Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ - Το βίντεο της Finos Film

29.08.2022
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ - Το βίντεο της Finos Film
Ήταν 29 Αυγούστου του 1934 όταν γεννήθηκε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Ο σπουδαίος ηθοποιός που αγαπήθηκε όσο λίγοι ήταν σύζυγος της Αλίκης Βουγιουκλάκη με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Γιάννη. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ μας χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές τόσο κινηματογραφικά όσο και θεατρικά και μάλιστα ακολούθησε αυτόν τον δρόμο παρά τις σκέψεις των γωνιών του που ήθελαν να σπουδάσει υφαντουργία στην Αγγλία, καθώς είχε κερδίσει μία υποτροφία από το εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής. Ο μικρός Δημήτρης είχε ήδη πάρει την μεγάλη απόφαση για την ζωή του.

Παντρεύτηκε με την Αλίκη στις 18 Ιανουαρίου του 1965 και τέσσερα χρόνια αργότερα η Αλίκη έμεινε έγκυος. Το 1975 πήραν διαζύγιο, ένα διαζύγιο που όπως είπε η Αλίκη χρόνια αργότερα «ο κόσμος δεν συνήθισε ποτέ».



Η Φίνος Φιλμ τίμησε τον πρωταγωνιστή της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου Δημήτρη Παπαμιχαήλ μέσα από ένα υπέροχο βίντεο.

«Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ δεν τυποποιήθηκε ποτέ, επιλέγοντας ρόλους εντελώς διαφορετικούς. Ο ρόλος του δαιμόνιου ντεντέκτιβ στο φιλμ νουάρ «Ο Θάνατος θα Ξανάρθει», αποδεικνύει περίτρανα το εύρος της υποκριτικής του γκάμας. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1934», αναφέρει η Φίνος Φιλμ.

Τελευταία τροποποίηση στις 02.02.2023 - 18:25