Matthew Perry: Πώς κατάφερνε να ξεγελάει τον θάνατο για πολλά χρόνια

Matthew Perry: Πώς κατάφερνε να ξεγελάει τον θάνατο για πολλά χρόνια
Ο Matthew Perry έφυγε από τη ζωή το Σάββατο στα 54 του προκαλώντας απέραντη οδύνη σε φίλους του και εκατομμύρια fans σε όλο τον κόσμο.

Η είδηση για την απώλεια του Perry πέρα από τη θλίψη που προκαλεί, μας φέρνει στο μυαλό και τις πολλές φορές που «έπαιξε» με τον θάνατο σε όλη της διάρκεια της πολυτάραχης ζωής του.

Στα απομνημονεύματά του το 2022, «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing», αποκάλυψε ότι «παραλίγο να πεθάνει» πριν από μερικά χρόνια σε ηλικία 49 ετών, όταν το παχύ έντερο εξερράγη από υπερβολική χρήση οπιοειδών.

Εκείνη την εποχή, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ανακοίνωσε ότι είχε υποστεί «γαστρεντερική διάτρηση», αλλά στην πραγματικότητα είχε περάσει δύο εβδομάδες σε κώμα και πέντε μήνες σε νοσοκομείο λόγω της έκρηξης του παχέος εντέρου. Αναγκάστηκε επίσης να φορέσει σάκο κολοστομίας για εννέα μήνες για να αντιμετωπίσει την κρίση υγείας του.

{https://www.instagram.com/p/CmMuBRnu27t/}

Ο Perry έγραψε ότι οι γιατροί είχαν ενημερώσει την οικογένειά του ότι είχε μόνο 2% πιθανότητες να ζήσει και ότι ήταν συνδεδεμένος με ένα μηχάνημα ECMO που ρύθμιζε την αναπνοή και τον καρδιακό του παλμό.

Η ιδέα του να πρέπει να φοράει μόνιμα έναν σάκο κολοστομίας ήταν αυτό, που όπως είπε ο Perry, τον βοήθησε να γίνει νηφάλιος.

«Ο θεραπευτής μου είπε: "Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να πάρετε το OxyContin, σκεφτείτε απλώς να έχετε έναν σάκο κολοστομίας για το υπόλοιπο της ζωής σας"», είπε ο Perry στο People. «Και ένα μικρό παράθυρο άνοιξε και σύρθηκα μέσα από αυτό, και δεν ήθελα πια το OxyContin».

Όμως, αυτή δεν ήταν η μόνη φορά που ο σταρ των «Friends» κόντεψε να χάσει τη ζωή του.

Τον Νοέμβριο του 2020, κατά τη διάρκεια μιας από τις πολλές περιόδους του στην απεξάρτηση, η καρδιά του ηθοποιού σταμάτησε για πέντε λεπτά αφού οι γιατροί χορήγησαν προποφόλη που αλληλεπιδρούσε άσχημα με την υδροκωδόνη στον οργανισμό του.

Η ζωή του σώθηκε με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αλλά στην πορεία έσπασαν οκτώ πλευρά του, με αποτέλεσμα να του κοστίσει σκηνές με την Meryl Streep στο «Don’t Look Up».

Και φυσικά, ο Perry «έπαιξε» για χρόνια με τον θάνατο με τον μακροχρόνιο εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

{https://www.instagram.com/p/CPD8xLGKvg6/}

Άρχισε να πίνει αλκοόλ όταν ήταν 14 ετών και εθίστηκε στα οπιούχα μετά από ένα ατύχημα με τζετ σκι στα γυρίσματα του «Fools Rush In».

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Friends», ο Perry αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή έπινε ένα λίτρο βότκα και 55 χάπια Vicodin καθημερινά. Ο Perry εκτίμησε ότι ξόδεψε εκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια του να επιτύχει την ποθητή νηφαλιότητα.

«Πιθανότατα έχω ξοδέψει 9 εκατομμύρια δολάρια ή κάτι παραπάνω, προσπαθώντας να γίνω νηφάλιος», είπε κάποτε σε μια συνέντευξη στους NYT.

Ωστόσο αυτή η μάχη έκανε τον οργανισμό του ακόμα πιο ευάλωτο και ήρθε η ώρα που δεν άντεξε!

Τελευταία τροποποίηση στις 29.10.2023 - 17:44