: Το μυστικό της ομορφιάς της αποκαλύπτεται πρώτη φορά
Η προσωπική ιατρική συνταγή της Jackie δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην ιστορία. Αυτή ήταν η ρουτίνα ομορφιάς της το 1963

Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για τον αμερικανικό πολιτισμό τη δεκαετία του 1960 χωρίς να αναφερθούμε στην οικογένεια Kennedy, συγκεκριμένα την chic μορφή της Jacqueline Kennedy Onassis. Η πρώην Πρώτη Κυρία που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη ήταν αναγνωρίσιμη από τα άκρως κομψά outfits της και την λαμπερή της επιδερμίδα.

Δες και αυτό: Το καλύτερο καθαριστικό για τον τύπο επιδερμίδας σου

Σε ό,τι αφορά το δέρμα της, η Jackie O. φέρεται να ήταν πιστή πελάτισσα του δερματολόγου Erno Laszlo με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος είχε επίσης συνεργαστεί με την Audrey Hepburn και τη Marilyn Monroe κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής. Και τώρα, χάρη στα αρχεία που κυκλοφόρησε το Ινστιτούτο Dr. Erno Laszlo, με βοήθεια από το Μουσείο Μακιγιάζ της Νέας Υόρκης, μπορούμε να δούμε για πρώτη φορά τη συνταγογραφούμενη ρουτίνα φροντίδας δέρματος της Jackie.

Η συνταγή γράφτηκε από τον Δρ Laszlo την 1 Μαΐου 1963 - έξι μήνες πριν από τον πρόωρο θάνατο του προέδρου. Στη συνταγή αναλύονται οι οδηγίες για τις εβδομάδες που θα περνούσαν στις τελευταίες διακοπές τους στο Cape Cod, και δείχνει επίσης τα όσα έκανε η Jackie για να διατηρήσει την εικόνα της.

Αυτό το είδες; Πώς να δείχνεις λαμπερή χωρίς μακιγιάζ

Στο γράμμα, ο γιατρός συμβουλεύει τη Jackie να χρησιμοποιεί toner προσώπου στις μασχάλες της, να κάνει μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη με πολλά ψάρια και να ξεχάσει το καπέλο της "επειδή ο ήλιος είναι καλός για αυτήν και δεν πρέπει να φοβάται τις καφέ κηλίδες, καθώς θα μπορεί να τις ξεθωριάσει το φθινόπωρο".

"An icon of beauty and style, Mrs. Jacqueline Kennedy is still today one of the most recognizable First Ladies of the United States. In this never-before-seen document dated May 1, 1963, the Makeup Museum is unveiling for the first time new insights into how Mrs. Kennedy maintained her flawless appearance. The skincare consultation notes from @ernolaszlonyc dated May 1, 1963 was typical of the detailed personalization that the Erno Laszlo Institute created for all clients at that time. Erno Laszlo’s chief historian and branding officer Patricia Schuffenhauer explains the holistic approach of the instructions that Mrs. Kennedy was meant to follow, and even some of the products recommended for President John F. Kennedy himself." @makeupmuseumofficial @refinery29

A post shared by ERNO LASZLO (@ernolaszlonyc) on May 27, 2020 at 10:03am PDT

Σε ό,τι αφορούσε την πρωινή και νυχτερινή ρουτίνα της, η Jackie είχε συμβουλευτεί να χρησιμοποιεί δύο προϊόντα του Erno Laszlo καθημερινά, ένα απαλό απολεπιστικό τόνερ και ένα λάδι καθαρισμού. Ο δερματολόγος ξεκινά τη σημείωσή του προτείνοντας τη χρήση του toner ως θεραπεία μασχάλης και της προτείνει επίσης να κάνει μασάζ με ένα λάδι στα χέρια και τα πόδια της.

Το έγγραφο περιλαμβάνει επίσης ένα προτεινόμενο πρόγραμμα γεύματος, πιθανώς για την υγεία του δέρματος. Από δύο βραστά αυγά για πρωινό μέχρι βοδινό κρέας ή ψάρι για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, ο Dr. Laszlo είχε συνταγογραφήσει στη Jackie μια πλούσια σε πρωτεΐνη δίαιτα και της είχε επιτρέψει να πίνει σαμπάνια. Σύμφωνα με το σημείωμα, "η σαμπάνια είναι το μόνο που πίνει", ενώ τη συμβουλεύει επίσης να περπατάει, αλλά ισχυρίζεται ότι "εκείνη το βαριέται".

Τέλος, καθ 'όλη την επιστολή, ο Laszlo καθιστά σαφές ότι η πρώην Πρώτη Κυρία πρέπει να αποφεύγει τα βαριά ενυδατικά και λάδια στο πρόσωπό της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.