Νόνικα Γαληνέα: Η κηδεία και το γράμμα με τις τελευταίες επιθυμίες της

06.06.2023
Νόνικα Γαληνέα: Η κηδεία και το γράμμα με τις τελευταίες επιθυμίες της
(Photo: NDP Photo Agancy)
Σε λίγη ώρα το τελευταίο "αντίο" στη Νόνικα Γαληνέα από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Η σπουδαία ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις 2 Ιουνίου σε ηλικία 84 ετών.

Στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης (6/6/2023) αναμένεται να τελεστεί η κηδεία της Νόνικας Γαληνέα με την οικογένεια να έχει εκφράσει την επιθυμία να μην εισέλθουν κάμερες μέσα στον χώρο ώστε να επιτραπεί στον κόσμο να θρηνήσει ελεύθερα. "Θα είναι στην διάθεσή τους όλοι όσοι παραστούν και το επιθυμούν να μιλήσουν, έξω από τον χώρο του νεκροταφείου", υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, όμως έχουμε ακόμη μία αποκάλυψη για τις τελευταίες επιθυμίες της ηθοποιού. Σύμφωνα με την Espresso, η Νόνικα Γαληνέα άφησε πίσω της ένα γράμμα στο οποίο περιέγραφε πώς ακριβώς ήθελε να γίνει η κηδεία της, και αναθέτοντας στην καλή της φίλη Άννα Φόνσου την "ευθύνη" να εκφωνήσει τον επικήδειό της. Στη φωτογραφία οι δυο γυναίκες σε θεατρική παράσταση της Άννας Φόνσου το 2014.

fonsou-galinea.jpg

Στην ίδια επιστολή, λέγεται πως η Νόνικα Γαληνέα ανέφερε επίσης ότι όταν ερχόταν αυτή η στιγμή ήθελε αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Το σπίτι του ηθοποιού» που τόσο υποστήριζε τόσα χρόνια. Αυτή η επιθυμία της έχει ήδη επικοινωνηθεί από την οικογένειά της.

Στις 8 Ιουνίου, η Νόνικα Γαληνέα θα γιόρταζε τα 85α της γενέθλια και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε εκφράσει την επιθυμία, αν προλάβαινε, να τα γιόρταζε στον κήπο του Σπιτιού του Ηθοποιού. Είχε, μάλιστα μιλήσει σχετικά και με την Άννα Φόνσου, γι' αυτό, όμως, τελικά δεν πρόλαβε.

Καλό της ταξίδι!

Τελευταία τροποποίηση στις 06.06.2023 - 12:03