Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την αποτρίχωση στο μουστάκι

02.06.2020
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την αποτρίχωση στο μουστάκι
Τι να κάνεις και τι να προσέξεις

Το μουστάκι είναι ένα από τα σημείο στο οποίο σχεδόν όλες οι γυναίκες-και κυρίως οι μελαχρινές- αναπτύσσουν ανεπιθύμητη τριχοφυϊα.

Δες και αυτό: Μήπως ο τρόπος που κοιμάσαι κάνει κακό στο δέρμα σου;

Τι μπορείς να κάνεις αν έχεις επιλέξει να το αφαιρέσεις μόνη σουμε κερί; Τι πρέπει να κάνεις και τι να αποφύγεις για να το κάνεις σωστά; Μάθε τα όλα παρακάτω:

Αρχικά, πριν ξεκινήσεις, η επιδερμίδα σου θα πρέπει να είναι καθαρή, να μην έχει λιπαρότητα και να είναι στεγνή. Στη συνέχεια, άπλωσε το κερί προς τη φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες. Εάν χρησιμοποιήσεις έτοιμες αποτριχωτικές ταινίες θα πρέπει πρώτα να τις ζεστάνεις τρίβοντάς τες ανάμεσα στις παλάμες σου. Εφάρμοσε την ταινία στην μια πλευρά πιέζοντας ελαφρά έτσι ώστε να κολλήσει ομοιόμορφα και κρατώντας τεντωμένη την επιδερμίδα σου με το ένα χέρι, τράβηξε με το άλλο την ταινία από την αντίθετη φορά από την ανάπτυξη των τριχών. Κάνε το ίδιο και στην αντίθετη πλευρά.

Αυτό το είδες; Το ξύρισμα το προσώπου μπορεί να είναι και γυναικεία υπόθεση - Πώς μπορείς να το κάνεις ανώδυνα και αποτελεσματικά

Απομάκρυνε τυχόν υπολείμματα κεριού με λίγο έλαιο για το πρόσωπο ή baby oil και εάν νιώθεις πόνο μετά την αποτρίχωση, μπορείς να εφαρμόσεις μια κρύα κομπρέσα για ανακούφιση. Τυχόν ερεθισμοί είναι απολύτως φυσιολογικοί και δεν χρειάζεται να ανησυχήσεις.